"Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Faruk ÇAKIR

‘Kalıcı çare’yi kim sunabilir?



Hemen her gün; insanlığın yüzünü karartan fiillere imza atan ve gerçekte ‘insan’lığını kaybetmiş insanlarla ilgili haberler duyuluyor. Yurt içinde ve yurt dışında yaşanan; duyanlara “Bu kadarı da olmaz” dedirten hadiseler insanlarda şok etkisi yapıyor.

Bu çirkin hadiselerden bahsetmek istemeyiz, ancak temelde yapılan yanlışların görülmemesi bu konuların tartışılması gerektiğini akla getiriyor. Geçen aylarda bir Avrupa ülkesinde ‘insan’lığını kaybeden bir babanın sebep olduğu çirkinlikler duyulmuştu. Kendi öz kızını bodruma hapseden baba, ona her türlü saldırıyı, hakareti ve sapıklığı yapmıştı.

Bu sapkın davranışlar elbette sadece Avrupa ülkeleriyle sınırlı değil. Dünyanın her yerinde benzer sapıklıkların yaşandığını maalesef duyuyoruz. Bu çirkinliklerin en az yaşandığı yerlerden biri de ülkemiz. Ki, ülkemizde de hiç alışık olunmayan çirkinlikleri duyduğumuz oluyor.

Bu çirkinlikleri hemen herkes çok garip karşılıyor, ama bilinmelidir ki; “cennet sevdası ve cehennem korkusu” olmayanlardan her türlü davranış beklenebilir. Hiç kimse “Bu davranışların cennet ve cehennemle ne ilgisi var?” demesin. Var, çünkü cennet sevgisi ve cehennem korkusu ‘insan’ların böyle davranışlar yapmasına engel olur. Zaten başka sevgi ve korkuların bu çirkinliklere engel olmadığını yaşanan hadiseler gösteriyor.

Türkiye’de de son günlerde kamuoyunu meşgul eden çirkin bir ‘haber’ var. Buna göre ‘kasklı bir sapık’ Ankara ve İstanbul’da bazı çocuklara sarkıntılık etmiş. ‘Safi zihinleri idlâl etmemek’ için; çirkinliklerin ayrıntılarını yine bir kenara bırakalım. Bu çirkinlikler üzerine Başbakan’a mektup yazan bir dernek başkanı “Çocuk tacizcileri hadım edilsin” demiş. (Akşam, 28 Ekim 2008)

Bu teklifin hukuki, siyasi ve sosyal faydaları/ zararları bir yana; acaba arzu edildiği gibi ‘kesin çare’ olabilir mi? Bu çirkinlikleri yapanlara elbette en ağır cezalar verilmeli, ama bu cezaların caydırıcı olması ve yeni mağduriyetlere imza atmayı önleyebilmesi gerek.

Tabiî ki bu teklif ve tartışma, geçmişte yaşanan ‘zina yapanlara ceza verilsin’ şeklindeki tartışmaları da hatırlatıyor. O konu gündeme geldiğinde zina yapanlara ceza verilmesine ‘kökten karşı’ çıkanlar acaba bu tartışmada ne diyecekler?

İslâmın emir ve yasaklarını kabul etmeyenler bu gibi çirkinlikleri önleyemezler. Çirkinliklerin tamamına karşı çıkmak ve kalıcı çarelere sarılmak durumundayız. Yoksa ‘zina’ya sahip çıkıp, ‘taciz’e karşı çıkmakla bir yere varmak mümkün değil.

Aslında bu hadiseler, ‘kalıcı çare’nin İslâmın emir ve yasakları olduğunu bütün dünya göstermek için bir fırsat. Başta ilahiyatçılarımız ve ‘aileyi koruma’ niyetiyle faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına büyük iş düşüyor. Sahi, ilahiyatçılarımızın sesi niçin duyulmuyor? ‘Kalıcı çare’nin; Kur’ân’da, İslâmda ve sünnet-i seniyyede olduğunu söylemek için beklemeye gerek var mı?

29.10.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (28.10.2008) - Her zaman doğru

  (27.10.2008) - İnsana ‘insan’ muamelesi şart

  (26.10.2008) - Hakimlere kim hükmedecek?

  (25.10.2008) - Yasak, kılıfına sığmadı

  (24.10.2008) - Faiz olmadan da zenginlik olur

  (23.10.2008) - Bu ne yaman laiklik?

  (22.10.2008) - “Din öldürülecektir” diyenler öldü!

  (21.10.2008) - ‘Herkes sarhoş olsun’ mu?

  (20.10.2008) - Tam zamanı

  (19.10.2008) - En doğrusu ‘netice’ye bakmak

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır