"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Filipinler Devlet Başkanı Duterte'den AB'ye tepki

20 Eylül 2016, Salı 23:55
​Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkeleri iki yüzlülükle suçladı.

ABS-CBN kanalında yer alan habere göre, Duterte, ülkede uygulamaya konulan uyuşturucuyla mücadele çalışmalarına AB'nin tepki gösterdiğini belirtti. Duterte, "Bunu günahlarının kefareti olarak yapıyorlar." ifadesini kullandı.

Duterte, Davao kentinde yerel hükümet yetkilileriyle bir araya gelmeden önce yaptığı konuşmada, "AB ülkeleri iki yüzlü. Tarih kitaplarında, ansiklopedilerde geçen olaylara bakın. Hepsinde onlar var... İngiltere, Fransa... AB ülkeleri şimdi kalkmış beni kınıyorlar. Amerika ve Avrupa'nın çürük yumurtalar diye düşündüğü Filipinlilerin öldürülmesi eski bir mesele ve şimdi insan haklarından bahsediyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

AB'de geçen hafta, Filipinler hükümetine yönelik, "yargısız infazlara ve cinayetlere bir son vermesi" çağrısında bulunulmuştu. Duterte'yi hedef alan kararda, "Devlet Başkanı Duterte, uyuşturucu tacirlerini ve adalete karşı koyanları öldüren vatandaşların ve güvenlik güçlerinin peşine düşmeyeceğini alenen belirtmiştir." ifadesi kullanılmıştı.

Duterte, dün ülkede uyuşturucu ticareti yapan çetelerle mücadelenin altı ay daha uzatıldığını kaydederek, uyuşturucu kaçakçılığı sorununun, bu kadar büyük bir mesele olacağını tahmin etmediğini, asıl mücadelenin uyuşturucu çetelerinin devlet içindeki yapılanmalara karşı gerçekleştirileceğini belirtmişti.

AA

Okunma Sayısı: 647
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı