"Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Ali FERŞADOĞLU

İsrail katliâmları, Yahudi hırsı ve deccalizmle ilgili!



İsrailin katliâmlarını doğru teşhis edebilmek, asıl sebebi bulmak için mânâ boyutuna inmeli.

“Sen Yahudîleri, hayata karşı insanların en hırslısı olarak bulursun.”1, “Onların çoğunun günaha, zulme ve haram yemeye koşuştuklarını görürsün. Ne kötü bir şeydir o yaptıkları!”2, “Onlar yeryüzünde hep bozgunculuğa koşarlar. Allah ise bozguncuları sevmez.”3, “İsrâiloğullarına Tevrat’ta şöyle bildirdik: ‘Siz yeryüzünde iki kere fesad çıkaracaksınız.’”4, “Bozgunculuk yaparak yeryüzünü fesada vermeyin”5 diyen Kur’ân, onların sosyal hayatta çevirdikleri dolaplarla müthiş fırtınalar kopardıklarına işaret eder.

Emek ile sermayeyi, yani zengin ile fakirleri çarpıştırarak toplum hayatını perişan eden; banka ve faiz yoluyla gayr-i meşrû servet biriktiren ve daima sillesini yedikleri milletlerden intikam almak, mahrum kaldıkları ve dâimâ zulmünü gördükleri hükümetlerden ve gàliplerden intikamlarını almak için (Ortaçağ boyunca Avrupa’da zulüm gördüler, kovuldular) her çeşit fesad komitelerine karışan ve her nev'î ihtilâle parmak karıştıran yine o millet olduğunu ifade eder.

“Eğer doğru iseniz, mevti isteyiniz. Hiç istemeyeceksiniz” âyetine göre de, “milel-i insaniye içinde hırs-ı hayat ve havf-ı memâtla (ölümden korkmakla) en meşhur olan millet-i Yehûdun tâ kıyâmete kadar lisân-ı halleri, mevti istemeyeceğini ve hayat hırsını bırakmayacağını ifade eder.” Ve genlerine işlemiş bir huy ve karakter olduğundan Kur’ân, onlara karşı pek şiddetli davranıyor. Dehşetli sille-i te’dib vuruyor.6

Yukarıdaki âyetleri, aşağıda nakledeceğimiz hadis-i şerifler ışığında yorumlayan Bediüzzaman, bu müthiş tahribatın deccalizmle ilgisi olduğunu teşhis eder:

“Deccalın mühim kuvveti Yahudidir. Yahudiler severek tâbi olurlar.”7

“Allahu a’lem, diyebiliriz ki, bu rivayetin bir parça tevili Rusya’da çıkmış. Çünkü, her hükûmetin zulmünü gören Yahudiler, Almanya memleketinde kesretle toplanıp intikamlarını almak için, komünist komitesinin tesisinde mühim bir rol ile Yahudi milletinden olan Troçki nâmında dehşetli bir adamı, Rusya’nın Başkumandanlığına ve terbiyegerdeleri olan meşhur Lenin’den sonra Rus hükûmetinin başına geçirerek Rusya’nın başını patlatıp bin senelik mahsulâtını yaktırdılar. Büyük Deccalın komitesini ve bir kısım icraatını gösterdiler. Ve sair hükûmetlerde dahi ehemmiyetli sarsıntılar verip karıştırdılar.”8

“Her iki Deccal, Yahudinin İslâm ve Hıristiyan aleyhinde şiddetli bir intikam besleyen gizli komitesinin muâvenetini ve kadın hürriyetlerinin perdesi altındaki dehşetli bir diğer komitenin yardımını, hattâ İslâm Deccalı masonların komitelerini aldatıp müzaheretlerini kazandıklarından, dehşetli bir iktidar zannedilir.”9

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, meselenin bu boyutunu ilmî verilerle ortaya koydu: Yahudinin narsistik ahlâkının tezahürlerini bütün çıplaklığı ile görmeye başladık. Kibir, zalimlik, yüksek ayrıcalık beklentisi, üstün ırk duygusu, diğer insanları ötekileştirip değersizleştirme, kendisine engel olan her şeyi düşman olarak algılama, sadece kendilerine yönelik adalet ve hak duygusu.

Düşmanlarında öfke ve intikam duygusu uyandırıp hata yaptırıp yok etmek kullandıkları bir yöntemdir. Tarihe baktığımızda bu özellikleri sebebiyle Yahudi milletinin, İlâhî irade tarafından “İyi ve kötü, doğru ve yanlış, güzel ve çirkin”i insanlığa öğretmek için ‘tecrübe cemaati’ olarak seçilmiş olduklarını söyleyebiliriz.

İsrail yalan ve menfaat eksenli politika üreten bir yol izliyor. Hatta medya gücü sayesinde, öldürülen Filistinli çocukları İsrailli çocuklar olarak dünya haber merkezlerine duyuruyor. Filistinlileri aç, susuz ve korumasız bırakıyor sonra kıstırılmış her insanın yapacağı reaksiyonları terör eylemi diye dünyaya duyuruyor.(Haber 7)

Dipnotlar:

1- Bakara: 96.; 2- Mâide, 62.; 3- Mâide, 64.; 4- İsrâ, 4.; 5- Bakara, 60; A’râf, 7.; 6- Sözler, s. 367.; 7- Buhari, Fiten: 26, Enbiya: 77.; 8- Şuâlar, s. 507.; 9- Şuâlar, s. 513.

10.01.2009

E-Posta: [email protected] [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (09.01.2009) - Maddî kalkınmanın kaynağı da imandır

  (08.01.2009) - Chavez kadar da mı olamadın?

  (07.01.2009) - İman esaslarının ekonomi ile bağlantısı

  (06.01.2009) - “Ben bir hayvanım, beni idam edin”

  (05.01.2009) - Batı medeniyeti çöküşe mi gidiyor?

  (04.01.2009) - İsveç, Norveç'ten sonra darısı Türkiye'nin başına

  (03.01.2009) - Tevekkülün kazandırdığı güç

  (02.01.2009) - İman, tevekkül ve terakkî

  (01.01.2009) - İslâm ekonomisi, Esmâ-i Hüsnâ’ya endeksli

  (31.12.2008) - Saldırgan İsrail’in nevrotik yapısı

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır