Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye daha demokratik olmalı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Ömer Bolat, Türkiye’nin daha demokratik, özgür düşünce, inanç hürriyetine sahip olmasını ve dünya liginde süper ligde yer almasını istediklerini söyledi.

Bolat, Zorlu Grant Otel’de düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’de kısır tartışma yaratma kavgası yaşandığına dikkati çekerek, ‘’Örneğin Merkez Bankası başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı seçimi ülke gündemini aylarca meşgul etti. Siyasî kaos ortamı oluşturulmaya çalışıldı. Şimdi ise kanayan bir yara olan başörtüsü yasağının kaldırılması için TBMM’de siyasi partilerin yürüttüğü çalışmalar konu ediliyor. Formül daha demokratik, özgür, refahı gelişmeyi, sağlamak, dünya ile rekabet edebilen bir ülke olma yolunda çalışmaktır’’ diye konuştu.

‘’Benim olsun, rantlarımı kaybetmeyeyim, ülke batarsa batsın’’ anlayışında bazı kişiler olduğunu ileri süren Bolat, şöyle devam etti: ‘’Vatandaş bu resmi iyi görüyor ve herkese notunu veriyor. Türk halkının basireti, sağduyusu çok sağlam. İster seçim, ister referandum olsun halk gereken cevabı veriyor. Bu ülke hepimize yeter. Türkiye’nin daha demokratik, özgür düşünce, inanç hürriyetine sahip olmasını ve dünya liginde süper ligde yer almasını istiyoruz. Yasaksız eğitimin ve bilimin en üst düzeyde sağlanabileceği, dünyada ilk sıralarda yer alabilecek üniversiteler istiyoruz, derdimiz bu.’’ Bolat, dernek olarak bir süre önce yeni anayasa taslağı hazırladıklarını hatırlatarak, ‘’Türkiye’nin yeni sivil anayasaya ihtiyacı olduğunu söyleyen bazı kurumlar, bu konu hükümet tarafından gerçekleştirilmeye kalkışılınca eskiden söylediklerini şimdi söylemiyorlar. Çünkü bu işi, bu parlamentonun yapmasını istemiyorlar. Halbuki Türkiye’nin özgürlükçü, daha demokratik ve sivil anayasaya ihtiyacı var. Hükümet yeni dönemde bunu başarabilir’’ diye konuştu.

Bu tür tartışmaların Türkiye’yi dünyaya kötü tanıttığını vurgulayan Bolat, ‘’Yasakların kalkması her zaman Türkiye’ye refah getirmiştir. Yasakçı, baskıcı, içine kapanan Türkiye’nin geçmişteki rakamları ortadadır. Yasağın kalkmasında tüm partiler ve toplum katmanları birlik olup, binlerce genç kızın ve ailesinin mağduriyeti ortadan kaldırılmalıdır. Yasağın kalkması ekonomiyi olumlu etkileyecektir, çünkü gündem değişecektir’’ diye konuştu.

07.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Soylu: Yarım özgürlük olmaz

  Kıyamet kopmadığı görülecek

  DTP’liler dağa çıktı

  Yargıtay Başkanlığı’na Gerçeker seçildi

  Kutan: Bu işin yarımı olmaz

  Uras: Herkes için özgürlük istiyoruz

  Pierini: Heyecan yok ama müzakereler sürüyor

  İsveç’te hizmet alan-veren ayrımı yok

  Türkiye daha demokratik olmalı

  Mazlumder’den Parlak ve Şengör hakkında suç duyurusu

  Çalışmalar olumlu, ancak yetersiz

  Makam aracı takla attı: 2 polis şehit

  Medyanın gündemi başörtüsü oldu

  Gazeteciler, "yıpranma payı" için yürüdü

  Türklere Avrupa’da burs imkânı

  Esenyurt’ta kundaklama

  Kaçak kömürcüler yakalandı

  Alkol ve sigara kalbin düşmanı

  Gençler zehirin pençesinde

  Türkiye sigaraya yılda 15 milyar dolar ödüyor

  Cezasını adliyede çalışarak çekiyor

  LÖSEV’den kuruluşunun 10. yılında yeni projeler

  Kümes hayvanları itlâf ediliyor

  Kan vermek vücudu yeniliyor

  Omzundaki kurşunu 2 gün sonra farketti

  Asılsız ihbarlar görevlileri bunalttı

  Tarım işçileri kışı çadırda geçiriyor

  Ulaşıma sis engeli

  Aksaray'da tilki katliâmı

  Köylüler sınır yolunu kapattı


 Son Dakika Haberleri