"Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Robert MİRANDA

Haçlı Rahibi cehaletini gösterdi



Amerikan halkı ne yazık ki şu seçim sezonunda kendilerini dinî lider olarak adlandıran eğitimsiz bazı insanların cahilce konuşmalarına tahammül etmek durumunda kaldı ve bazen kullanılan dil rahatsız ediciliği bir yana acınacak hale gelmiş durumda.

İşte buna iyi bir örnek: Associated Press’in Iowa, Davenport’tan bildirdiğine göre, Bağımsız Grace Evanjelik Kilisesi’nin eski rahibi Sayın Arnold Conrad, John McCain’in bir mitingi öncesinde yüzlerce McCain taraftarına hitaben bir vaaz verdi. McCain mitingin yapılacağı kongre merkezine gelmeden önce, Rahip Conrad, Amerikan televizyonlarında şimdiye kadar yayınlanan en utanç verici vaazlardan birini verdi. Vaazda Hıristiyanlık haricindeki bütün dinler yok sayılıp, hakaretler ediliyor ve seçimler de adeta Tanrı’nın düzenlediği bir referandum gibi lanse ediliyordu.

Rahip Conrad vaazda şu cümleyi sarf etti: “Ben Tanrımıza duâ edeceğim ve diyeceğim ki, Tanrım, senin itibarın bugün ile Kasım arasında olacaklara bağlıdır. Çünkü orada dünya üzerinde, çeşitli sebeplerle, sırf senin karşında olanlar kazansın diye kendi Tanrılarına—bu ister Hindu, ister Buda isterse Allah olsun—duâ eden milyonlarca insan var.”

Rahip Conrad bu sözlerine şöyle devam etti: “Ve Tanrım, şüphem yok ki kendi itibarını muhafaza edecek, koruyacaksın. Aksi halde onlar kendi Tanrılarının senden daha büyük olduğunu iddia edecekler. Bu yüzden ben eminim ki, sen harekete geçeceksin ve kendi adının onurunu koruyacaksın ve bugünden seçim gününe kadar gerekeni yapacaksın.”

McCain’in kampanyasını yürütenler bu Haçlı zihniyetine sahip adamın cahilce sözleriyle kendilerinin bir alâkası olmadığını deklare ettiler. McCain’in sözcülerinden Wendy Riemann bildirdiği açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bizler inancın Iowalarının seçimde karar vermelerinde çok önemli bir faktör olduğunu bildiğimiz halde, başkan adaylarının dinî arkaplanlarının sadece bizi gerçekten sorulması gereken sorulardan uzaklaştırmaya hizmet edecektir. Bizler bu yarışta sadece Barack Obama’nın görüşleri, siyaseti ve liderliğe olan liyakatiyle ilgili soruların sorulmasına taraftarız.”

Anlaşılan bu rahip, seçimleri bir dinler savaşı olarak görüyor. Şaşırtıcı olmayan ise vaazı dinleyen kalabalığın içinde çoğunluk bu sözleri coşkuyla alkışladı. Hmm. Aslında ben şunu merak ediyorum, acaba o kalabalığın içinde bir kişi olsun aslında Hindu ya da Buda diye adlandırılan bir Tanrı’nın olmadığının farkında mıydı?

McCain rahip tarafından yapılan söz konusu konuşmayı açıkça kınamadı ve yapılan konuşmanın aslında Hıristiyan ilkelerine bile ters düştüğünü oradaki kalabalığa söylemek fırsatını tepmiş oldu.

Rahip Conrad konuşmasında Tanrı’yı “en iyi” olmak sıfatını ve şöhretini kaybetmekle tehdit ediyor. Aslında bu din karşıtı talihsiz olay akıllara hemen Minnesota Lakeville’de bir miting sırasında halktan birinin McCain’e Obama’nın Arap olup olmadığını sorduğu vak'ayı hatırlattı.

McCain’in Amerika’nın dört bir yanındaki seçim kampanyası hep böyle konuşmalara sahne oldu. Bu konuşmaları yapanlar sadece dinî liderler de değildi, aynı zamanda McCain’i destekleyen bazı siyasetçiler, McCain’i finanse eden bazı işadamları ve bazen de tıpkı Müslümanlar gibi tek dertleri evlerine ekmek götürebilmek olan sıradan insanlar tarafından da böyle sözler söylendi durdu.

Rahip Conrad karşısındaki yığınlara nasıl duâ ve ibadet edileceğini öğretmeye çalışıyor... Müslümanlar ise Allah’ın Kur’ân-ı Kerim’de kendilerine buyurduğu şekillerde ibadet ederler. Bizler bu konuda Allah’ın razı olduğu şekilde, kendi kendimizi yönlendirebiliriz.

Rahip Conrad’ın sözleri bizlere cahil bir Haçlı zihniyetinin nasıl çirkin şeyler söyleyebileceğini ispat etmektedir. Kendi Tanrı’sını bir başka Tanrı ile düelloya dâvet ediyor...! Bu tablo Rahip Conrad’ın ‘Allah’ın birliği’ hakikatini nasıl ıskaladığını açıkça göstermektedir. Ben karar verdim. Hemen Rahip Conrad’ın adresini araştıracağım ve kendisine tez elden bir Risâle-i Nur nüshası göndereceğim. Eminim okuduktan sonra, Allah’ın birliğini açıkça anlayacaktır. Tabiî tam anlamıyla okuyabilirse...

TERCÜME: UMUT YAVUZ

29.10.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (22.10.2008) - McCain ve Palin’in İslâm karşıtı söylemleri

  (15.10.2008) - Palin bir radikal!

  (08.10.2008) - Amerika dengesini yitirdi

  (24.09.2008) - Neo-conlardan İslâma DVD saldırısı

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır