Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Mehmet C. GÖKÇE

Seyda'nın ardından



“Her can ölümü tadacaktır” hakikati gereği, o da 3 Aralık 2007 Pazartesi günü saat 16.50 civarında hayata gözlerini yumdu ve ebedî yolculuğuna çıktı…

“İnnâ lillah ve innâ ileyhi râciûn; ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahi’l-aliyyi’l-azîm”

Evet, âmennâ ve saddaknâ! Hepimiz Allah’a aidiz ve elbette O’na döndürüleceğiz. Elbette; O’nun izin ve onayı olmadan her hangi bir programın gerçekleşmesi mümkün değildir.

Temiz, sade, mütevazı ve dopdolu geçen yetmiş dört yıllık dünya yolculuğunu tamamlayan ve ebed memleketine giden babacığımdan bahsediyorum.

Evet, gerçekten dopdolu bir hayat geçirdi. İyilik ve güzelliklerle dolu bir hayat… İlim ve irfanla dolu bir hayat… İlimle uğraşmak, ders vermek ya da almak; istifade etmek ya da ettirmek en çok hoşlandığı şeydi. Abartısız; yirmi dört saat boyunca okumaktan ve kitap mütalâa etmekten sıkılmazdı. Bilimsel meseleleri müzakere etmekten son derece zevk alırdı.

Kitabında “mahcup etmek”, “hatayı yüze vurmak”, “dedikodu yapmak”, “dedikodu dinlemek” ve benzeri hususlar yoktu. Son derece cömert bir insandı ve misafire hizmet etmekten hoşlanırdı.

Yüzünden tebessüm eksik olmayan Seyda, nüktedan özelliğiyle tanınmıştı ve çok pratik bir “halledici” özelliğe sahipti. En problemli olayları bile çok kolay bir şekilde çözmeyi başarırdı.

Teheccütsüz gecesi olmadığı gibi cüzsüz günü de yoktu. Ayın kaçı ise, o gün o sıra numaralı cüzü mutlaka okurdu. Yıl boyu Kur’ân okuyan Seyda, Ramazan-ı Şerif’te ayrı bir yoğun ibadet mevsimi geçirirdi. Ömrü boyunca hangi şartlar altında ve nerede olursa olsun cemaatsiz namaz kıldığına hiç kimse şahit olmadığı gibi yemin ettiğine de rastlayan olmamıştır.

İlim ve konumunu sömürü aracı yapmaması; kimsenin malında ve mülkünde gözü olmaması ve tok gözlü bir hayat geçirmesi en belirgin özelliği idi.

Başta İslâm Hukuku, İslâm veraset bilgisi, İslâm Tasavvufu, Asr-ı Saadet ve sahabe hayatı, İslâm büyüklerinin hayat hikâyeleri ve İslâm Tarihi olmak üzere pek çok ilimde söz sahibiydi. Hoş sohbet bir yapısı vardı. Boş hurafelerden ve asılsız menkıbelerden uzak dururdu.

İbadet hayatındaki titizliğin yanı sıra güncel meselelere de bigane kalmazdı. Taassuptan hoşlanmayan Seyda, kucaklayıcı, müsamahakâr ve hoş görülü bir özelliğe sahipti.

Bu dopdolu hayatı yazabilmek mümkün olmadığı gibi onu tam tanıtabilmek de imkânsızdır.

Çok şükür, tam arzuladığı bir teçhiz, tekfin ve uğurlama kendisine nasip oldu. Yıkandıktan sonra ilk gecesi yıllarca görev yaptığı kendi camisinde onlarca hatim indirilmek sûretiyle geçen Seyda, çoğu âlim-fazıl zevât olmak üzere çok seçkin ve kalabalık bir cenaze namazı ile ahirete uğurlandı. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında okunan yüzlerce hatim ile ebedî âleme intikal etme bahtiyarlığını yaşadı ve yaşıyor. Günlerce devam eden taziyesine yurt içinden ve dışından pek çok insan iştirak etti.

Şimdilik bu kadarla yetinerek kendisi için sizlerden duâ istirham ediyorum.

Mekânın Cennet olsun; nur içinde yat sevgili babacığım!

18.12.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (17.12.2007) - Zekâtta “Fîsebilillâh” kavramı

  (19.11.2007) - Aile içi diyalog

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT


 Son Dakika Haberleri