Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

UEFA Terim'le röportaj yaptı

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, "Futbol bizim için bir eğlenceden öteye bir tutkudur. 2008 Avrupa Şampiyonasında Türk futbolunun yükselen trendini sürdürmeyi hedefliyoruz" dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye'de futbolun eğlencenin ötesine geçtiğini belirterek, ''Futbol bizim tutkumuz'' dedi. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) internet sitesinde Fatih Terim'le yapılan bir röportaj yayınlandı. Terim, futbolun Türkler için ne ifade ettiğinin sorulması üzerine, Türkiye'de futbolun eğlencenin ötesine geçip, ülke için bir tutku olduğunu belirtti.

MİLLİ TAKIMIN HEDEFLERİ

Türk futbolunun uluslararası arenada tanınmasına ilişkin bir soru üzerine Terim, (A) Milli Takım'ın uluslararası başarılarının, 1996 yılında Avrupa Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazanmasıyla başladığını, bu dönemdeki potansiyelin de ülkeyi 2002 yılında dünya üçüncülüğüne taşıdığını söyledi. Milli Takımın amacının, tüm büyük karşılaşmalara katılmak olduğunu belirten Terim, Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısının da Türk futbolu için önemli olduğunu dile getirdi.

TÜRKLERE AVRUPA YOLU

Terim, Avrupa'da oynayan Türk futbolcularla ilgili bir soru üzerine, 1996 Avrupa Şampiyonası finalleriyle birlikte Türk futbolunda ''devrim'' olarak nitelenebilecek bir mantalite değişimi yaşandığını, artık futbolculara kaybetmemeye çalışmanın değil, maçı kazanmanın öğretildiğini kaydetti. Terim, bu değişimin, Türk oyunculara Avrupa yolunu açtığını belirtti.

2008'İ HERKES KAZANABİLİR

Türkiye'nin 2008 Avrupa Şampiyonası'ndaki rakipleriyle ilgili bir soru üzerine ise Fatih Terim, FIFA dünya sıralamasına bakıldığında, Türkiye'nin rakiplerinin son 2 yıldır dikkat çekici değişiklik yaşamadığını söyledi. Şampiyonada, Türk futbolunun yükselen trendini devam ettirmeyi amaçladıklarını ifade eden Terim, Milli Takımda yetenekli oyuncuların bulunduğunu kaydetti. Terim, turnuvadaki favorilerinin sorulması üzerine ise 16 takımın da şampiyon olabileceğini, takımlar arasında fazla fark olmaması nedeniyle turnuvanın şampiyonunu, küçük detayların belirleyeceğini ifade etti.

AFRİKA ÇIKIŞTA

Türkiye'nin 2010 Dünya Kupası'ndaki şansının sorulması üzerine de dünya kupası şampiyonlarının Güney Amerika ve Avrupa'dan çıktığını hatırlatan Terim, bu turnuvada, artan potansiyelleri nedeniyle Afrikalı takımları eskisinden daha şanslı bulduğunu söyledi. Ancak Terim, Dünya Kupasını son turnuvadaki gibi bir Avrupa takımının kazanmasını istediğini kaydetti.

19.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Galatasaray şen dönüyor

  UEFA Terim'le röportaj yaptı

  Çağdaş: Trabzon erken havlu attı

  Şükrü Saraçoğlu hazırlanıyor

  Çin televizyonu F.Bahçe için geldi

  Kayseri'de hedef 6'da 6 yapmak

  Kasti tekme atan kaleciye 3 ay hapis cezası

  Karatede Avrupa Şampiyonu olduk

  Trabzon'un hedefi Kayseri'yi yakalamak

  Telekom, Beşiktaş ve G.Saray potada zor maçlara çıkıyor

  NBA'de All-Star şöleni

  Ligin dibinde büyük çekişme

  -8'de kazanmak..


 Son Dakika Haberleri