"Gerçekten" haber verir 09 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Cevher İLHAN

Bayramın mânâsı…



Medyatik maskelerle ve sahte imajla, hîle ve fitne kuvvetiyle ayakta duran dessas ve lâin ecnebi politikalarıyla, Müslümanları “terbiye” etmek ve “ehlileştirmek” adına her türlü propaganda, baskı ve dayatmaya devam edildi.

“Sefâhette ve dalâlette bozulmuş ve İsevî dininden uzaklaşmış, Deccal gibi bir tek gözü taşıyan, kör dehâsı ile rûh-u beşere cehennemî bir hâleti hediye eden” Batı felsefesi güdümündeki “ikinci Avrupa”, bu büyümüşlük ve gelişmişlik nîmetine şükretmeyip “Karun gibi şirke düştü.” Bu yüzden günâhları iyiliklerine gâlip gelen ve “medeniyetin bozuk kısımı”nı esas alan “şu medeniyet-i Avrupaiye öyle bir semâvî tokat yedi ki, yüzer senelik terakkisinin mahsulünü yaktı, tahrip edip yangına çevirdi.”

Bediüzzaman, “Kalbin sedefinde din-i hakkın (hak din olan İslâm’ın) cevheri bulunmazsa, beşerin başında maddî, mânevî kıymetler kopacak ve hayvanatın en bedbahtı, en perişanı olacak” diye ikaz eder.

“Beşer siyasetinin bu gaddar kuralı”yla dünden bugüne dehşetli cinâyetler işlendi. Egemenlik ve ekonomik çıkarlar uğruna milyonlarca mâsum hunharca katledildi. Uluslararası şebekeler, küresel güçler, “terörle mücadele” paravanında on câni yüzünden doksan mâsumun mahvına “fetvâ” verdiler. İki cihan harbi, insanlığın bin senelik maddî ve mânevî terakkiyâtını mahvetti.

İnsanlık iki dünya savaşıyla, harblerle, zulümlerle, ihtilâllerle, kıtlıklarla, krizlerle, çatışmalarla, kamplaşmalarla, terörle, kan, kavga ve gözyaşıyla birçok maddî ve mânevî kıyamet yaşadı…

BATI MEDENİYETİ, İNSANLIĞIN HUZURUNU

ZİR-Û ZEBER ETTİ…

Özetle, medeniyetin kötülüklerinin iyiliklerine üstün gelmesiyle, insanlık iki dünya savaşının bedelini ödedi. Hiroşima örneğinde olduğu gibi bir bombayla yüzbinlerce insan öldürüldü. Yeryüzü kanla bulaştırıldı…

Bediüzzaman’ın tefsiriyle, “fazilet ve hüda (hidayet) üstüne tesis etmeyen”, aksine “heves ve hevâ, rekabet ve tahakküm üzerine bina edilen” Batı medeniyeti, insanlığı perişan etti…

Sanayileşmiş ülkelerin sera gazını salmalarıyla, çevrenin tahribiyle, “kirli beşer eli bulaştığı yeri kirletti. Ekolojik dengenin bozulmasıyla atmosfer delindi, küresel ısınma dünya felâketlere düçar edildi. Dünya nüfusunun yüzde yirmisi, hatta yüzde onu, yüzde sekseninin kazandığının fazlasını kazanıyor. “Küresel sermaye”, birkaç silâh, petrol ve enerji şirketi, çeşitli oyunlarla yeryüzündeki bütün insanların çalışmasının sermayesini topluyor.

Afrika’da milyonlarca insan açlıkla kıvranırken, hergün kıt’a nüfusunun bir senelik ekmek ve gıda ihtiyacı, sâdece lüks otellerde israf edilip çöpe atılıyor…

Kısacası, semavî dinleri dinlemeyen Batı medeniyeti, inkârcı cereyanların ve maddeci felsefenin etkisiyle, “avâm (halk) ve havas (burjuva) tabakasını dâimâ mübârezeye (kavgaya) sürüklemiş. Kur’ân’ın temel içtimaî ve insanî kanunlarından olan zekâta ve faizin haram oluşuna bigâne kalmış. Bunun için “burjuvaları zulme, fukarâları isyâna sevk etmeye mecbur edip “istiráhat-ı beşeriyeyi (insanlığın huzur ve refâhını) zîr-ü zeber etmiş.

Böylece, birer “nîmet-i Rabbâniye (Cenâb-ı Hak’ın Rab isminin tecellisinin bir nimeti)” olan ve Peygamberlere gelen vahiyle ilki insanlığa hediye edilen medeniyet hârikalarına karşı “hakikî şükrü” yerine getirmemiş. Bu hârikaları, insanlığın menfaatine kullanması gerekirken, insanlığı tembelliğe ve sefâhete sevk eden ve hevesine esir hâle getirip “kanaatsizlik ve iktisatsızlık yolu ile israfa, zulme, harama” iten ifsatta istimal ve istismar etmiş.

“Çok menfaatli olan bir kısım hârika vesâitle (araçlarla)” insanlığın ihtiyacına mukabil keyif ve eğlenceye mahkûm ederek teknik ve teknolojiyi faydasız zâyi etmiş. Maddî refahı sağlayamadığı gibi mânen de insanlığı tehdit eder duruma düşürüp bir nevi cehennem azâbı vermiş… (Emirdağ Lâhikası, 334-335)

“ZEMİN YÜZÜ PİSLİKLERDEN TEMİZLENECEK…”

Bundandır ki “medeniyet-i hazıra-i garbiye” dediği günümüz Batı medeniyetini “ihtilâlci komitelerle kurtlaşmış bir ağaç hükmünde” tanımlayan Bediüzzaman, çâre olarak insanlığa “Kur’ân medeniyeti”ni müjdeler.

İnsanlığın yaratılışına aykırı ve selim fıtratı bozan bozuk ve çürük Batı medeniyetinin bu zaafının, Kur’ân-ı esas alan “Asya medeniyetinin galebesine kuvvetli bir medar (sebep ve vesile), bir delil olduğunu” ifâde eder; “ve az vakitte galebe edecektir” diye haber verir.

Yine bundandır ki “medeniyet” izâhında, “Biliniz ki, bizim muradımız, medeniyetin mehâsini (faydaları, güzellikleri) ve beşere menfaati bulunan iyilikleridir. Yoksa medeniyetin günâhları, seyyiatları (günâhları, hataları) değil ki, ahmaklar o seyyiatları, o sefâhetleri mehâsin zannedip, taklit edip mâlımızı harap ettiler. Ve dini rüşvet verip dünyayı da kazanamadılar” şerhini koyar.

“Avrupa ve Amerika İslâmiyetle hâmiledir; günün birinde bir İslâmî devlet doğuracak. Nasıl ki Osmanlılar Avrupa ile hâmile olup bir Avrupa devleti doğurdu” tesbiti bu müjdeden doğar. “Ve inşaallah, istikbâldeki İslâmiyetin kuvvetiyle medeniyetin mehâsini galebe edecek, zemin yüzünü pisliklerden temizleyecek, sulh-u umumîyi (dünya barışını) de temin edecek” hakikati, bu müjdeden mânâlanır.

“Şimdilik Asya ve Afrika’da inkişafa başlayan ve dört yüz milyon (şimdi iki milyar) Müslümanı birbirine kardeş ve maddî ve mânevî yardımcı yapan ittihad-ı İslâmın, yeni teşekkül eden İslâmî devletlerde tesise başlaması” müjdesi, “âlem-i İslâmın büyük bayramının arefesi” ve “bayramı tebrik” müjdesinin mânâsını okutturur… (Emirdağ Lâhikası, 336)

* * *

Bu müjdenin mânâsıyla Kurban bayramınızı tebrik eder, “İslâm âleminin büyük bayramının arefesi” olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyâz ederim.

09.12.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (08.12.2008) - Bayram müjdesi

  (06.12.2008) - Polemik politikalarıyla oyalama

  (05.12.2008) - “Rüyâ gibi reformlar”?

  (04.12.2008) - AKP’nin “kadının özgürleştirilmesi” açılımı

  (03.12.2008) - Hangi “epey yol”?

  (02.12.2008) - “11 Eylül”le “algılatma” ifsadı…

  (01.12.2008) - Terör olaylarının İslâma isnadı…

  (28.11.2008) - Tezgâh ve “revize” taktiği…

  (26.11.2008) - Kriz “itirafı” ve “önlemler”in akıbeti...

  (25.11.2008) - Kadük devrimler…

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır