Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

-8'de kazanmak..

Kimi, yeni yönetimin ilk maçı olarak izledi, kimi ise Ersun Yanal’ın git gide daha fazla kendini gösterdiği maç olarak. Ben daha çok Ersun Yanal tarafından bakanlardanım. Sadri Şener ve ekibinin Trabzonspor adına elbette iyi işler yapacağına inanıyorum ama bir de reel gerçekler var.

Reel gerçek futbolcular, teknik adamlardır. Yeni yönetim geldi diye, yeni hoca göreve başladı diye hiçbir takım peşinen galip gelemez. Ankaragücü maçında Trabzonsporlu oyuncular, yeni yönetime hoş geldin dediler ve aslında başarabileceklerini gösterdiler. Kötü zemine, soğuk havaya rağmen Trabzonspor mükemmel bir direnç gösterdi k, ‘Bu takıma ne oldu, ne kadar güçlendi? Dedim kendi kendime. Sanırım Antalya kampı çok yararlı olmuş. Yani rakiple mücadeleden çok hava şartlarıyla mücadele edip, iki güzel gol ve de hakkını veren bir oyun.

Trabzonspor’un oyunundaki güzelliğin nedenlerine gelince. Bana göre, defans bloğunun önündeki adamlar iyiyse Trabzonspor maçı alır götürür. Yani arka dörtlünün önünde yer alan Ayman-Hüseyin iyiyse Trabzonspor zor yenilir kolay gol atar. Ayman-Hüseyin iyiyse gerisi rahat ediyor ve de rakibe pozisyon verilmiyor. Trabzonspor seneler önce hep hızlı atak yapan bir takım olarak bilinirdi. Son senelerde bu kayboldu ama Ankaragücü maçında o zemine rağmen hızlı ataklardan örnekler verdiler. Gökdeniz gol atmasa da Trabzonspor’un yarı sahayı hızla geçmesini sağlayan futbolcuydu.Erdinç-Hüseyin ikilisi geri dörtlüde, onların önünde Hasan-Ayman ikilisi yer aldı. Hasan’ı beğenmeseler de orta alana getirdiği dinamizmi da görmezden gelmemeliler.

Ayman son haftalarda iyiye gidiyor. Bir de hemşehrisi geldi artık mazareti olamaz. Ankaragücü maçında Trabzonspor Ersun Yanal’ın takımı gibi oynadı diyebiliriz. Ama Ersun hoca her zaman karşısında böyle rakipler bulamaz. Onun için kendini garantiye alacak hamleler yapmalı. Mesela Trabzonspor ne yapıp yapıp ilk golü yememeli.

Beni takip edenler hakemleri konuşmadığımı bilir. Camiada hakem arkadaşlarımız da var. Buna rağmen, Cüneyt Çakır’ı iyi bulmadığımı söyleyebilirim. Neredeyse en tecrübeli hakemlerden biri ama çok eksikleri olan yeni bir hakem gibi maçı yönetti. Oyunun sonucuna etki edecek hata yapmasa da FIFA kokartlı hakemlerden üst düzey yönetimler beklemek hakkımız olsa gerek.

Bu arada Sadri Şener ve ekibinin iyi işlere imza atmasını bekliyorum, diliyorum. Hep söylüyoruz, Trabzonspor kişiler üstüdür diye. Bu dönemde kendisinde en fazla beklentimiz temsil noktasındadır. Trabzonspor’u adına yakışır şekilde temsil edeceğine inancım da tamdır.

Kadir BIYIKLI

19.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Galatasaray şen dönüyor

  UEFA Terim'le röportaj yaptı

  Çağdaş: Trabzon erken havlu attı

  Şükrü Saraçoğlu hazırlanıyor

  Çin televizyonu F.Bahçe için geldi

  Kayseri'de hedef 6'da 6 yapmak

  Kasti tekme atan kaleciye 3 ay hapis cezası

  Karatede Avrupa Şampiyonu olduk

  Trabzon'un hedefi Kayseri'yi yakalamak

  Telekom, Beşiktaş ve G.Saray potada zor maçlara çıkıyor

  NBA'de All-Star şöleni

  Ligin dibinde büyük çekişme

  -8'de kazanmak..


 Son Dakika Haberleri