Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Paris’te minareler yükselecek

Fransa’da yaşayan Müslümanlar bundan sonra namazlarını, şehir merkezlerinde inşa edilen minareli, kubbeli camilerde kılacaklar.

Beş milyondan fazla Müslüman’ın yaşadığı Fransa’da İslam kültürü, yapılan yeni camilerle varlığını pekiştiriyor. Şimdiye kadar hangarlardan dönüştürme salonlarda ve bodrumlarda namaz kılan göçmen Müslümanlar, Fransa devletinin de desteğiyle artık şehir merkezlerinde inşa edilen minareli, kubbeli camilere kavuşuyor.

Geçtiğimiz günlerde Paris’te düzenlenen törenle Creteil Camii’nin ilk harcı konuldu. Paris’in Val-de-Marne bölgesinde yaşayan Müslümanların, görkemli bir camiye kavuşmak için üç yıl önce başlattıkları proje, belediyenin de destek vermesiyle hayata geçebildi. 2008’de hizmete girmesi planlanan cami, tamamlandığında bölgenin ilk kubbeli ve minareli camii olacak. Camide aynı anda iki bin kişi ibadet edebilecek. Türklerin de yoğun olarak yaşadığı Creteil’in merkezinde inşa edilen ve 4 milyon Euro’ya mal olması beklenen caminin arsası, Creteil Belediyesi tarafından sembolik olarak 1 Euro karşılığında verildi. Belediye, inşaata da bir milyon Euro yardımda bulunacak.

Geçtiğimiz akşam iftar vaktinde yapılan ve Fransız siyasetçilerin yoğun ilgi gösterdiği temel atma törenine projeye destek veren Hıristiyan ve Yahudi din adamları da katıldı. Caminin ilk harcını koyan şehrin milletvekili belediye başkanı Laurent Cathala, törende yaptığı konuşmasında laiklik dersi verdi.

/ PARİS

07.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush’a toplu protesto

  “Peçelerinizi çıkarın” diyen Straw’a tepki

  Alman Cumhurbaşkanı iftarda

  Avusturya’da yaşayan Türkleri iftar buluşturdu

  ABD’de liste komedisi

  Paris’te minareler yükselecek

  Rice’tan Iraklı liderlere uyarı

  Irak için kritik 6 ay

  Saddam’ın idamı şiddeti körükler

  ABD elçiliğine saldıranlar Suriyeli


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004