Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

Sünnet-i Seniyye edeptir



Cep boy risâlelerden Sünnet-i Seniyye Risâlesi yeni tanzimle yayınlanarak satışa sunuldu.

Peygamber Efendimizin (asm) sünnetine uymayı, mesleğinin birinci esası kabul eden Bediüzzaman, eserlerinde ve hayatında bu meseleye çokça önem vermiştir.

Bir lâhika mektubunda Risâle-i Nur’un asıl ve önemli vazifelerinden birinin, sünnet-i seniyyenin esaslarını muhafaza etmek olduğuna, zamanın zarûret ve fetvalarıyla bu vazifenin ihmal edilemeyeceğine dikkat çeken Bediüzzaman, özellikle bid’aların çoğaldığı ve insanlığın iman ve ahlâk yönünden bozulmaya yüz tuttuğu günümüzde sünneti ihyâ etmenin daha bir önem kazandığını vurgular. Nitekim Sünnet-i Seniyye Risâlesinin başına düştüğü “Mirkatü’s-Sünne ve Tiryaku Marazı’l-Bid’a” (Sünnetin Dereceleri ve Bid’a Hastalığının İlâcı) kaydı da, bu açıdan manidardır.

“De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin” (Âl-i İmrân Sûresi, 3:31.) âyetine dikkat çekerek, Allah’a olan sevginin de Peygamber Efendimizin (asm) sünnetine uymayı gerektirdiğini ifade eden Bediüzzaman, sünnete ittibâ etmenin insanların basit gibi görünen hareketlerine bile mânâlar kazandırdığını, âdetleri ibadete çevirdiğini beyan eder.

Ayrıca sünnet-i seniyyenin edep olduğuna ve her meselesinin altında bir nur, bir edep bulunduğuna dikkat çeken Bediüzzaman, Cenâb-ı Hakk’ın, edebin çeşitlerini Habibinde topladığından söz ederek “Onun sünnet-i seniyyesini terk eden, edebi terk eder” der.

“Sünnet-i Seniyyeye ittibâ, mutlaka gayet kıymettardır” diyen Bediüzzaman, bu ehemmiyet verişin bir neticesidir ki, Sünnet-i Seniyye Risâlesi’ni telif etmiştir. Sünnet-i seniyyenin esas ve mahiyetini ortaya koyan bu eserde çağımızın Kur’ân müfessiri Bediüzzaman, yaşanan Kur’ân ahlâkı olarak ifadesini bulan Peygamber Efendimizin (asm) hayat modelinin, insanlığı ferdî, ailevî ve içtimaî sahada her türlü keşmekeşlikten kurtardığını, beşeriyete istikametli, selâmetli ve mânâlı bir hayat bahşettiğini ortaya koyar. İnsanlığın şahsî ve manevî kemâlât ve terakkîsinin sünnet-i seniyye dairesinde hareketle ancak mümkün olabileceğini tesbit eder.

Metne ait lügatçenin aynı sayfalarda verildiği eserde indeks, dipnot ve kronolojik bilgiler de yer alıyor.

***

Ramazan sayfası

Üç ayların girmesi ile Ramazan hazırlıkları da hız kazandı. Bu vesile ile Ramazan sayfası için bir duyuruda bulunalım.

Babıali’de Yeni Asya ile birlikte başlayan güzel bir gelenek olan ve günümüzde birçok gazete tarafından örnek alınan Ramazan sayfamız her yıl farklı şekil ve muhteva ile sizlerle buluşuyor.

Önemli bir bölümü eli kalem tutan okuyucularımızın katkılarıyla hazırlanan sayfamız için, bu sene de aynı çağrıyı tekrarlamak istiyoruz. Çağrımız hem geçen yıllarda sayfamıza katkıda bulunan, hem de bu sene için hazırlık yapmış eser sahipleri için geçerli.

Ramazan sayfasının mânâ ve muhtevasına uygun çalışmalarınızı en geç Ağustos ayı sonunda elimizde olacak şekilde bekliyoruz. Mümkünse bilgisayar ortamında yazılmış, Ramazan sayfası formatına uygun, kısa, öz ve çarpıcı, tefekküre dayalı düz yazı, şiir ve fotoğraf çalışmalarınızı [email protected] adresine bekliyoruz. İsteyenler, 0212 655 88 60-433 numaralı telefondan sayfa editörü İsmail Tezer’le de irtibata geçebilirler.

***

İmsakiye sezonu açıldı

Ramazan’ın ‘alâmet-i farika’larından biri olan imsakiyede sezon açıldı. Yeni Asya Takvim-Promosyon bu sene de beğenilen kalite ve çeşitleriyle piyasadaki iddialı yerini alacak.

Ürün yelpazesini giderek genişleten Yeni Asya İmsakiye birimi, sekizi ekonomik ve kuşe, sekizi de yaldızlı lüks gofreli olmak üzere on altı çeşit imsakiyeyi müşterilerinin beğenisine sundu.

Yeni sezon imsakiyeleri hakkında bilgi veren Tanıtım ve Pazarlama Birimi sorumlusu Recep Taşçı, ürün kataloglarının büro ve temsilciliklerimize gönderilmeye başlandığını belirtti. Daha detaylı bilgi için ilgili birim aranabilir.

Hepinize hayırlı haftalar diliyoruz.

30.07.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (23.07.2007) - Seçim sonrası

  (16.07.2007) - Seçim haftası

  (09.07.2007) - İçtimaî-Siyasî tesbitler

  (02.07.2007) - Bürolarımız toplandı

  (25.06.2007) - Bir şaheser daha

  (18.06.2007) - Kitapta yaz atağı

  (11.06.2007) - Bediüzzaman ve Demokratlar

  (04.06.2007) - Okuma zamanı

  (28.05.2007) - Örnek bir dâvâ adamı

  (21.05.2007) - Toplantı'nın ardından

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004