03 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Mehmet YAŞAR

‘Zamanın Sesi’ gönülleri işliyor


A+ | A-

Bizim Radyo’nun yayınları hakkında bilgiler aktardığımız bu köşede on beş günde bir sizlerle buluşuyoruz. Bugün sizlere radyomuzda yayınlandığı andan itibaren büyük teveccüh gören ve her bölümü heyecanla takip edilen ‘Zamanın Sesi’ programımızdan bahsetmek istiyorum.

‘Zamanın Sesi’ arkası yarın programı için, kendimize kaynak olarak İslâm Yaşar imzasıyla Yeni Asya Neşriyat’ta yayınlanmış olan Bediüzzaman Beşlemesi romanını seçtik. Romanın seslendirilmesi aşamasında dublaj san'atçısı Erol Eren’le çalışırken, prodüksiyon çalışmaları aşamasında yine titiz bir ekip çalışmasıyla tiyatral bir zenginlik oluşturmaya gayret gösterdik. Uzun uğraşlar neticesinde hazırlanan beşlemenin ilk kitabını geçen yıl radyomuzda yayınladık. Zamanın Sesi arkası yarınının radyomuzda yayınlanmasından sonra dinleyecilerimizden gelen olumlu tepki ve görüşler, hatta Bediüzzaman Beşlemesi romanının satışlarına yansıyan etkiler bizleri fazlasıyla mutlu etmişti.

Zamanın Sesi arkası yarını ile Bediüzzaman Said Nursî’nin hayatına ilgi duyanlara, hatta bu programın vasıtasıyla Yeni Asya Neşriyat’tan çıkan romanı ilk defa fark edenlere rastlamamız, beşlemenin ikinci kitabının yayına hazırlanması hedefini önümüze koymuş oldu. Çok şükür ki bu hedefimize ulaşma imkânı yine nasip oldu ve radyomuzda beşlemenin ikinci kitabını yayınlamaya 15 Mart itibariyle başlamış olduk.

Romanı okuyanların bildiği üzere beşlemenin ikinci kitabında Bediüzzaman’ın esaretten sürgüne kadar geçen zaman içinde yaşadığı hayat manzaraları ele alınıyor. Yakın tarihimize ışık tutan olaylar roman diliyle anlatılıyor. Bu kitapta anlatılanların radyo vasıtasıyla okuyucu kesiminin dışında dinleyici kesimine de ulaşacak olması bizleri heyecanlandırıyordu.

Nitekim geçtiğimiz Cumartesi günü yayınlarımıza her daim kulak veren hatta radyomuzun birçok kişi tarafından dinlenmesini sağlamak için büyük gayret gösteren ve radyomuza çok sayıda dinleyici kazandıran Adem Tekle ile görüştük. Kendisi, Zamanın Sesi arkası yarını programını takip eden, farklı kesimlerden insanların Bediüzzaman Said Nursî hakkındaki düşüncelerinin nasıl değiştiğine bizzat şahit olduğunu, bu romanın radyoya uyarlanmasıyla yakın tarihimize önemli bir ışık tuttuğunu ve hizmet gördüğünü bizlerle paylaşmış oldu. Bizler de bir kişiye bile olsa hakikati ulaştırabilmiş olmanın sevincini bir kez daha yaşamış olduk. Yeri gelmişken Adem Tekle gibi nice dostlarımızın olduğunu ve radyomuzun bir çok insana ulaşması için gayret gösterdiğini ve radyomuza yepyeni dinleyiciler kazandırdıklarını biliyor ve onlara bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah Bizim Radyo, dillendirmiş olduğu hakikatleri ve güzellikleri sizlerinde desteğiyle bir çok gönüle taşımaya devam edecek.

Bu arada şunu da hemen ifade edelim, beşlemenin üçüncü kitabının seslendirme çalışmaları planlarımız dahilindedir. Ayrıca bizleri çok dikkatli bir şekilde dinleyen dostlarımızın romanda tesbit ettikleri bir tashih noktasının kıymetli İslâm Yaşar Hocamız kanalıyla bizlere de ulaştı. Buradan kendilerine göstermiş oldukları hassasiyet için teşekkürlerimizi sunuyorum.

Bu güne kadar takip etme fırsatı bulamamış dostlarımıza hatırlatmak amacıyla ifade etmiş olalım, Zamanın Sesi arkası yarını hafta içi her gün 07:30, 09:30, 18:30 ve 22:30 saatlerinde yayınlanmaktadır.

Radyomuzla ilgili olarak her türlü görüş ve tavsiyelerinizi [email protected] elektronik posta adresine ulaştırabilirsiniz.

03.05.2010

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Geri


Önceki Yazıları

  (20.04.2010) - Bizim Radyo’da bahar

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Abdullah ŞAHİN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet BATTAL

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Ali Rıza AYDIN

  Atike ÖZER

  Baki ÇİMİÇ

  Banu YAŞAR

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H.İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Hakan YILMAZ

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehmet YAŞAR

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Muzaffer KARAHİSAR

  Nejat EREN

  Nurullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Saliha FERŞADOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım