Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Üniversiteden özgürlük çağrısı

AKP ve MHP’nin üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılması için hazırladığı teklif Meclis komisyonunda görüşülürken, içlerinde yeni anayasa taslağını hazırlayan üç anayasa hukukçusunun da bulunduğu öğretim üyeleri, üniversitelerde özgürlüklerin sağlanması ve yasakların bir an önce kalkması için ‘özgürlük manifestosu’ yayınladı.

Bir grup akademisyen tarafından, ‘’Öğretim üyelerinden üniversitede özgürlük bildirisi’’ başlıklı metin imzaya açıldı. Bildiriye imza veren öğretim üyeleri arasında Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Levent Köker, Selçuk Üniversitesi’nden Doç. Dr. Şaban Çalış, Bilgi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Nesin, Bilkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ümit Cizre, ODTÜ’den Prof.Dr. Elisabeth Özdalga, Bahçeşehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Eser Karakaş, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Naci Bostancı, Prof. Dr. Mümtazer Türköne ile Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Atilla Yayla da yer alıyor.

Değişik üniversitelerden öğretim üyelerinin imza verdiği bildiride şu ifadelere yer verildi:’’Öğretim üyeleri olarak, bizler, kılık kıyafet konusunda yıllardır uygulanan politikaları ve son günlerde yapılan tartışmaları yakından ve kaygıyla izliyoruz. Üniversitelerin düşünce, ifade, din ve inanç özgürlükleri ile eğitim ve öğretim gibi en temel insan hakları karşısında yasakçı değil, özgürlükçü bir tavır alması gereken kurumlar olduğunu düşünüyoruz. Üniversitelerimizin çağdaş uygar toplumlara yaraşır biçimde özgürlüklerle ve bilim üretimiyle anılmasını istiyoruz. İstisnasız her demokratik ülkede olduğu gibi, üniversitelerimizde de kılık kıyafet serbestliğinin hiçbir din, inanç, düşünce, ırk, grup ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın bütün öğrencilere tanınması gerektiğine inanıyor, aksi yöndeki tüm düzenleme ve uygulamalara bir an önce son verilmesini talep ediyoruz.’’

/ ANKARA

02.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Üniversiteden özgürlük çağrısı

  Başkanın ikazını dinlemediler

  Yasakçıların tek gerekçesi laiklik

  Muhtıra gibi açıklama

  Türkiye'de demokrasi geriledi

  AİHM yine mahkum etti

  Askerî Mahkeme’den yayın yasağı kararı

  ‘Hızlandırılmış tren’ kazasında 2 makiniste hapis

  Bâlâ 4.1ile sallandı

  TCDD bütün hatları yenileyecek

  Ders kitapları ekonomiye kazandırılacak

  Özcan: Eşit şartlarda yarışsınlar

  Celal Aras toprağa verildi

  Katsayı problemi öğrenciyi ürkütüyor

  İlgi görmeyen çocuk sokağa düşüyor

  Soğuk algınlığı, çocuklar arasında daha yaygın

  Yarım kalan duble yollara Mart ayında başlanacak


 Son Dakika Haberleri