Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Davut ŞAHİN

Tekerrür eden tarih



“Oradaydım”da (CNN Türk) Sağlık eski Bakanı Halil Şıvgın ANAP’ın 83’teki seçim öncesi ve sonrasını anlattı. 12 Eylül darbesi sonrası, demokrasiye ilk adımın atılacağı dönemde yapılan ilk seçim öncesi “darbeci” Evren’in asker kökenli Turgut Sunalp’i işaret ettiğini... Ama milletin tepki göstermekte gecikmediğini ve eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı seçtiğini anlattı. Tarih tekerrür ediyor gibi. Sanki benzer sahneler yine yaşandı. Cumhurbaşkanlığı seçimi... 27 Nisan Bildirisi... Ve “beklenen sonuç.” Tepki oylarının bugün hangi partiye gittiği ortada.

TESETTÜRE UZANAN MENHUS EL

11 Eylül provokasyonundan Müslümanlar “terörist” gibi gösterilmeye çalışıldı. Çünkü Sovyetler (SSCB) dağıldı, yıkıldı. ABD yeryüzünde kendine yeni bir düşman aradı ve hedef olarak “İslâmî coğrafyada hangi ülke varsa” kendine düşman belledi. Bunun için önce Müslümanların imajını yıkmak gerekiyordu. Başardı da.. Kimi “Batı”lı ülkeler “Müslüman eşittir terörist” damgası vurmaktan geri durmadı. İmaj bombardımanı durmadı. “Terörist” damgası yetmedi, şimdi de “güzellik yarışmaları” adı altında, Müslüman ülke veya insanlarına “farklı” kimlik giydirme gayretindeler. Önceki gün yazdık. Mısır’ın başşehri Kahire’de düzenlenen bir yarışmadan bahsetmiştik... Bir sonraki gün, o yarışmada (Miss Arab World 2007) Bahreynli tesettürlü bir kıza “birincilik” vermişler. Peki neden “başı açık” ve “dekolte” giyinenlere verilmemiş. Çünkü, “tesettür” imajını yıkmak için “özel bir gayret” sarf edildiği ortada. Peki, Arap ülkelerinde güzellik yarışmaları düzenleyecek kadar uzanan bu “menhus el”e karşı o ülkeler niye tepkisiz? Niçin reaksiyon yok? Dahası, ülkemizde de “tesettür” imajının yıkıldığını görüyoruz. Sanıyorum Kral TV’deydi. Bir heavy/metal çalan grubu dinleyenlerin arasında bir kaç tesettürlü hanım kız onlarla birlikte tempo tutuyor ve müziğin ritmine kendini kaptırmış görünüyordu. Bizde tesettürün düşmanı; “dünyevîleşme”dir. Buraya yazıyorum: Eğer “dünyevîleşme” konusunda ciddî tavır alınmazsa, önü alınamayacak ve “tesettür” imaj değiştirip “mânâ”sını kaybedecek...

MEDYA-ŞOR

Kanaltürk’ün sahibi olarak gösterilen Tuncay Özkan, aldığı hezimetin darbesinden kurtulamadı. Seçim gecesinin hırçınlığı devam ediyor. Yaptığı yayınlarda bunu görüyorsunuz. Hızını alamamış olacak ki, şimdi de CHP Genel Başkanlığı için bir gayretin içine girdi sanki. Yani, Kanaltürk’ün kurulması için ona “yardım eli”ni uzatan Baykal’a karşı “rakip” olur mu, şimdiden bunu kestirmek zor. Hele Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün karşısında durabilir mi, onu kestirmek daha da zor. CHP’yi iktidara getirmek için kurulan Kanaltürk, şimdi Özkan’ı CHP’ye getirmek için mi çalışacak, yakında göreceğiz.

31.07.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (29.07.2007) - Şaşırtıcı gerçekler

  (28.07.2007) - TRT Genel Müdürlüğü

  (27.07.2007) - Sansasyonun püf noktaları

  (25.07.2007) - Medyanın şöhret tuzağı

  (24.07.2007) - Hayırlı olsun

  (22.07.2007) - Nerede o eski seçimler?

  (21.07.2007) - Çivi ve oy

  (20.07.2007) - YAŞ 90...

  (19.07.2007) - RTÜK ve siyaset

  (17.07.2007) - Ölüm TV

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004