"Gerçekten" haber verir 14 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Robert MİRANDA

Amerikan medyası duyarsız ve tarafgir



Binlerce Amerikalı protestocu Washington’da, İsrail’in Siyonist ordusunun öncülük ettiği sivil katliâmına karşı yürüyüş ve gösteriler düzenlerken, Amerikan medyası Gazze Şeridi’nde süregelen kıyıma dair haberleri doğru şekilde yansıtmayarak, Amerikalıların Bush yönetimine karşı bu duruşunu görmezden gelmeye devam etmektedir.

Geçtiğimiz hafta sonunda “Bırakın Gazze Yaşasın” adı altında yapılan gösteriler onbinlerce insanın, İsrail’i, uluslar arası hukuku ihlâl ettiği, kadın ve çocukları öldürdüğü gerekçesiyle kınamasına ve Filistinlilere karşı Bush yönetiminin takındığı politikaları da kınamasına sahne oldu.

ANSWER (Savaşları Durdurmak ve Irkçılığa Son Vermek İçin Şimdi Harekete Geç Koalisyonu) adlı kuruluşun üyesi ve düzenlenen protesto gösterilerinin organizatörlerinden olan Bill Hackwell, göstericilerin dondurucu soğuğa ve yağmura rağmen Amerikan halkının Siyonistlerin yaptığı zulme karşı olduğunu haykırmak için üç saate yakın süre yürüyüş yaptıklarını ifade etti.

Bu gösterilerin benzeri, Washington’un yanı sıra Los Angeles ve San Fransisco’da yaklaşık 10 bin göstericinin katılımıyla gerçekleşti.

Washington’daki gösteriler kapsamında Beyaz Saray’ın önünde aralarında eski başkan adaylarından Ralph Nader ve eski Kongre üyesi Cynthia McKinney’in de bulunduğu bazı etkili kişiler tarafından kadın ve çocukların öldürülmesini kınayan bazı konuşmalar yapıldı. Geçtiğimiz ay, McKinney’in ve bir grup uluslar arası barış aktivistinin de içinde bulunduğu bir gemi Gazze’ye insanî yardım götürmeye çalışırken İsrail donanmasına ait gemiler tarafından taciz ateşine tutulmuştu.

Amerikan medyası şu anda Gazze’de olan bitenlere karşı gereken ilgi ve alâkayı gösteremedi.

Filistinlilere karşı uygulanan katliâm ise devam ediyor. Şu ana kadar 900 civarında Filistinlinin hunharca öldürüldüğü haberi geldi.

İsrail’in katliâmı sürerken, Amerikan halkı ise ne yazık ki HAMAS ve İsrail saldırıları hakkında yanlış ve çarpıtılmış medya raporlarıyla kandırılıyorlar..

Amerika’da, büyük holdinglerin elinde bulunmayan bağımsız medya ise büyük şirketlerin kontrolündeki medyaya kıyasla İsrail’in Gazze’de verdiği “büyük savaşa” karşı daha eleştirel bir tavır takınabiliyor ve bu konuda makaleler ve haberler neşredebiliyorlar.

Amerika’daki en büyük neo-con medya ağı Fox News’tir. Son saldırıları yansıtış biçimi de yine Siyonist kampanyasını destekler mahiyette oldu. Fox medya kuruluşu büyük ölçüde konservatif ve neo-konservatif bir yapılanmaya ve tamamıyla İsrail lehinde bir görüşe sahip. Genellikle, Fox’ta çalışanlar kendilerine İsrail’den ve Siyonistler ile ilişkisi bulunan kaynaklardan gelen haberleri hiçbir harfine dokunmadan olduğu gibi yayınlıyorlar yani Amerikan haber merkezlerinde tenbel habercilik hüküm sürüyor.

Sıklıkla bu tür Amerikan medyasından, işgal edilen bölgelerde yaşayan Yahudi yerleşimcilerin kendilerini orada istemeyen Filistinlilere karşı savunmalarıyla ilgili haberler duyarsınız. Hiçbir zaman da bu haberlerde Yahudilerin yerleşmek istediği bu toprakların aslında Filistinlilere ait olduğunu ve buraları işgal etmenin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 242 nolu kararına aykırı olduğunu duymazsınız.

Bu kararda aynen şöyle denilmektedir: “Orta Doğu’da kalıcı ve adil bir barışın sağlanması ancak şu sayılacak iki şartın yerine getirilmesiyle mümkün olabilir: 1- Son karışıklıklar sırasında İsrail askerlerinin işgal ettiği bölgelerden geri çekilmesi, 2- Bütün iddiaların ve savaş ilânatlarının feshi...”

İsrailliler, işgal edilen topraklarda Yahudi yerleşimcileri iskân ederek Filistinlilerin haklarına tecavüz etmektedirler. Ancak Amerikalıların Fox haberlerinden duydukları tek şey HAMAS’ı suçlayıcı ve İsrail’e roket attığı için bütün sorumluluğun onlarda olduğunu gösteren haberler olmaktadır. Fox’un Amerikalılara söyledikleri gerçekten çok uzak şeylerdir. Her ne kadar İsrail’e bir takım roketlerin atıldığı doğru ise de, bunların HAMAS ile ne denli ilgisi olduğu muammadır. HAMAS, Filistinlilerin demokratik bir seçimle başa gelmiş hükümetidir. Bazı şahıs ve oluşumların İsrail tarafına roket atması ise İsraillilerin işgal edilen bölgelere illegal bir şekilde yerleşme isteklerinin bir sonucudur. Eğer yasa dışı yerleşime son verirseler, roket saldırıları kendiliğinden duracaktır.

Çoğunlukla büyük şirketlerin elinde bulunan Amerikan’ın kartel medyası gerçekleri anlatmak ve yanlışı doğrudan ayırt etmek misyonlarında oldukça başarısız olmuşlardır.

TERCÜME: UMUT YAVUZ

14.01.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (07.01.2009) - Siyonist ve Neo-conlar Filistin devletini mayınlıyor

  (31.12.2008) - İsrail ve Filistin

  (25.12.2008) - Evet ey Hıristiyanlar!

  (17.12.2008) - Kurban Bayramı ve Noel

  (03.12.2008) - Müslümanların Hz. İsa inancı nedir?

  (26.11.2008) - İslâmı yeniden şekillendirmeye çalışan modern çabalar

  (19.11.2008) - Müslümanlar asla bölünmeyecek

  (12.11.2008) - Dinler arası diyalogda amaç belli olmalı

  (05.11.2008) - Amerika seçimleri ve Müslüman dünyası

  (29.10.2008) - Haçlı Rahibi cehaletini gösterdi

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır