"Gerçekten" haber verir 03 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Şükrü BULUT

Bir medeniyetin çöküşü



Bediüzzaman Hazretleri medeniyetler mukayesesinde bulunurken, şu haliyle Avrupa medeniyetinin çökmekte olduğunu haber verir. 1919’da, Efendimizin taht-ı riyasetinde toplanmış meb’usların müzakere meclisinde “Halbuki o cereyan hem zalimane, hem âlem-i İslâmın tabiatına aykırı, hem mü’minlerin çoğunun menfaatine ters, hem ömrü kısa, parçalanmaya namzettir” ifadeleriyle izah ettiği dinsiz Avrupa medeniyetinin er geç parçalanacağını haber veriyor. Yazdığı ilk eserlerinin çoğunda tekrarlanan bu mânâyı çoktandır bir seyir içinde takip ediyoruz. Sosyal ve ahlâkî çöküşü her ne hikmetse pek nazara almadığımız halde, bizim de menfaatimize dokunduğundan maddî çöküşüyle fazlaca ilgileniyoruz.

Said Nursî Hazretleri, Avrupa ve Amerika medeniyetlerinin nasıl kurtulabileceklerini de çeşitli eserlerinde uzun uzadıya izah ediyor. Bilhassa Hutbe-i Şamiye eserinde, Batı medeniyetinin Kur’ân’a kulak vermesini engelleyen manilerin nasıl bertaraf olduklarını ve olacaklarını sıralıyor. Ahirzaman hadiselerinin seyrini ve mahiyetini açıkladığı risâlelerde Avrupa medeniyetine mensup hakikî İsevî’lerin öncülüğünde Kur’ân’a ve İslâma “muvasala çizgisi”ndeki yürüyüşün ve bu yürüyüş neticesindeki ittifakın, garp medeniyetini ve bütün insanlığı helâketten kurtacağını müjdeliyor.

Helâket ve felâket asrının temsilcisinin elindeki Kur’ânî reçetenin felâketzede Avrupalılar ve mûsibetzede Asyalılarca anlaşılmasını engelleyen hadiselerin üzerinde fazla durmak istemiyoruz. Yalnızca vurgulama niyetiyle, 11 Eylül öncesinde Salman Rüşdi, Humeynî, Teslime Nesrin ve Cemalettin Kaplan hadiseleri gibi bahanelerle İslâmı karalama kampanyaları ile sonrasındaki Hicaz orijinli ve motifli Bin Laden senaryosuyla global anlamda Avrupa medeniyetine mensup insanların müşevveş olmadan Kur’ân’ı dinlemeleri engellenmeye çalışılmıştır. Gerçi Kur’ân burada da mû'cizesini göstererek bütün nazarları kendisinde toplamış ise de, ahirzaman dinsizlerinin çıkardıkları toz-dumanın zihinleri müşevves ettiği de bir gerçektir.

Avrupa medeniyeti çocuklarının zihinlerini yanlışlardan kurtarıp durulaştıracak olan yine Kur’ân’dır. Bu çerçevede Kur’ân’ın zamanımızdaki hakikî tefsiri Risâle-i Nur’un bir asra yakındır semavî dinlere düşman materyalist Avrupa felsefesine nasıl diz çöktürdüğünü hepimiz biliyoruz. İşte Risâle-i Nur mütehayyir ve müşevveş İsevî âleme Kur’ân’ın mesajını aktarmaya çalışırken, Asya münafıklarının yardımıyla siyasal İslâmcılar başka formatlarda Türkiye’de sahneye çıktılar. Dinin, fukaralığın, ezilmişliğin, horlanmışlığın, dışlanmışlığın, zenginliğin, rüşvetin, beleşciliğin ve cehaletin siyasal İslâmcılarla çok mebzulca kullanıldığı Türkiye’de, Risâle-i Nur’a perde ve gölge olundu. Hayatında hiç kimsenin bir çayını bile ücretini ödemeden içmeyen Said Nursî’ye mukabil, bir kısım “dindarlar”ın hükümet sırtındaki ganimet yarışları, hakikaten mütehayyir Avrupa’ya yapılacak yardımları ciddî mânâda aksattırdı.

Türkiye dindarları Risâle-i Nur vasıtasıyla hem kendi dertlerine ve hem de Avrupalıların problemlerine Kur’ân’dan çözümler üretmeleri gerekirken, dünyevî küçük hesaplara dalarak, öz çocuklarını da kaybetmeye başladılar.

Biz inanıyoruz ki, Türkiye dindarlarına bu tuzağı hazırlayanlar başta dessas, mütecaviz Avrupa dinsizleriyle Asya münafıklarından oluşan şebekelerdir. Peygamberimiz (asm) ahirzamanda bu iki cereyanın beraberce çalışıp insanlığı ve bilhassa Müslüman ve Hıristiyanları mağlûp edeceğini haber veriyor. Said Nursî Hazretleri Kur’ân’ın ve Efendimizin istikbali tasvir eden haberlerini tefsir ederek hem Asya medeniyetinin inşasına ve hem de Avrupa medeniyetinin insanlığın zararına yerle bir olmamasına çalışırken, Türkiye Müslümanları Said Nursî’yi sevdikleri halde ona yeterince kulak vermediler.

Şu helâket ve felâket asrında bazı Müslümanların hiçbir mûsibet yokmuşcasına dünyayı rahatça yaşamaya yönelmeleri, asrın dehşetini arttırıyor. Materyalist felsefenin neticesi olan Avrupa medeniyeti yıkılırken, Müslümanların ellerinde Kur’ânî reçetelerle yardıma koşuşturmaları gerekiyor. Hakikî İslâm medeniyetinin güzelliklerini çekirdekler, saksılardaki fideler ve bazen de nihaller halinde takdim etmeden aklı gözüne inmiş Avrupalılar, şeriat-ı Ahmediyedeki hakikî medeniyeti nasıl görecekler ki... Unutmamalıyız ki, hakikî medeniyet aktüel Avrupa medeniyetinin kabuk parçalamasıyla inkişafa başlayacaktır. İnsanlık Kur’ân’ın güneşinde ve dingin terbiyesinde bunu başaracaktır.

03.11.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (31.10.2008) - AKP'yi Kemalizm kurtarabilir mi?

  (27.10.2008) - Yerle bir olmuş putları...

  (24.10.2008) - NATO, misyonuna ihanet eder mi?

  (20.10.2008) - Nurbahar

  (17.10.2008) - Yeni Asya karşıtlığı ve Risale-i Nur

  (13.10.2008) - Risâle-i Nur ve Yeni Asya

  (10.10.2008) - PKK, yalnızca Türkiye’nin meselesi değil...

  (06.10.2008) - Modernitenin çağdaş kölelerine dair

  (03.10.2008) - IKE’nin açığa çıkardığı hakikat

  (29.09.2008) - Ramazan’ın kendisi bayram değil mi?

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır