Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ali FERŞADOĞLU

Olumsuz tepki için acele etmeyin!



Tahmin edeceğiniz gibi, şimdi de, “AKP kazandı, DP barajı aşamadı, bizi şaşırttınız, herhalde suçu millete atmayacaksınız!” meâlinde ve kimi zaman sınırı aşan telefon ve e-postalar geliyor! Biz, AKP kazanamayacak demedik; bilâkis, “Dikkat edelim; milletin manevî beklentileri ve problemlerine bir çare üretmemesine rağmen yine iktidar yapacaklar; bu tuzağı bozalım!” diye feryad u figân ettik!..

Adamın biri oğluna sık sık, “Sen adam olamazsın!” dermiş. Babasının bu sözüne içerleyen çocuk, yıllar yılı çalışır, çabalar, vali olur...

“Babamı çağırayım da, oğlunun nasıl bir makama sahip olduğunu görsün!” demiş. Adamlarıyla çağırtmış: “Hastayım, gelemem!”

“Valinin emridir, seni almadan gitmeyiz!” deyip yaka-paça götürmüşler makama:

“Baba, bana, ‘Adam olmazsın!’ derdin, işte bak, vâli oldum!”

“Oğlum, ben sana vâli olamazsın demedim ki, adam olamazsın dedim, adam! Adam olsaydın babanı ayağına çağırıp getirtmezdin!”

Biz AKP’ye kazanamayacaksın demedik! Yüzde 47 oy alması, henüz tam demokrat/hürriyetçi ve muktedir olacağını gösterir mi? Nitekim, beş sene boyunca—ekonomi dışında—temel meselelerde muktedir olamadı, hatta bazıları için söz bile vermedi. Bunları kafadan atmıyoruz; herkesçe yaşanıyor, biliniyor. Zaten, onlar da inkâr etmiyor! Umalım ki, duâ edelim ki, teşvik edelim ki, bundan sonra muktedir olsun, demokrasiyi tam hazmetsin ve olumlu icraatlar yapsın.

Ne var ki, milletin beklentileri başka, ona inanılmaz destek veren iç ve dış odakların başka. Ona nasıl bir rol biçtiğini şimdilik tam olarak bilmiyoruz. Rahmetli Menderes’i de desteklemişlerdi; ama, arzuları yönünde değil de, milletin değerlerine sahip çıkınca, alaşağı edip iki bakanıyla birlikte idam ettiler. Keza, Demirel’i desteklediler, beklentilerinin aksine icraatlar yapmaya başladı, mükerreren gagaladılar. Çiller’i desteklediler, demokrat misyon istikametinde işler yapınca inanılmaz baskılara maruz bıraktılar! Ve Erbakan’ı destekleyip iktidara getirdiklerini ve sonra kendi ifadesiyle, “Bizi perişan etmek için iktidara ittiler!” dediğini biliyoruz. 1999’da Öcalan’ı paketleyip Türkiye’ye teslim etmekle Ecevit’i BOP için nasıl iktidara taşıdıklarını; sonra Irak işgaline diretince, merdivenlerden yuvarlayıp, DSP’yi nasıl parçaladıklarını unutmuş olamayız.

AKP, yeni dönemde başörtüsü dahil, yasakları kaldırmaya teşebbüs edecek mi? Zira, “367 milletvekiliyle yapmayan 340 milletvekiliyle nasıl yapacak?” şeklinde haklı tereddütler var. Türkiye aynı, şartlar aynı! İnşallah tazelediği gücü ve kazandığı tecrübeyle bunları aşar!

Bu arada, olumsuz ve taşkın tepkilerde acele edenler mahcup olabilir! Tıpkı, Menderes’e 40 yıl boyunca saldırıp; sonra onunla fotoğraf çektirenler gibi! Tıpkı, AP’nin toprak altına gömüldüğünü ve ANAP’ın sağın yerini alacağını söyleyenler gibi! Tıpkı 40 yıl boyunca, “Demokrasi küfür rejimidir!” deyip, Demokratları destekleyen Nur Talebelerini tekfir eden, ama şimdi “Biz sizden daha iyi demokratız!” diyenler gibi! Tıpkı “Başörtüsü dahil, her şeyi halledecek!” diye desteklendiği halde, beş sene boyunca yasakların hiçbirisini halledemeyince mahcup olanlar gibi! Yoksa mahcup olmadılar mı?

AKP’nin demokratlaşıp demokratlaşmayacağı meselesine gelince: Daha önce yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre AKP içindeki kesimin yüzde 16.1 demokrat olduğunu yansıtmıştık. Şimdi bu rakam artar inşaallah. Beklentimiz, yüzde 60-70 tam demokrat olması ve bunu mücadelesine, icraatlarına yansıtmasıdır.

25.07.2007

E-Posta: [email protected] [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (24.07.2007) - Sözümüzün arkasındayız!

  (23.07.2007) - Siyaset, hizmet, çalışma ve sonuç

  (21.07.2007) - Demokrat hukukçuların gayri demokratik tarafgirliği

  (20.07.2007) - 22 Temmuz tuzaklarını bozmanın yolu

  (19.07.2007) - AKP’ye verilen oylar boşa gitmedi mi?

  (17.07.2007) - Bediüzzaman açıkça demokratları zikrettiğine göre...

  (16.07.2007) - Meselemiz şahıslar değil, misyondur

  (14.07.2007) - Tepkiler, eleştiriler, cevaplar

  (12.07.2007) - “Dışa bağımlı siyaset” ve strateji

  (11.07.2007) - “Münafıklık” ithamına dikkat!

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004