Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Serdar MURAT

Bu savaşı Altaylı başlatmıştı



Taktı mı takanlardan değilim.

Ancak bir avcı gibi iz takibi yapmanın da yararlı olduğuna inanırım.

Arkada yazılardan, gazete arşivlerinden izler bırakıldığı için medyada karda yürüyüp izini belli etmeme durumu pek geçerli olmaz.

Hem de bembeyaz karın ortasına bırakılan kömür karası gibi izler takip eden insanı.

Sabah ve ATV’ye el konulması sadece Turgay Ciner ile Dinç Bilgin ya da ikisi ile TMSF arasındaki bir mücadele değil elbette ki. Bu kavganın diğer ucunda Aydın Doğan, bir başka boyutunda ise Fatih Altaylı ile Ertuğrul Özkök kavgası var.

“Sabah'a el konulmasını şampanya ile kutlayan rakiplerimiz,’müsterih’ olmasınlar. Biz buradayız” diye yazmadı boşuna Fatih Altaylı.

Hürriyet yönetimi şampanyalı kutlama yaptı mı bilmem, ama Altaylı, “Türk medyasında tekelcilik rüyası görenlerin hayallerini yıkacağız” dedi. Hayal görenden kasıt Aydın Doğan’dı elbette ki. O da bunun farkında olmalı ki, ilk günden Sabah ve ATV’nin satış ihalesine katılmayacaklarını ilân etti. Hükümete yönelik, “Uzan’ı yıktınız Aydın Doğan’a yaradı, Sabah ve ATV’ye de onun için mi el koydunuz?” sitemleri kulağına da gitmiş olmalı Aydın Bey, pişmiş aşa su katmamak için böyle bir açıklama yaptırma gereği duydu.

TMSF’nin el koyma kararından sonra Sabah gazetesinin ne yapacağı, Fatih Altaylı’nın ne yazacağı merak konusuydu elbette ki. Altaylı, kendisinden bağımsız gazeteciliği sürdürme konusunda ricada bulunan Ahmet Ertürk’ten aldığı teminatla yollarına devam edeceklerini açıkladı. Ama bu açıklamayı yaparken de, “Batık Etibank’ın ve o dönemde Sabah’ın da sahibi olan ve ‘hortumculuk’ suçlamasıyla yargı önünde bulunan Dinç Bilgin” diye başladığı cümlesinin devamında Bilgin’in kendini ihbar ettiğini anlattı.

“Gönlümüzün istediği gibi Ciner haklı çıkarsa”demeyi de ihmal etmedi.

Ayran gönüllü mü orasını bilmem, ama 15 Temmuz 2005 tarihine kadar çalıştığı Hürriyet de Altaylı’nın gönlü başka şeyler istiyordu.

O zaman satışa çıkan Sabah ve ATV’ye Aydın Doğan 550 milyon dolar vermişti. Dinç Bilgin ise Turgay Ciner ile TMSF huzurunda yaptığı anlaşmada 1 yıl içinde devlete sadece 2 milyon dolar kira ödemişti.

Aydın Bey, sadece Sabah’ın 1 yıllık reklâm gelirinin 200 milyon dolar olduğunu belirterek, burada muvazalı bir durum olduğunu ileri sürüyordu.

İşte o zaman Altaylı, TMSF Başkanı Ertürk’ün ağzından Ciner’in çok düşük fiyatla gazete ve televizyona sahip olmaya çalıştığını yazmıştı.

“Turgay Ciner’ni verdiği teklifin 200 milyon dolar civarında olduğunu da öğrendim” diye yazacaktı 15 Ocak 2005’te...

Şimdi nasıl Aydın Doğan-Ertuğrul Özkök ikilisi yürütüyorsa savaşı o zamanda Aydın Bey ateş hattına Fatih Altaylı’yı sürüyordu. Altaylı’nın Bilgin-Ciner işbirliğinden gelen kötü kokulara dikkatleri çekmesi o sırada Sabah yönetiminde olan Ciner’in has adamı Yavuz Semerci’yi rahatsız etmişti.

Semerci kısa bir süre önceye kadar Vatan gazetesindeydi. Vatan biliyorsunuz Aydın Doğan’ın desteği ile yayınını sürdürüyor. O zaman Aydın Doğan-Fatih Altaylı ikilisine Ciner adına savaş açan Semerci kısa bir süre önce Vatan’da Sabah’ın matbaalarını satışa çıkardığı için Ciner’i yaylım ateşine tutup, satışı engellemişti.

Sık sık rol değişikliği olduğu için bu tartışmalar arasına girip, pozisyon tespiti yapma durumunda kalıyorum. Millî takımın kalesinde Volkan vardı. Tümer de Fenerbahçe’de oynuyordu gibi bir durum bu.

Nasıl bir süredir Ciner için Ertuğrul Özkök, Uzan benzetmesi yapıyorsa, o zaman da Fatih Altaylı aynı dokundurmalarda buluyordu.

“Ben Cem Uzan’la ilgili olarak yazdığım zaman da, onlar da aynı şeyi yaptılar” demişti 17 Mart 2005 tarihli yazısında.

Yani hem Uzan benzetmesinin patenti Altaylı’ya ait, hem de Ciner ile Bilgin arasındaki satışın muvazaalı olduğunu ilk olarak yazan ve bu işi ısrarla takip eden gazeteci Fatih Altaylı.

Yani topu bu kaleden çekip, sonra diğeri kaleye koşup, golü yeme gibi bir durumu yaşıyor Sabah’ın Genel Yayın yönetmeni.

Öyle ki, 18 Ocak tarihli yazısında, “Anlaşmayı açıklayın da eksik yazmayalım” diyen yine kendisi.

Hatta “Ciner ve Bilgin ile her yerde tartışırım” diyen Aydın Doğan’a, Yavuz Semerci’nin, “Bilgin yok. Ciner tartışacak” diye gazetesi aracılığıyla yaptığı teklifi soran da yine Altaylı.

Aydın Bey’in “Muhatabım mal sahibidir; kiracı değil” açıklamasını da onun kaleminden okumuştuk.

Altaylı 24 Ocak 2004 tarihli yazısında Aydın Bey’in, “Turgay Ciner karşıma oturup, kendi durumunu legalize etmek istiyor. Bana göre Turgay Ciner henüz medya patronu değil, kiracı. Karşıma çıkacak ve patron sınıfına yükselecek. Hayır, yok öyle bir şey” sözlerini aktarmıştı.

Ciner’in Sabah ve ATV’yi cep harçlığı denecek bir paraya ele geçirmesine ve Dinç Bilgin’in 800 milyon dolarlık borcun üzerine yatmasına izin vermemeye kendini adamıştı Fatih Altaylı. Hatta TMSF’ye Ciner’in verdiği paranın birkaç misline bu yayın organlarına talip olduğu teklifini de iletmişti Hürriyet gazetesindeki köşesinden.

15 Temmuz 2005 tarihin de, “Veda etmek de var mıydı!” başlıklı bir yazıyla demir almıştı Hürriyet limanından Fatih Altaylı.

11 yıl görev yaptığı kurumda hırsızının, uğursuzun, hortumcunun peşine düştüğünü belirtmiş, Aydın Beyle Özkök’ü yere göğe sığdıramamıştı. Şimdi ise tam 180 derece tersini yazıyor.

Bu kavga burada bitmez. Çünkü bu medya terazisinde tartılamayacak kadar kirli bir savaş.

05.04.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (04.04.2007) - Baron racon kesti

  (03.04.2007) - Medya operasyonu

  (02.04.2007) - 14 Nisan hazırlığı

  (30.03.2007) - “Keşke iki Tayyip Bey olsa”

  (29.03.2007) - Siyasette “sayın”lı anlar

  (28.03.2007) - Dünya Çankaya'dan ibaret değil

  (27.03.2007) - Sorun demokrasi anlayışında

  (26.03.2007) - Erhan Tuncel hangi ülkelere gitti?

  (23.03.2007) - Komutanlarla yemek

  (22.03.2007) - Yasaklardan medet ummak

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004