Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kemal BENEK

Medya tahrikine rağmen!



Önceki gün, Meclis bahçesi ana-baba günü gibiydi. İlk kez seçilen milletvekilleri ilkokula yeni başlayan öğrencilerin heyecanını taşıyordu. Cicili-bicili giyinmişlerdi. Çoğunun yanında eşi, kardeşi, çocuğu, arkadaşı vardı. Birden fazla seçilenlerde ise tecrübe farkı göze çarpıyordu.

Derken beklenen an geldi. Milletvekilleri and içti. Gece geç saatlere kadar süren programda beklenenin aksine herhangi bir gerginlik yaşanmadı. Bütün tahriklere rağmen…

**

Tahrik meselesine girmeden önce DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile arkadaşlarının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve arkadaşlarını tebrik etmesinin hoş bir görüntü olduğunu söylemeliyim. Gönül isterdi ki CHP Lideri Baykal ile Başbakan Erdoğan da bu görüntüye ortak olsun. Ancak olmadılar.

Baykal, seçim sonrası aleyhine başlatılan kampanyaların şokunu yaşıyor gibiydi. Yüzünde ne bir tebessüm ne de bir sıcaklık vardı. Bu ruh haline Meclisin geçici Başkanı Şükrü Elekdağ’ın Başbakan Erdoğan’ın konuşmasına atıf yapması da katkı yaptı mı bilemiyorum.

Bir çok kanalın canlı yayınla verdiği törende bütün liderlerin birbirini tebrik eden görüntüsü toplumda daha olumlu bir yankı yapardı. Tıpkı taşın suya düşerken oluşturduğu dalga gibi tek tokalaşma toplumda geniş hoşgörüye yol açardı. DTP ve MHP arasındaki selâmlaşma bu açıdan önemliydi. İnşallah devamı gelir.

Liderler arasında ilk and içen Baykal oldu. Baykal’ın ismi anons edilince Erdoğan alkışladı. Baykal hiç oralı bile olmadı.

Bazı milletvekilleri “and”ı ezbere okumaya çalıştı. Özellikle önündeki kâğıda bağlı kalmadan milletvekillerinin gözünün içine bakarak, hava atarcasına and içmeye çalışan milletvekillerinin çoğu tökezledi. Hele bazıları birkaç kez aynı hatayı yapmasına rağmen yazılı metne bakmamakta direndi. Ama sonunda mecburen okumak zorunda kaldı.

DTP’li milletvekillerinin and içmelerinde de bir aksilik olmayınca tören rutin şekliyle sona erdi.

**

Gelelim tahrik meselesine. DTP ve MHP’li bir mecliste ilk göze çarpan olumsuzluklardan biri, medyanın tahrik rolüne soyunması oldu. DTP’li vekillere yöneltilen sorular tek kelimeye tahrikti.

Bazı gazeteci arkadaşlarımızın “tekeden süt çıkarmak” istercesine DTP’lilerin en küçük bir hareketinden mânâ çıkarmaya çalışması tehlikeli bir anlayışın ipuçlarını verdi. “DTP’li vekil şuraya bakmadı, şunu söylemedi, diğerine yan baktı, ağzı kıpırdamıyor” gibi zorlamalı yorumlar inşallah amacına ulaşmaz.

Nitekim kuliste DTP Lideri Ahmet Türk de buna isyan etti. Kendilerinin de 550 milletvekilinden biri olduğunu hatırlattı. Medyadan şikâyet etti; MHP’li milletvekilleriyle tatsızlık yaşanacağı yönündeki iddiaların basın tarafından ortaya atıldığını, gazetecilerin kafalarına göre hayali şeyler yazdığını söyledi. Ve ekledi: “Gazetecilerin bu ilgisinden rahatsızız.”

İlk günkü manzarada göze çarpan tesbitler bunlardı. İnşallah 23. dönem, demokrasi adına hep olumlu haberlere konu olur.

06.08.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (03.08.2007) - Zeki Sezer, Baykal'a da anlatsın!

  (29.07.2007) - AB bardağının dolu yarısı

  (25.07.2007) - Çözüm en meşrû platformda

  (20.07.2007) - AB yolu her şeye rağmen açık

  (15.07.2007) - Halkın seçimine samimî olmak

  (11.07.2007) - İktidar, Sezer’i aratacak bir ismi mi seçecek?

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri