"Gerçekten" haber verir 30 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Ali FERŞADOĞLU

Şeytanın altı desisesi



Deccalizmin, ifsat ve dinsizlik komitelerinin her tarafı kasıp kavurduğu dehşetli bir devirdeyiz. Bu akımlar, Müslümanları bozmak, insanları dinsiz ve ahlâksız yapmak için sinsice ve çok planlı çalışmalar yapmaktadır. Hatta, Kur’ân hizmetkârları Risâle-i Nur Talebelerini bile aldatacak desiseler ve oyunlar çevirerek... İşte Bediüzzaman, “Kur’ân-ı Hakimin tilmizlerini (talebelerini) ve hâdimlerini (hizmetçilerini) ikaz etmek için yazılmıştır” diyerek “insî, cinnî” şeytanların “altı desisesine” dikkat çeker. Ehl-i dünyanın, ehl-i tuğyanın oyunlarına kapılmamak için bu desiseler çok iyi tahlil edilmeli, özümsenmeli, benimsenmeli:

* Birinci Desise-i Şeytaniye’de, insî şeytanların, şeytân-ı cinnîden ders alarak, Kur’ân yolunda olan fedakâr hizmetkârlarını hubb-u cah (şöhret, şan şeref, riyakârane halklara görünmek, mevki sahibi olmak) vasıtasıyla aldatarak kudsî hizmetten ve mânevî ulvî cihaddan vaz geçirmek istediklerine dikkat çeker. Bu, en ziyade siyaset, iktidar dünyasında yaşanan bir durumdur.

* İkinci Desise-i Şeytâniye’de, insanda en mühim ve esaslı bir hissin, korku duygusu olduğuna ve dessas zâlimlerin bu korku damarından çok istifâde ettiklerine işaret eder. Korkakları ve özellikle âlimleri, ilim ehlini gemlendiriyorlar. Oysa, “Allah’tan korkun. Şüphesiz Allah’ın azabı şiddetlidir”1 âyeti gereğince, yalnız O’ndan korkmalıdır.

* Üçüncü Desise-i Şeytâniye’de, tamâ’ (aşırı açgözlülük, hırs) yüzünden çoklarının avlandığına vurgu yapar... Yani, para, maaş ve mal için, dinî meselelerde verilen tavizlerin sonsuz hayatı da kaybetmeye vesile olduğu ikazını yapar. İnsanların parayla satın alınabileceğine dikkat çeker: Gayr-ı meşrû bir tarzda yüz suyu dökmekle, vicdanını, belki bazı mukaddesâtını rüşvet verip, menhus, bereketsiz bir mâl-ı haramı kabul eder! Ehl-i dünyanın, hususan ehl-i dalâletin, parasını ucuz vermediğini, pek pahalı sattığını; bir senelik hayat-ı dünyevîyeye bir derece yardım edecek bir mala mukabil, hadsiz bir hayat-ı ebediyeyi tahrip etmeye bazen vesile olduğunu söyler.

* Dördüncü Desise-i Şeytâniye: Asabiyet-i milliye, milliyetçilik damarını kullanarak, insanları kendisinden ve Risâle-i Nur’dan kaçırmaya çalıştıklarını belirtir. Ki, bugün, milliyetçilik dâvâsında olanların Risâle-i Nur’dan uzak kalmaları, ona yaklaşmamaları, bu damarın işletilmesindendir.

* Beşinci Desise-i Şeytâniye: “Ehl-i dalâletin tarafgirleri, enâniyetten istifâde edip, kardeşlerimi benden çekmek istiyorlar. Hakikaten, insanda en tehlikeli damar, enâniyettir; ve en zayıf damarı da odur. Onu okşamakla, çok fenâ şeyleri yaptırabilirler...” Yani kendi ilmine güvenir. Bilhassa ilahiyatçıların bu damarını fena işlettikleri de bilinen bir husustur.

* Altıncı Desise-i Şeytâniye: İnsandaki “tenbellik ve tenperverlik ve vazifedârlık” damarından istifâde ederler... Hem tembelliği, hem çalışkanlığı, hem de kendini sevme damarını kullanırlar. Ehl-i hizmete haberleri olmadan çok iş, makam, mevki verirler; tâ ki iman hizmetine fırsat bulamasın. Ve dünyanın diğer cazibedar şeylerine kapılsın.

Dipnotlar: 1- Kur’ân, Haşr, 7.

30.03.2009

E-Posta: [email protected] [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (28.03.2009) - İhtilâlcileri kim alkışlamıştı?

  (27.03.2009) - Demokrat kimdir?

  (26.03.2009) - Mahallî seçimlerde adayı mı, partiyi mi tercih edeceğiz?

  (25.03.2009) - Neden Demokrat misyon?

  (23.03.2009) - İlim, tecdid, müceddid ve Bediüzzaman - 2

  (22.03.2009) - İlim, tecdid, müceddid ve Bediüzzaman - 1

  (21.03.2009) - Nur hareketi ve demokratlar

  (20.03.2009) - Ayakkabının bedeli 3 yıl, ya demokrasinin?

  (18.03.2009) - Sünnet-i Seniyyeye uy!

  (17.03.2009) - Az yiyen daha zekî oluyor

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis