Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Zafer AKGÜL

Daha değiiiiiiil!



Da Vinci’nin şifresine döndü bu işler. Bir bakıyorsunuz ülke genelinde bir takım köklü değişiklikler düşünülür. İnsan hakları olsun, demokratik açılımlar olsun, 301. madde gibi maddelerin ıslâhı ve ayarlaması olsun, ne bileyim insanımıza ayakbağı olan herhangi bir konuda olumlu gelişmelerin akabinde birden pıtırak gibi “dam üstünde saksağan” kabilinden gündemi saptıracak, gerilimi arttıracak ve asıl konuyu geride bırakacak gelişmeler ortaya çıkar.

Benim güzel ülkemde, güzellikler olmasın istenir demek ki? Ancak bunu bir punduna getirip yaparlar. Mahallî tabirle öyle “lappıdana, loppudana” müdahele edilmez. Haktan yana, hukuktan yana, millî, vatanî, insanî gerekçelerle bir takım söylentiler ortaya atılır.

Örnek mi istersiniz? Şu türban anketi durup dururken nerden icabetti Allah aşkına? Hem de verilerin, örneklemelerin saptırıldığı gün gibi aşikârken. Veya Fethullah Hocaefendi’nin şu veya bu zamandaki konuşmalarının birdenbire Mecliste dile getirilip tahriklere yola açarak, Fethullah Hocaefendi frekansından rejim tehditleri salvolarına başlanması neden şimdi gündeme getiriliyor?

Başörtülü bir kızımızın ödül töreninden ihracının akabinde, İstanbul’da bir öğretmenin Alevî kökenli olduğu için öğrencisini dövdüğü meselesi de hemen ortaya karışık aşçı usulü servis edildi.

Önümüzdeki günlerde bir zamanların camide zikir çeken sakallı, cübbeli, eli değnekli tarikatçıların zuhuru da gerçekleşir mi acaba?

Hah, Kurban Bayramı da geliyor. Güzel bir fırsat. Çok iyi değerlendirilmeli, “Bu sene Kurban Bayramı yine hac mevsimine denk geldi” diyen din allameleri için kaliteli bir malzeme. Unutmadan ekleyelim; Diyanet İşleri Başkanlığının “imanlı” kriterine “Millî İman Teşkilâtı” kulpunu da takmakta gecikmediler bizim külyutmazlar. Nasıl da anladılar imamların devlet içinde gizli teşkilât kurduklarını? Handiyse, İttihat Terakkicilerin silâha ve bayrağa yeminler eden gizli kolları gibi…(!)

Haberlerde hukuk adına bir mitingin yapıldığı geçiyordu. Biz diyelim on bin, siz deyin on beş bin kişi hukukçulara destek vermiş. Zannedersiniz ki, ülkemizde yargının bağımsızlığı; derin mahfillerin savcı ve hakimlerin yakasından ellerini çekmesi, Malatya, Şemdinli v.s. olaylarındaki çapraşık ilişkileri protesto için mitingi yapılmış. Meğersem, AKP hükümetinin hakim ve savcılar kararnamesinden dolayıymış bunca şamata. Yargıya siyasî müdahale, siyasî kadrolaşma varmış da onu protesto içinmiş… Kendisi de tamamen siyasî ve demagojik bir miting… Yine de saygı duyarız bu mitinge... Ama mesajların veriliş biçimi bir hak arayışından ziyade, bir takım önyargılar oluşturma, şaibeler üretme gayreti olarak görülüyor. Şimdilik yukarıda saydıklarımız gibi gelişmeler ufak ufak atılıyor ortaya. Ama bunlar bir şey değil daha..

Fıkra bu ya; adamın birini yamyamlar yakalamışlar, kazanın içine oturtup pişirecekler. “Ayvayı yedik” diye kendi kendine söylenmiş adam. Çalıların arasından bir ses gelmiş. “Daha değiiiil.” Adam, “Ne yapmam lâzım o zaman?” diye çalıların ardındaki sesin sahibine sormuş. Çalının ardındaki cevap vermiş. “Şu karşıda, başında büyük tüyler olan, iri yapılı adamı görüyor musun?” Adam, “Evet” demiş. “Birinin mızrağını kap ve o adama fırlat.” Adam hemen denileni yapmış. Fırlattığı mızrak kabile reisinin kalbine saplanmış. Reis orada can vermiş. Adam bundan sonra neler olacağını, nasıl kurtulacağını düşünürken, çalıların ardındaki ses yine duyulmuş, “İşte şimdi ayvayı yedin…”

Yakında sivil anayasa tartışmaları ve taslakları gündeme gelince, asıl o zaman siz seyredin türban; irtica, tarikat, sermaye, din, iman, vatan, millet meselelerini. Şimdilik bunlar bir şey değil. Yani daha değiiiil…

12.12.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (08.12.2007) - Zafer Akgül

  (04.12.2007) - Tevhide gülmeliydi!

  (25.11.2007) - Biz de sencileyin ağlasak gerek

  (17.11.2007) - Daha ne duruyoruz?

  (10.11.2007) - Yine bir 10 Kasım

  (20.10.2007) - Karanlıkta vuruşmak

  (14.10.2007) - Sınır ötesi mi, sinir ötesi mi?

  (25.09.2007) - Hakikat çekirdekleri

  (10.09.2007) - Güle güle Pavarotti

  (09.09.2007) - Anlayana!

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT


 Son Dakika Haberleri