Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Davut ŞAHİN

Kazan kaynatanlar



TRT’de kazan kaynıyor. Birileri devamlı alttan ateşi körüklüyor, “fokurdatıyor.” Bir grup kalkıyor, “sansüre, kadrolaşmaya, baskıya ve giderek artan dinî yayınlara” son vermek amacıyla İstanbul Radyoevi’nde gösteri yapıyor. Arkalarında kim var: KESK ve Haber-Sen... Adına da diyorlar ki: “TRT çalışanlarına sivil toplum kuruluşları ve diğer sendikalar destek veriyor.” Yersen. Afiş bile hazırlamışlar: “Baskılara son.” Lafa bakar mısınız: “TRT sanatçıları, sanatlarını özgürce icra etmek istiyor.” Nasıl yani? TRT’nin belli kuralları ve prensipleri var. Eğer sanatını özgürce icra etmek istiyorsan, buyur özel kanallar hizmetinde! Engel yok.

TRT “siyasal tercih” noktasında her dönem eleştiri almıştır. Bu kaçınılmaz. İktidar kimse, muktedir odur... Bu bahsimizin dışı... Bir televizyon izleyicisi olarak, “TRT ekranını hızla artan dinî yayınlarla tekke televizyonuna dönüştürmekte...” lafı beni rahatsız etti. Ne yapsaydı TRT? Her gün ekranlarda şiddet yüklü dizi mi oynatsaydı? Her gün, tecavüz, ahlâksızlık dolu yayınları mı ekrana getirseydi? Bunu mu istiyorsunuz? Diğer kanallar mebzul miktarda bunu yapıyor zaten. Ama 70 milyona hitap eden bir televizyon için “özgür yayıncılık” isteyenlerin aklından şüphe etmek lâzım.

ERKEN UYARI

Prof. Teksen Çamlıbel uyarıyor: “Moda cinselliği teşvik eder tarzda şekilleniyor. Bunların etkisiyle özellikle büyük şehirlerdeki çocuklarımızda cinsellik yaşı düştü.” İşte dehşete düşüren ve ürperten cümle: “Günümüzde kürtaj en çok gençler tarafından isteniyor.” (Sabah) Düşünebiliyor musunuz, “kürtajların” artması üzerine İstanbul Tıp Fakültesi cinsel eğitim için özel bir bölüm açmış. Amaç: Belirli periyotlarla gençlerle toplantı yaparak, erken cinselliğin tehlikelerini, zararlarını anlatmak.

Haberde şöyle yazılmış: “18 yaş ve altında kürtaj patlaması! Cinsel ilişki yaşının düşmesi, istenmeyen gebeliklere de neden oluyor. 18 yaşından küçükler, ailelerinden habersiz gizlice kürtaj oluyor.”

Çare? Çamlıbel diyor ki, “Gençler ve aileler kürtaj konusunda dikkatli olsun.” Ya bataklık? Sinekleri öldürmektense, bataklığı kurutmak daha kesin bir çözüm yolu değil mi? Müstehcen yayınlara yasaklama getirmeli. Ahlâksız yayın yapan kuruluşların kapısına kilit vurulmalı. Evet, çok radikal bir çözüm belki, ama gerekli. Medyada, ahlâksızlığa prim veren reklâm ve programlara sıkı denetim getirilmeli. Manevî mesajlara önem verilmeli. Gençlik damarı en ziyade “hissiyatı” dinler. Onların manevî ihtiyaçlarını karşılayacak bir takım faaliyetler içinde olunmalı. Aksi takdirde, bu bataklık kurumaz. Bataklığı kurutamayanlar, sineklerle uğraşmak zorunda kalır.

07.06.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (06.06.2006) - Piknik

  (04.06.2006) - Zeytinyağı

  (02.06.2006) - RTÜK’ten şiddet kompozisyonu

  (01.06.2006) - Kanal D, kamusal alan mı?

  (31.05.2006) - Gençlik sarhoşluğu

  (30.05.2006) - “Dinci basın” kavramı

  (28.05.2006) - Ivır zıvır gündem

  (27.05.2006) - “California sendromu”

  (26.05.2006) - “Vadi”ye devam...

  (25.05.2006) - Vatanseverler vadisi

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004