"Gerçekten" haber verir 28 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Cevher İLHAN

Millet irâdesinin hakkını veren alternatif öne çıkarılmalı



Muhsin Yazıcığlu’nun bindiği helikopterinin düşmesi, siyaseti sarstı; politikayı kilitledi. Daha seçim yapılmadan siyasetin tansiyonu düştü; partiler mitinglerini iptal ettiler. Lâkin seçim sürecinde Türkiye’nin hiçbir iç ve dış meselesi doğru dürüst ele alınamadı.

Ne gittikçe daha da derinleşen ekonomik krizin vaziyeti; ne yüzde 20’leri aştığı anlatılan işsizlik… Ne sayıları daha şimdiden 150 bini bulan binlerce işyerinin kapısına kilit vurulması; ne bütün hükûmetlerin 80 yılda yaptığı 220 milyar iç ve dış borca son altı buçuk yılda 280 milyar doların eklenmesi; ne büyümenin sıfıra inip bütçenin yatırım, üretim ve istihdamdan yoksun olması… Aylardır bunlar gündeme getirilmedi. Seçim meydanlarında krizin teğet geçtiğini belirten Başbakan, iş yerlerinin kapanmasını, esnafın “beceriksizliğine” bağladı.

Geriye dönüp bakıldığında yalnız ekonomi değil; Türkiye’nin hiçbir hayatî meselesi konuşulmadı. Siyasetin demokratikleşmesinde, temel hak ve özgürlüklerde, eğitimde, sağlıkta karşı karşıya kaldığı konular konuşulmadı.

Türkiye’de azınlıklardan ziyade özellikle Müslüman çoğunluğun dinî özgürlükler sorunu olduğu, Dışişleri Bakanı tarafından AB’de açıklanmıştı. Hâlâ devam eden başörtüsü yasağı AKP siyasî iktidarının dinî özgürlüklerdeki barometresi. İktidar partisi tarafından “dindar Cumhurbaşkanı” propagandasıyla Köşk’e çıkarılan Gül’den sonra da hiçbir problemi çözmedi.

“Başörtüsü kadınların meselesi değil, Türkiye’nin yüzde birbuçuğun meselesi” diyen siyasî iktidar, yasadışı yasağı “yasal görmek”le peşinen “teslimiyet” bayrağını çekti. Bundandır ki hükûmet AİHM’e gönderdiği savunmada, başörtüsü yasağının yasal olduğunu savunuyor, depremin “İlâhî ikaz” olduğunu belirten yazılara ceza verilmesini; düşünce ve ifâde özgürlüğünün “suç” sayılıp cezalandırılmasını “gerekli” görüyor!

Esasen Anayasa Mahkemesi’nin “kapatılmama kararı”yla vesâyet altına alınıp kuşatılan AKP siyasî iktidarı, Başbakan’ın “Buna uymaktan başka yapılacak bir şey yok” ifâdesiyle, hiçbir şey yapmama, milleti oyalayıp avutma taktiğinin içine girdi.

ALTERNATİF; DEMOKRAT PARTİ

İçinde İmam hatiplerin de bulunduğu milyonlarca meslek okulu mezununun hakkını gasbedip mağdur eden katsayı haksızlığı, din eğitimi ve öğretimini başta çocukların Kur’ân kurslarında ve camilerde çocukların Kur’ân okumalarını engelleyen “yaş yasağı” olmak üzere 28 Şubat’tan kalma antidemokratik yasaların hiçbiri kaldırılmadı.

Keza Ankara “PKK’nin tasfiyesi” karşılığı yeni emr-i vakilerle karşı karşıya. Türkiye koskoca bir seçim sürecini geride bıraktı. İlk dönem anayasayı değiştirecek gücü olan ve hâlen Meclis’in yüzde 65’ini dolduran AKP iktidarı ve Meclis’teki muhalefet, bunların hiçbirini tartışmadı, tartışmıyor. Baştanberi karşılıklı kutuplaşmalarla lâf kavgası ve kalabalığıyla geçiştiriliyor.

Peki, bu tabloyla Türkiye neyi halledecek? Milletin emânet ettiği irâdenin hakkını vermeyen AKP’nin oylarını yükseltmesi neye yarayacak? Bu tutuk, ürkek, tâvizkâr demokratik irâde zafiyetle hangi problemi çözecek?

Seçim sürecindeki siyasî kırılganlık, Türkiye’nin yeni bir alternatife ihtiyacını ortaya koyuyor. Bu alternatifin, “Yeter söz milletin” diye çeyrek asırlık tek parti diktasına karşı milletin hakkını ve hukukunu koruyan, ülkenin maddî ve mânevî kalkınmasının temel harcını ortaya koyan Demokrat Parti olduğu, hâdiselerin nezdinde hergün daha açık bir biçimde ortaya çıkıyor…

Millet, çürüyen ve çöken siyasete karşı, millet irâdesinin hakkını veren alternatifi öne çıkarmalı…

28.03.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (27.03.2009) - AKP’nın yasakları savunması…

  (26.03.2009) - Bediüzzaman ve basın (4)

  (25.03.2009) - Bediüzzaman ve basın (3)

  (24.03.2009) - Bediüzzaman ve basın (2)

  (23.03.2009) - Bediüzzaman ve basın (1)

  (21.03.2009) - “AKP yüzde kaç alır?”

  (19.03.2009) - Yargı reformu…

  (18.03.2009) - Türkiye’nin ayıbı

  (17.03.2009) - “Türkiye raporu” ya da “AKP’nin demokratikleşme karnesi”

  (16.03.2009) - “Pansuman paketler”le krizden kurtarma!

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis