03 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Ahmet DURSUN

Boğulduk ey insanlık!


A+ | A-

BM Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağıran Dışişleri Bakanımız Davutoğlu “İnsanlık, Akdeniz’in uluslar arası sularında boğuldu” diye konuşmasına başlıyor ve Gazze’ye insanî yardım amaçlı giden gemileri kanlı bir şekilde durduran İsrail’e bir dizi yaptırım uygulanması için BM üyelerinden destek istiyordu. Sonuç: Cılız bir kınama…

İsrail bizi takmıyor diye depresif tavırlar takınarak kendimizi hiç üzmeyelim. Hak, hukuk, kural, adalet nedir bilmeyen İsrail, yalnız bizi değil dünyayı da takmıyor. Dünyanın şımarık çocuğu belki de ilk defa bu derece bariz bir hata yaparak bütün insanlığın nefretini celb edecek bir katlin altına imzasını attı. Davos’ta “Siz öldürme işini herkesten iyi bilirsiniz” diyerek İsrail’in caniliğini yüzlerine vuran Başbakan Erdoğan’ın bu sözü dünya nezdinde de doğrulanmış oldu. Bilinen bir gerçeğin örtülen fotoğrafı bu olayla deşifre oldu.

Ortadoğu’yu asırlarca adaletle yönetmiş bir imparatorluğun mirasçısına terörist muamelesi anlamına gelen bu hareketin Ortadoğu ve dünya siyasetini nasıl yönlendireceği ya da etkileyeceği şimdilik meçhuldür. Değerlendirilebilecek bütün şıklar, öldürülen insanlık karşısında dünyanın sınıfta kaldığı gerçeğini değiştirmiyor. Bir şeyler yapıyormuş gibi görünmek için kınama mesajları vermek, çok üzgün ve kızgın tavırlarla ağzına geleni söylemek, savaş çığlıkları atarak galiz küfürlerle İsrail’i kınamak ne Gazze’yi kurtaracaktır, ne de insanlık yürüyüşünde vefat edenleri memnun edecek bir gelişmeyi beraberinde getirecektir. Kur’ân’da sık sık “bozgunculuk”la nitelenen İsrailoğulları’nı dizginleyecek olguları İsrail’in kendisi çok iyi bilmektedir de bu olguların bizler tarafından çoktan rafa kaldırıldığını bildiği için de böylesine pervasız davranabilmektedir.

İsrail, “Müslümanlar bir bedenin uzuvları gibidirler” diyerek “ittihad”ı temel bir ilke olarak emreden İslâm’ın bahadır evlâtlarının benlik dünyasında herkesten daha bencil olduğunu çok iyi biliyor. “Bir avuç” tabir edilebilecek bu küçük devlet, İslâm topraklarında nicedir “adavete muhabbet”in hükümran olduğunu çok iyi biliyor. Yine İsrail, kendi insanlarına hürriyeti bahşedemeyen, kendi insanlarını insanca yaşatamayan ve kendi insanına adaleti sunamayan jakoben kılıklı sözümona Müslüman devletlerin Gazze gibi uzak diyarlara “insanlığı” ulaştıramayacağını da iyi biliyor. Kendi menfaatlerini ve çıkarlarını merkeze koyan bir anlayışın yığınları haline gelen böyle bir ümmet-i merhumenin kendi iç dinamiklerini bile harekete geçiremeyeceğini fark eden İsrail, böyle pasif yığınları dünyanın da takmayacağını, kendine “sivil aktivist” diyen vicdan sahiplerinin de “iç siyaset dengeleri”, “dünya konjonktürü” karşısında yalnız kalacağını, mazlûm feryatların eriyip kaybolacağını da iyi biliyor. Şimdilik, insanlığından utanan vicdan sahipleri için “özür dilerim ey insanlık” demekten başka bir şey kalmıyor. Uluslar arası sularda ya da şurada burada boğulan, boğdurulan, boğdurtulan insanlık için özür dileriz. “I am sory.”

Savaş baltalarını çoktan çıkarmış olan bizler; ne zaman ki, Bediüzzaman’ın “hubb-u hayat ve dünyâperestlikte ifrat ettikleri”ni söylediği Yahudilerden daha az dünyayı sevebilirsek, dinî ve millî hisleriyle sadıkane bir şekilde İsrailoğulları Peygamberlerinin bulunduğu Filistin’i sahiplenen Yahudilerden daha fazla Peygamberimize ve ilkelerine sahip çıkabilirsek Filistin meselesini hallederiz. Kurtlar Vadisi’nin finalinde neler olacağını bu elim olaydan daha çok merak eden, Aşk-ı Memnu’yu daha çok konuşan, Fenerbahçe’nin hangi yıldızları kadrosuna katacağıyla daha çok ilgilenen bir toplumun Filistin meselesi de Güneydoğu meselesi de sathidir. Onlara arada bir “one minute” kükremesi yeter de artar bile.

03.06.2010

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (01.06.2010) - 27 Mayısların fotoğrafı

  (27.05.2010) - Üç maymun

  (25.05.2010) - CHP kemâle erdi mi?

  (20.05.2010) - Fakir ve onurlu efsane: Bursaspor

  (11.05.2010) - Elhamdülillah

  (04.05.2010) - Üçüncü Said

  (22.04.2010) - Bu toprakların çocukları

  (15.04.2010) - Türkiye Bağnazlık Akademisi

  (13.04.2010) - Babalar ağlamasın

  (08.04.2010) - Feryat


Son Dakika Haberleri

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Abdullah ŞAHİN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet BATTAL

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Ali Rıza AYDIN

  Atike ÖZER

  Baki ÇİMİÇ

  Banu YAŞAR

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H.İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Hakan YILMAZ

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehmet YAŞAR

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Muzaffer KARAHİSAR

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Saliha FERŞADOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.