Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Vehbi HORASANLI

Etme bulma dünyası



Sayın Abdullah Gül’ün Anayasa Mahkemesinden dönen Cumhurbaşkanlığı macerası milletimizin kafasını karıştırdı. Hukuk tarihine geçecek ibret dolu bir kararla Mecliste yapılan oylama geçersiz sayıldı. Güya toplantı yeter sayısı bulunamamışmış.

Fakat geçen zaman içerisinde başörtüsü konusunda Sayın Gül öyle lâflar etti ki seçilemediği için önce üzüldüğüm halde sonradan belki böylesi daha iyi oldu demeye başladım. Zira bu konu büyük bir yara olmaya hâlâ devam ediyor. Ateş düştüğü yeri yakar. Yıllarca bu konuda muzdarip olmuş ben ve cefakâr milletimiz, derin güçlerin meydana çıkardığı sıkıntıları göğüslemeğe devam ediyoruz.

Bir hocamız “Başörtüsü teferruattır” diyerek vicdan özgürlüğüne indirilen darbelere dolaylı da olsa destek olmuştu. Şimdi Gül de öyle sözler söylüyor ki sadece dindar insanlar rencide oluyor. Sanki bu zulmü devam ettirenlerin ekmeğine yağ sürüyor.

Adalet kurumu son dönemde çok yıpratıldı. Gerçi İstiklal Mahkemeleri esnasında olduğu gibi önce infaz edilip sonra yargılama yapılmıyor, lâkin akıl almaz kararlar, siyasî kaygılar nedeniyle verilebiliyor.

Anayasa Mahkemesinin kararından 4–5 yıl önce bu sefer Danıştay’ın ilginç kararlarına şahit olmuştuk. Konunun içinde kendim de dâhil olduğum için bu kararları hatırlayarak atalarımızın “etme bulma dünyası” tabirinin ne derece doğru olduğunu anlatmaya çalışacağım.

Askeriyeden ayrıldıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çalışmaya başladım. O zaman Sayın Erdoğan Başkanlık yapıyordu. Ben ve sayısı yirmiyi aşkın asker kökenli arkadaşım zor şartlar altında hizmet etmeye başladık. Zor diyorum zira önceki yönetim zamanında arpalık olarak yerleştirilen onca kişi belediyeyi talan etmeye devam ediyordu. Bunların tahribatını yeni yönetim ile birlikte azaltmaya çalıştık. Sonunda yolsuzluklar azaldıkça icraatlar parlak bir biçimde görünmeye başladı.

Zaten Erdoğan’ın başbakan olmasında bu dönemde yapılan çalışmaların büyük payı vardır. Her ne ise, 28 Şubat sürecine girince işler aynen şimdiki gibi tuhaflaşmaya başladı. Önce bizim işimize son verdiler. Sebep ise Askerî Şûrâ kararları ile askerlikten atılanlar memurluk yapamazlarmış.

İnanın bu hususu izah etmede çok güçlük çektim. Hani YAŞ sebebi ile işimizden gücümüzden olmayı anlatabiliyorduk da Erdoğan yönetimindeki bir belediyeden atılmayı izah etmekte zorlanıyorduk.

İdarî Mahkemeler imdadımıza yetişti. Yapılan haksızlığı, verilen yirmiyi aşkın kararla bozdu. Yeniden belediyede çalışmaya başladık. Bu arada iki yılı aşan bir zaman geçmişti birçok arkadaş gibi ben de maişet derdi yüzünden yeni bir mesleğe girmiştim. Halen de bu işi sürdürüyorum.

Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna olmuştu. Fakat yönetimde hâlâ Erdoğan ve ekibi bulunuyordu. Gürtuna, Erdoğan’dan daha fena bir icraat yaptı. Gitti bizleri Danıştay’a şikâyet etti. Halbuki mahkeme kararlarını temyize götürme zorunluluğu hiç yoktu.

Bazı kişiler kraldan fazla kralcı olurlar. İşte biz yeniden mahkemelerde sürünmeye başladık.

Danıştay kendi vermiş olduğu kararlar da dâhil olmak üzere yirminin üzerindeki mahkeme kararını bozdu. Biz de yeniden işten atılmak zorunda kaldık iyi mi…

Allah bir kapı kapar bin kapı açar misali bir çok asker arkadaşım gibi ben de yeni mesleklere döndüm. Fakat yapılan onca haksızlığı da yaşamış olduk.

Yahu korkuyorsun anladık, işimize son verdin. Peki, lüzumsuz yere niçin bizi Danıştay’a gönderiyorsun. Orada çıkacak kararı tahmin edemiyor musun?

Şimdi onlar da anladı Türkiye’de hukuk sistemi nasıl işliyor. Ama biraz geç oldu. İşte sevgili okuyucular Gül’ün başına gelen adalet kazığını biz daha önce yemiştik. Araplar “men dakka dukka” derler. Yani “çalma kapıyı, çalarlar kapını” mânâsında bir söz. Sen, bu insanlar ne yer, ne içer demeden işinden gücünden et. Sonra aynı haksızlığı sana yaptıkları zaman bağırıp çağırıp konuşmaya başla. Var mı böyle şey Allah aşkına…

21.07.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (20.07.2007) - Ben size ezilmişliği vaat ediyorum

  (02.07.2007) - Çizgi film deyip geçmeyin

  (25.06.2007) - MHP cevap vermeli

  (23.06.2007) - Ekmeksiz yaşarım...

  (20.06.2007) - Asker siyasetçi ilişkileri ve seçimler

  (07.06.2007) - AB’nin önemi ve Ankara Kriterleri

  (06.06.2007) - Birlik ve beraberlik üzerine

  (05.05.2007) - İhtişamlı bir manzara

  (03.05.2007) - Bir maymunun yaptığı

  (25.04.2007) - Tunus’ta Cuma namazı

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004