Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çalışmalar olumlu, ancak yetersiz

Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra ve İstişare Heyeti Başkanı Latif Selvi, başörtü yasağının kaldırılmasına yönelik mevzuat çalışmalarını hak ve özgürlükler bağlamında olumlu bulduklarını ifade ederek, ‘’Ancak taslak metindeki çerçeveyi de yetersiz bulduğumuzu belirtmek isteriz’’dedi.

Selvi, Konya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, yıllardır ülkeyi ve insanları yoran, yıpratan kılık kıyafet yasağını itici, onur kırcı, küçük düşürücü, antidemokratik, baskıcı ve hukuk dışı bir uygulama olarak kabul ettiklerini belirtti. Söz konusu yasağın kaldırılmasına yönelik mevzuat çalışmalarını hak ve özgürlükler bağlamında ele alıp olumlu bulduklarını ifade eden Selvi, ‘’Ancak taslak metindeki çerçeveyi de yetersiz bulduğumuzu belirtmek isteriz’’dedi.

Latif Selvi, uzun zamandan beri süregelen bu tartışmaların konunun çözümü için mevzuat değişikliği çalışmalarının başlamasıyla yeni bir boyut kazandığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Esasen üniversiteleri, tüm fikirlerin özgürce tartışılıp ifade edildiği bilim yuvaları olarak görmek istediğimizi, tek tip insan yetiştiren ideoloji dayatma merkezleri olmasını da kabullenemeyeceğimizi belirtiriz. Ülkede kılık kıyafetin serbest olması durumunda, başı örtülü olanların başı açık olanlara ileride baskı yapabileceği iddiasını oldukça komik ve vehim olarak görüyoruz. Buna karşılık başı örtülü olanlara karşı kamuda ve eğitim-öğretim kurumlarında uygulanan baskının apaçık bir gerçek olduğunu hatta başı örtülü olanların yaşam özgürlüğünün hiç dikkate alınmadığını hatırlatırız. ‘İleride bize baskı yapılabilir, öyleyse biz şimdiden baskı altına alalım’ dayatmasının da asla kabul edilemeyeceğini açıkça ifade etmek isteriz.’’

Selvi, haktan, adaletten ve özgürlükten yana tavır alanların her zaman yanında olduklarını, zorbalıktan, baskıdan ve yasaklardan yana tavır alanların ise daima karşısında olacaklarını bildirdi. Latif Selvi, bir gazetecinin, taslak metindeki çerçevenin genişletilmesi yönündeki isteklerinin ne anlama geldiği yönündeki bir sorusu üzerine de ‘’Biz sivil toplum örgütleri olarak özgürlükten yanayız. Toplumsal talepler yetkili merciler tarafından dikkate alınarak gereken düzenlemenin yapılmasını talep ediyoruz. Ama atılan adımlar da konuşmamda bahsettiğim gibi yeterli değildir’’ diye konuştu.

/ KONYA

07.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Soylu: Yarım özgürlük olmaz

  Kıyamet kopmadığı görülecek

  DTP’liler dağa çıktı

  Yargıtay Başkanlığı’na Gerçeker seçildi

  Kutan: Bu işin yarımı olmaz

  Uras: Herkes için özgürlük istiyoruz

  Pierini: Heyecan yok ama müzakereler sürüyor

  İsveç’te hizmet alan-veren ayrımı yok

  Türkiye daha demokratik olmalı

  Mazlumder’den Parlak ve Şengör hakkında suç duyurusu

  Çalışmalar olumlu, ancak yetersiz

  Makam aracı takla attı: 2 polis şehit

  Medyanın gündemi başörtüsü oldu

  Gazeteciler, "yıpranma payı" için yürüdü

  Türklere Avrupa’da burs imkânı

  Esenyurt’ta kundaklama

  Kaçak kömürcüler yakalandı

  Alkol ve sigara kalbin düşmanı

  Gençler zehirin pençesinde

  Türkiye sigaraya yılda 15 milyar dolar ödüyor

  Cezasını adliyede çalışarak çekiyor

  LÖSEV’den kuruluşunun 10. yılında yeni projeler

  Kümes hayvanları itlâf ediliyor

  Kan vermek vücudu yeniliyor

  Omzundaki kurşunu 2 gün sonra farketti

  Asılsız ihbarlar görevlileri bunalttı

  Tarım işçileri kışı çadırda geçiriyor

  Ulaşıma sis engeli

  Aksaray'da tilki katliâmı

  Köylüler sınır yolunu kapattı


 Son Dakika Haberleri