"Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Mehmet KARA

Keşke samimî olsalar



Baykal’daki değişiklik herkesin gözlerini kamaştırıyor. Zaman zaman Meclis kürsünden dinî fetvalar verdiğini duymuştuk ama son günlerdeki çıkışları herkesi çok şaşırttı.

Mahallî seçimlere 3.5 ay kala partiler adaylarını belirleme, flaş isimleri partilerine katma, partilerini katılımlarla güçlü gösterme çabasına girmişken, CHP’nin son günlerdeki çıkışları kendi “yandaşları”nı bile hayrete düşürdü.

Din siyasete alet edildiğinde bundan en büyük zararı da dinimiz görüyor. İmam hatipler üzerinden siyaset yapıldığında imam hatip liseleri, başörtüsü üzerinden siyaset yapıldığında başörtülü genç kızlar, hanımlar zarar gördü. Binlerce öğrenci katsayı adaletsizliğinden ve başörtüsü yüzünden mağdur oldu, olmaya da devam ediyor.

***

CHP lideri Deniz Baykal, İstanbul’un yeni ilçelerinden Sultangazi’de, partisine yeni katılanlara parti rozeti taktığı kişiler arasında başörtülü ve çarşaflı hanımların bulunması haftanın tartışma konusuydu.

Yaptıkları gayet tabiî bir şey olarak görülebilir. Türkiye’de herkesten oy almak isteyen, halk arasında ayrımcılık yapmaması gereken bir partinin yapması gereken bir tavır. Bu yapılanlar gayet normal karşılanacak bir durum.

Ancak Baykal’ın daha önce başörtüsü ile ilgili olarak “Türban Kur’ân’ın emri değil. 1400 yıllık İslâm tarihinde türbanın yeri yok. Yerli değil, dışarıdan ithal” ve “Başörtüsü eşlerin ayıbını örtmez” sözleri hatırlandığında şimdi çarşaflı hanımlara rozet takması ve sonrasında “Biz insanların giyim kuşamıyla ilgili değiliz” demesi karşısında hangi konuşmasının samimî olduğunu sormak gerekmez mi? Yıllarca başörtüsüne “siyasî simge” diyerek gelmediniz mi? Dinî siyasete alet etmek tam da bu değil mi?

CHP’nin mahallî seçimler arefesinde böyle bir katılımı gerçekleştirmesinin samimiyetinden şimdiye kadar ki eylem ve söylemleri sebebiyle “şüphe” duyulması da gayet tabiî.

Çok uzağa gitmeye gerek yok. 2007 genel seçimlerinde seçim otobüslerinde başörtülü bayanların resimlerini koyarak “başörtülülerinde oyuna talibiz” diyeceksiniz, sonra Meclis’e gelince türlü türlü faaliyetler içerisine gireceksiniz, başörtüsüne karşı tavır alacaksınız! Başörtüsü yasağını kaldırdığı söylenen Anayasa maddelerinin değiştirilmesini Anayasa Mahkemesi’ne götürüp iptal ettireceksiniz. Bu değişiklik Meclis’te görüşülürken, kürsüden yapılan konuşmalarda o zaman samimî idiyseler, şimdiki tavırlarına ne demeli? Şimdi kalkıp, “Kimseyi sakalıyla, bıyığıyla, giyimiyle yargılamayın, herkes eşittir. Biz kimseye geleneğini bırak, örtünden vazgeç deme hakkına sahip değiliz” demelerine kim inanır?

CHP yöneticisi Mustafa Özyürek bir televizyonun (ntv) canlı yayınında “Onlarda insan, onlarda seçmen” diyerek asıl niyetlerini ortaya koyuyor. O zaman “Onların da ‘insan’ olduğunu şimdi mi anladınız? Binlerce başörtülü memure işlerinden atılırken, binlerce öğrenci okullarından atılırken neredeydiniz?” diye de sormazlar mı?

Hele hele başörtüsü konusunda geçmişte, “Türban günümüz Türkiye’sinde tarikatların ve emperyalizmin bayrağı haline getirilmiş siyasî bir simgedir, bir üniformadır” gibi sözleri ile başörtülülere kendince tavsiyelerde bulunup “atın örtülerinizi özgürleşin” diyen CHP’li Canan Arıtman’ın şimdi, kadınların birçok sorununun olduğunu, üniversitelerdeki başörtüsü sorununun bunlardan sadece birisi olduğunu belirten, iktidara geldiklerinde bütün sorunları çözmeyi vaat ettiklerini söylemesi ne kadar inandırıcı…

***

Bu konuda CHP’yi alkışlayanlara, bu politikalarını destekleyenlere sormak lâzım. Madem öyle, Türkiye’nin dört bir yanında yapılan “başörtüsüne özgürlük” eylemlerine destek versinler. Kanunsuz uygulanan başörtüsü yasağının kalkması için girişimlerde bulunsunlar. (Gerçi, bırakın başörtülüyü, çarşaflı hanımlara rozet takanlar, seçimler öncesi bunu yapması şaşırtıcı olmaz ama!)

CHP’nin başörtüsü ile ilgili son sözlerinin samimî olup olmadığını sorgulayamayız ancak, CHP’nin başörtüsü ile ilgili son hareketinde samimî olmadığı ortada. Akl-ı selim hareket eden hiç kimsenin de geçmişi malûm CHP’nin samimî olduğunu düşündüğünü sanmıyorum. Bir mânâda dinî duyguları siyasete alet ettiği, bu hareketinin takiyye olduğu, halkın dinî duygularını kullanarak oy devşirme peşinde oldukları bal gibi ortada iken de kalkıp samimiyet aramak abesle iştigâldir.

Keşke samimî olsalar, keşke hatalarını görüp halkın değerlerine, inançlarına saygı duysalar. Keşke, başörtülülerden özür dileyip, “Biz sizleri yıllarca yanlış anladık. Başörtüsü dinin emriymiş, sizlere haksızlık yapmışız. Gelin sorunlarını çözelim Keşke kanunsuz bir şekilde sizler mağdur edildiniz, mağduriyetinizi giderelim ” diyebilseler… Ama görünen köy de kılavuz istemez. Millet her şeyin farkında ve kanmıyor artık bunu bilesiniz.

21.11.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (16.11.2008) - Başkasına yapılan haksızlık karşısında susarsan…

  (15.11.2008) - Vicdanları yaralamayın!

  (14.11.2008) - Artık zamanı gelmedi mi?

  (09.11.2008) - Birliğin yolu kardeşlikten geçer

  (08.11.2008) - Aman dikkat!

  (07.11.2008) - Haydi sandık başına…

  (02.11.2008) - Yasak karşısında bir şey yapılmayacak mı?

  (01.11.2008) - Gerilim sona ermeli

  (31.10.2008) - Resepsiyon formülleri

  (26.10.2008) - İstersek çiçek açar

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır