"Gerçekten" haber verir 19 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Yeni Asyadan Size

40. yıl mesajları



40. yıl çağrımıza cevaplar gelmeye devam ediyor. Cevapların bir kısmı, duyuruyu yaparken ifade ettiğimiz meramı tam olarak karşılamasa da, 40. yılın hizmet gündeminde yer tutmaya başladığını göstermesi cihetiyle önemli. Ve bu hafta da gelen mesajlardan ikisine yer veriyoruz:

Mustafa Ongun (Emekli Astsubay)-Silifke: Yayın hayatına başladığı 21 Şubat 1970’ten bu yana tavizsiz istikrar çizgisiyle fiilî olarak gönül ve fikir birliği içinde bütün sıkıntılara rağmen bugünlere erişen ve bundan dolayı Cenâb-ı Hakka hamd ettiğimiz gazetemiz Yeni Asya’nın 40. hizmet yılında ve sonrasında da yeni yeni hizmet hamlelerini gerçekleştirmesi için duâ ediyoruz.

Biz Ongun ailesi olarak ilk sayısından itibaren gazetemizin okuyucuları olduğumuz gibi, zaman zaman bayilerdeki iade gazeteleri alarak başkalarına vermek suretiyle de tanıtımını yapıyoruz. Gazetemizin yanında diğer neşriyatımızın da takipçisiyiz.

İki yıl Kıbrıs’ta, beş yıl Çorlu’da seyyar çantalı büro olarak hizmet vermeye çalıştık.

1985 yılından sonra da Silifke’de sabit Yeni Asya Bürosunda hizmete devam ediyoruz.

Gazetemizi çıktığı günden bu yana takip eden 40 yıllık okuyucularımızdan yalnızca 40 kişiyle özel röportajlar yazıp yayınlayacağınızı ifade etmişsiniz.

Biz de diyoruz ki; 40 değil de 440, hatta ne kadar 40 yıllık okuyucu varsa bunların tesbitinin mahallî bürolar vasıtasıyla yapılması ve büro olmayan mahallerde bu evsaftaki okuyucularımızın bizzat kendilerinin, özgeçmişleri ile birlikte fotoğraflarını gazetemize göndermeleri ve hepsinin yayınlanması çok daha uygun ve heyecan verici olur diye düşünüyoruz.

Böyle bir çalışmanın, eskiden beraber olduğumuz ve hizmet ettiğimiz kadîm dâvâ arkadaşlarımızın nerelerde bulunduğunu öğrenme açısından da faydalı olacağı kanaatindeyiz.

Sizler hizmette olduğunuz sürece bizler de ölünceye kadar hizmette olacağız ve arkanızda duracağız İnşaallah.

Ağaçlar ayakta ölür...

***

Necat Yılmaz (Balıkesir): Bizim basın hizmetiyle alâkamız 1963’te başlar. O zamana kadarki tecrübelerimiz, Nur talebelerinin, çektikleri sıkıntılardan kurtulmak için bir gazeteye ihtiyaçları olduğunu gösterdi. Önce Ankara'da İhlâs adlı bir gazete çıkarıldı. Örfî idare vardı, rahat vermedi. Sonra İzmir’de Zülfikar adıyla çıktı. Orada da aynı sıkıntı yaşandı. Ardından Uhuvvet gazetesiyle devam edildi. Bunlar hep 4’er sayfadan ibaret ve 25 kuruştan satılan gazetelerimizdi.

1965’ten sonra kısmî bir rahatlama yaşandı. Ve 1967’de, haftalık İttihad gazetemiz yayına başladı. Sayfa adedi 18, fiyatı 1 liraydı. Tabloid boydaki bu gazetenin bir sayısını Arap âlemi için Arapça olarak yayınladık. 18’i Arapça, 6’sı Türkçe olmak üzere toplam 24 sayfa olarak. Bu gazetemiz de 12 Mart muhtırasına kadar büyük hizmetlere vesile oldu. Ama sonrasında yine mâlûm sıkıntılar yaşandı.

Ondan önce ise, günlük bir gazeteye duyulan ihtiyaç, Yeni Asya’nın doğmasına vesile oldu. 21 Şubat 1970’te Yeni Asya yayın hayatına girdi.

Neşre başladıktan altı ay sonra resmî ilâna geçinceye kadar, Anadolu çapında dağıtıma verilmesinin zor olacağı söylenmişti. Ama biz “Ankara’ya her gün 1500 gazete isteriz” dedik ve gönderdiler, bu gazeteleri sattık.

1980 sonrasında olanlar da ayrı bir fasıl. Yeni Asya bu dönemde 476 gün kapalı tutuldu. Ama biz Yeni Nesil’i, o da kapatılınca Tasvir’i çıkardık. 1990’dan bu tarafa tekrar Yeni Asya olarak devam ediyor.

Biz bu dairedeki hizmetimizi 1978’den beri Balıkesir’de devam ettiriyoruz. Büroyu 1982’de açtık, o günden beri fasılasız devam ediyoruz.

Bu hizmet seferinde beraber yola çıktıklarımızdan vefat edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara uzun ömürler diliyoruz.

19.01.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (12.01.2009) - 40. yıla doğru

  (05.01.2009) - 40. yıl çağrısı

  (29.12.2008) - 2008’de Yeni Asya

  (22.12.2008) - Yeni Asya mektebi

  (15.12.2008) - Risale-i Nur ve Yeni Asya

  (08.12.2008) - Kalpler birleşiyor

  (01.12.2008) - Kurban ilâvesi

  (24.11.2008) - Hakikatin gür sesi Yeni Asya

  (17.11.2008) - Bir mektup

  (10.11.2008) - Toplantının ardından

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır