Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush’a toplu protesto

Binlerce kişi, ABD genelinde Bush ve savaş karşıtı protesto gösterilerine katılmak amacıyla biraraya geldi. Gösterilere katılmak için okula ve işe gitmeyen protestocular, kongre seçimleri öncesi seslerini tüm ülkeye duyurmayı amaçlıyor. San Francisco ve körfezindeki ortaokul ve lise öğrencileri, okula gitmeme kararı alıp protestoya katılarak organizasyona destek olmak istedi.

Mevsimin ilk yağmuruyla birlikte 2 bin kişinin üzerinde protestocu, San Francisco’nun en işlek yeri olan Market St. de yürüyüşe başlayarak, belediye ve FBI binası önünde turlayıp gece konaklayacakları yer olan Market St.’e geri döndü.

Gösteri sırasında konuşma yapanlar, ABD Hükümetinin Irak Savaşı ve New Orleans üzerinde yaptıkları hataları, Bush rejimini sona erdirme çabalarını ve 11 Eylül olaylarının Irak Savaşıyla ilgili olmadığı görüşlerini dile getirdi. Büyük boyutlardaki elleri bağlı ve ayakları zincirli temsili Bush heykeli ise gösterinin dikkat çeken noktalarından biri oldu. Şair Jack Hirschman, savaş karşıtı şiirleri de halktan büyük destek gördü.

ELLSBERG DE GÖSTERİYE KATILDI

Gösterinin en dikkat çeken isimlerinden biri de 1960’lı yılların Beyaz Saray ve Pentagon’unda görev yapan, Vietnam Savaşı sırasında ise üst düzeyde görevli eski Savunma Bakanı Asistanı Daniel Ellsberg’ti. Aynı zamanda gizli servis ajanı olan Ellsberg’in, gizli Pentagon belgelerini New York Times’a vermekle suçlanarak 115 yıl hapsi istenmişti. “Secret” adlı bir kitabı bulunan Ellsberg gösteriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün burada herkes gibi zulme karşı protesto için bulunuyorum. Hükümet tüm güçlerini bu ülkelere kullanmakta ve tehlikeler oluşturmakta. Türkler’in Irak’taki çabalarına hayranlıkla bakıyorum. Umarım ABD’nin İran’a olan baskısında da rol oynar” diye konuştu. Ellsberg ayrıca, “2008 seçimlerini beklemeden bu hükümetin artık değişmesi gerektiğini” de dile getirdi.

/ SAN FRANCISCO

07.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush’a toplu protesto

  “Peçelerinizi çıkarın” diyen Straw’a tepki

  Alman Cumhurbaşkanı iftarda

  Avusturya’da yaşayan Türkleri iftar buluşturdu

  ABD’de liste komedisi

  Paris’te minareler yükselecek

  Rice’tan Iraklı liderlere uyarı

  Irak için kritik 6 ay

  Saddam’ın idamı şiddeti körükler

  ABD elçiliğine saldıranlar Suriyeli


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004