Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

“Peçelerinizi çıkarın” diyen Straw’a tepki

İngiltere’de İşçi Partisi hükümetlerinde uzun süre içişleri ve dışişleri bakanlıkları yaptıktan sonra partisinin Avam Kamarasındaki grup liderliğini üstlenen Jack Straw, Müslüman kadınlara “Peçelerinizi çıkartın” çağrısı yapınca büyük eleştirilerin hedefi oldu.

Seçim bölgesi olan Blackburn’ün ünlü yerel gazetelerinden Lancashire Telegraph’a yazdığı makalede peçeyle ilgili görüşlerini dile getiren Straw, peçenin, “ayrımın ve farklılığın görünen bir biçimde vurgulanması” olduğunu ifade etti.

Peçe kullanan kadınlardan aile hekimlerine gittiklerinde peçelerini çıkartmalarını salık veren, bunun onların anlaşılmalarını kolaylaştıracağını belirten Straw, yüzde 30’unu Müslüman seçmenin oluşturduğu seçim bölgesinde eleştirilere yol açtı.

İngiltere İslâm Konseyi Sosyal İlişkiler ve Aile İlişkileri Başkanı Refet Bravu ise bu tür sözlerin tansiyonu yükselttiğini söyledi. Bravu, Straw’un görüşlerinin toplumlar arasındaki ilişkilere olduğu kadar Müslüman topluma büyük zarar verdiğini, kadınların peçe giyme hakkı bulunduğunu ifade etti.

İslami İnsan Hakları Komisyonu adına açıklama yapan Mussoud Shadjareh de Straw’un görüşlerini “çirkin” bulduğunu belirterek, “Straw, aynı sözleri farklı giyinen Ortodoks Yahudilere niye söylemiyor” diye sordu.

“Hicab Koruma Organizasyonu” adıyla faaliyet gösteren Müslüman sivil toplum kuruluşunun sözcüsü ise “bu talihsiz açıklamaların, Straw’un İslâmı hiç anlamadığının göstergesi olduğunu” kaydetti. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, “Straw’un görüşlerinin kendisini bağladığı” belirtildi.

/ LONDRA

07.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush’a toplu protesto

  “Peçelerinizi çıkarın” diyen Straw’a tepki

  Alman Cumhurbaşkanı iftarda

  Avusturya’da yaşayan Türkleri iftar buluşturdu

  ABD’de liste komedisi

  Paris’te minareler yükselecek

  Rice’tan Iraklı liderlere uyarı

  Irak için kritik 6 ay

  Saddam’ın idamı şiddeti körükler

  ABD elçiliğine saldıranlar Suriyeli


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004