Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ders kitapları ekonomiye kazandırılacak

Millî Eğitim Bakanlığı, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ücretsiz verdiği ders kitaplarından kullanılmış olanlarını gelen talepler üzerine geri toplayarak ekonomiye kazandırmayı planlıyor.

Alınan bilgiye göre, Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “kullanılmış ders kitapları, defter ve atık kâğıtların toplanması” konulu bir genelge yayınladı. Genelgede, ülke kaynaklarının daha verimli bir şekilde kullanılması ve öğrencilerde çevre bilinci ve duyarlılığının oluşturulması amacıyla kullanılmış ders kitaplarının toplanarak ekonomiye kazandırılmasının planlandığı ifade edildi.

Projesinin uygulanmaya başlandığı 2003 yılından itibaren, teslim noktası il-ilçe millî eğitim müdürlükleri depolarında bulunan ders kitaplarından, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında okutulma süresi devam edecek ders kitaplarının tesbiti yapılarak, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında dağıtılacak ders kitabı ihtiyacında değerlendirmeye alınacağı kaydedildi. Genelgeye göre, öğrencilerden kullanılmış ders kitaplarını, öğrenci çalışma kitaplarını ve defterlerini geri vermek isteyenlerin kitap ve defterleri, okul idarelerince her yıl Haziran ayı sonuna kadar toplanacak.

2008-2009 eğitim-öğretim yılında da okutulacak ve kullanılabilir durumda olan ders kitapları ile öğretmen kılavuz kitapları seçilerek okul kütüphanelerine konulacak.

Hammadde olarak değerlendirilmek üzere toplanan kitaplar okul idareleri tarafından en geç Temmuz ayı sonuna kadar il-ilçe millî eğitim müdürlüklerine tutanakla teslim edilecek.

Toplanan kitap ve defterler satılarak, elde edilen gelirle okulların ve maddî durumu iyi olmayan öğrencilerin ihtiyaçları karşılanacak.

/ ANKARA

02.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Üniversiteden özgürlük çağrısı

  Başkanın ikazını dinlemediler

  Yasakçıların tek gerekçesi laiklik

  Muhtıra gibi açıklama

  Türkiye'de demokrasi geriledi

  AİHM yine mahkum etti

  Askerî Mahkeme’den yayın yasağı kararı

  ‘Hızlandırılmış tren’ kazasında 2 makiniste hapis

  Bâlâ 4.1ile sallandı

  TCDD bütün hatları yenileyecek

  Ders kitapları ekonomiye kazandırılacak

  Özcan: Eşit şartlarda yarışsınlar

  Celal Aras toprağa verildi

  Katsayı problemi öğrenciyi ürkütüyor

  İlgi görmeyen çocuk sokağa düşüyor

  Soğuk algınlığı, çocuklar arasında daha yaygın

  Yarım kalan duble yollara Mart ayında başlanacak


 Son Dakika Haberleri