Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Avusturya’da yaşayan Türkleri iftar buluşturdu

Avusturya’nın başşehri Viyana’da faaliyet gösteren 9 Türk sivil toplum kuruluşu, geçtiğimiz yıl birlikte verdikleri toplu iftar yemeği geleneğini bu yıl da sürdürdü.

Viyana’da Milli Görüş Teşkilatı’na ait Anadolu Camisi’nde verilen toplu iftara aralarında cami eksenli faaliyet gösteren 9 Türk sivil toplum kuruluşunun lideri, Avusturya Dışişleri Bakanlığı AB Müsteşarı Hans Winkler, Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Selim Yenel, Avusturya İslam Cemaati Başkanı Anas Shakfih, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Egemen Bağış, Avusturya Silahlı Kuvvetlerine mensup üst rütbeli subaylar ile siyasi parti temsilcilerin yanı sıra Türk ve Avusturya toplumunun ileri gelenleri katıldı.

Ezanın okunmasıyla başlayan iftar yemeğinde konuşan Viyana Din hizmetleri Müşaviri Harun Özdemirci, “Geçtiğimiz Nisan ayında 9 dernek bir araya gelerek Kutlu Doğum Haftası’nı birlikte organize etmiştik. Bu iftar yemeğini birlikte verme kararını da o zaman almıştık. Bundan sonra da çeşitli faaliyetleri birlikte yapacağız. Ekimin 25’inde yine beraber bir bayram resepsiyonu vereceğiz” dedi.

Birlik ve beraberliğin ana amacının Avusturya’da mevcut bulunan inançlar arasındaki huzur ortamının daha yaygınlaşması kökleşmesi ve kuvvetli bir kültürler arası ilişkinin tesis edilmesi olduğunu ifade eden Harun Özdemirci, “Sevgi ve barış için bir araya gelenler gün geçtikçe güçlenirler. Bu birlikteliğimiz kültürler arası diyaloğu da kolaylaştırır. Bu diyaloğu sağlarsak dünya barışına da katkıda bulunuruz.” şeklinde konuştu.

/ VİYANA

07.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush’a toplu protesto

  “Peçelerinizi çıkarın” diyen Straw’a tepki

  Alman Cumhurbaşkanı iftarda

  Avusturya’da yaşayan Türkleri iftar buluşturdu

  ABD’de liste komedisi

  Paris’te minareler yükselecek

  Rice’tan Iraklı liderlere uyarı

  Irak için kritik 6 ay

  Saddam’ın idamı şiddeti körükler

  ABD elçiliğine saldıranlar Suriyeli


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004