"Gerçekten" haber verir 07 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Robert MİRANDA

Siyonist ve Neo-conlar Filistin devletini mayınlıyor



Gazze’de olup bitenlerin tarihi ve Arap-İsrail ilişkilerinin durumu sadece iki taraftan akan kanlardan ibaret değil, ayrıca Amerika Birleşik Devletlerinin ekonomik çıkarlarının ve İsrail’in toprak sevdasının bu durumda büyük payı vardır.

Öyleyse Siyonistler tarafından yapılan bu vahşice katliâmları durdurmak için en önce İsrail’in Filistin idaresini kontrol altında tutmaya çalışmaya bir son vermesi ve İsrail devletinin Arap topraklarına doğru genişleme sevdasından vazgeçmesi gerekmektedir.

Siyonist ve neo-conların üzerinde çalışmaya devam ettiği başka başka planlar da var tabiî ki, sözgelimi Barack Obama’nın da İsrail’i desteklemeye devam etmesini sağlamak ve İsrail’in şu anda işgali altında bulundurduğu topraklarda bir daha bir Filistin devletinin teşekkülünü asla mümkün kılmamak gibi... Askerî endüstride söz sahibi olan Birleşik Devletler’deki Neo-conlar, son 30 yıldır bölgedeki gerilim ve çatışmalardan kendi paylarına düşen kâr payının Obama tarafından kesilmesini istememektedirler.

Amerikan neo-conları, Obama’nın, ABD’nin İsrail’e olan kayıtsız şartsız desteğinde bir aksama veya gerilemeye yol açtığını hissettikleri her noktada tepesine binip onu azarlamaya hazır bir şekilde beklemektedirler. İsrail’in Filistin’e karşı yapmış olduğu son vahşice saldırı Obama’yı koltuğuna yerleşmeden bu konuda bir karar vermek zorunda bırakacaktır. Eğer İsrail’e şimdi yeşil ışık yakarsa, onun Müslüman dünyasına söyleyeceği sözlerin en az George W. Bush’unkiler kadar bile geçerliliği olmayacaktır ve ayrıca bu yeşil ışık, Obama’nın da bölgedeki neo-con/siyonist işgali ve düzenine gönüllü bir şekilde destek vereceğinin bir sinyali ve belirtisi olacaktır.

ABD’li neo-conların Siyonist çevrelere olan ilgi ve sevgisi İsrail devletinin çıkarlarından ziyade ABD’nin kendi çıkarları ile daha bağıntılı bir ilişkidir. Bu ilişki daha çok İsrail’e satılan ve milyar dolarlık getiri elde edilen silâh satışlarıyla alâkalıdır.

Diğer yandan eğer İsrail şu anda yürütmüş olduğu askerî ve siyasî duruşuna ısrarla devam edecek olursa, Müslümanlar bütün Orta Doğu’da Amerikan malı ürünlere geniş kapsamlı bir boykot ile cevap vermek durumundadırlar, bu öyle bir global boykot olmalıdır ki Güney Afrika’yı apartheid emellerinden vazgeçiren boykot gibi etkili olmalıdır. Bu ekonomik boykot aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’ni Siyonistlerin kontrolündeki İsrail’e olan kayıtsız şartsız desteğini bitirmeye zorlayacaktır.

Washington’daki politikaları doğrudan etkileyen ve yönlendiren Amerika’nın ekonomik devleri bilhassa askerî ve silâh sanayiinin, henüz İsrail’in Filistinlilere olan harekâtını kınayan herhangi bir açıklamasına rastlanmamıştır. Bilâkis Hewlett-Packard ve Microsoft gibi yüksek teknoloji sektöründeki Amerikan şirketleri yıllar içinde İsrail’e olan yatırımlarını büyük oranda arttırmışlar ve devletin ve askeriyenin yüksek teknolojiye ulaşmasını sağlamışlardır.

Massachusetts Institute of Techology’den Profesör Noam Chomsky bu konuda şunları söylüyor: “Politika üzerinde etkisi olan Amerika’daki şirketler, son durumdan oldukça tatmin olmuş görünüyorlar. Bunun önemli bir göstergesi son zamanlarda Intel, Hewlett-Packard ve Microsoft gibi firmaların ve diğer lider teknoloji firmalarının İsrail’e olan yatırımlarını arttırma kararlarıdır.”

Chomsky, İsrail ve ABD arasında askerî ve istihbarat ilişkilerinin oldukça sağlam ve güçlü olduğunu ifade ederek, bunun da “İsrail’den çok Amerika’nın kendi çıkarı için” olduğunu ve aslında “Amerikan vatandaşlarının çoğunluğunun iki devletli bir uluslar arası konsensüsü ve İsrail ve Filistin’e yapılan yardımların eşitlenmesini desteklediğini” belirtiyor.

Chomsky’e göre, Suudi Arabistan’ın bölgenin siyasî yapısı hakkında geniş kapsamlı bir planı mevcut. Chomsky, Suudi Arabistan’ın planının iki devletin milletlerine şu an ateş altındaki bölgelerde barış ve güvenlik içinde yaşama hakkı tanıdığını ifade etmektedir. Chomsky’e göre bu plan, Arap devletleri ve Avrupa da dahil bütün dünya tarafından da desteklenmektedir. Gelin görün ki böylesi bir plan sadece ve sadece Amerika Birleşik Devletleri tarafından red edilmektedir. Peki neden?

Çünkü Siyonistler işgal ettikleri topraklarda bir daha bir Filistin devletinin kurulmasına rıza göstermemektedirler ve bilâkis Arap topraklarına doğru yayılmayı istemektedirler. Bunun yanında da Amerikan Silâh Sanayii Orta Doğu’da barış içinde bir ortamı çıkarlarına uygun bulmamaktadır. İşte bütün herşey bu sebeple yaşanmaktadır.

TERCÜME: UMUT YAVUZ

Zionists and the Neo-cons Undermine Palestinian

Statehood

The history behind what is going on in Gaza and the situation between the Arabs and the Israelis is not only awash in blood from both sides, it’s tied to United States economic interests and Israeli land expansion.

So, to end this murderous campaign by the Zionists, Israel needs to stop trying to control the Palestinian leadership and Israel needs to stop expanding into Arab lands.

There are other schemes the Zionists and neo-cons have mobilized upon, and that is to make sure that Barack Obama will support Israel and Israel alone by ensuring that a Palestinian State does not exist within the occupied territories now under Israeli assault. The neo-cons in the United States , those who have interests in the Military Industrial Complex, on the other hand, do not want Obama to stop the profits being reaped by the violence taking place in the region over the past three decades.

The American neo-cons are lining up to verbally berate Obama if he fails to guarantee that the United States will support Israel unconditionally. Israel ’s current military actions against the Palestinians forces Obama to make a decision on Israel before he is sworn into office. If he gives Israel the green light now, his words to the Muslim world will hold as much creditability as George W. Bush; it will almost certainly signal to the rest of the world that Obama is willing to continue the neo-con/Zionist campaign of expansion over security in the territories.

US neo-cons have had a love affair with the Zionists for reasons that relate more to the US than to Israel . This affair is strongly tied to the weapons sold to Israel —Billions of dollars worth each year.

If the Israelis are given the nod to proceed with its current military policy, Muslims must respond with an economic boycott of American-made products all across the Middle East—a global boycott reminiscent to that which took place against South Africa to end apartheid. This economic boycott will force the United States to end its unconditional support of the Zionists in control of Israel .

The corporate community (especially the Military Industrial Complex) of the United States , which dominates policy development in Washington , has yet to register an official public statement condemning Israel ’s action against the Palestinians to date. American corporations in the high-tech industry such as Hewlett-Packard, and Microsoft have increased investment to Israel over the years giving their government and military forces access to high-tech economy.

Noam Chomsky, an Institute Professor emeritus and professor emeritus of linguistics at the Massachusetts Institute of Technology, states that “the corporate sector in the US , which dominates policy formation, appears to be quite satisfied with the current situation. One indication is the increasing flow of investment to Israel by Intel, Hewlett-Packard, Microsoft, and other leading elements of the high-tech economy.”

Chomsky points out that military and intelligence relations remain very strong between Israel and the United States “for reasons that relate more to the US than to Israel”, and that “a large majority of Americans support the international consensus on a two-state settlement, and even call for equalizing aid to Israel and the Palestinians.”

Saudi Arabia produced a highly praised plan for political settlement, according to Chomsky. Chomsky said the Saudi Arabia plan guarantees the rights of every state in the nation to exist in peace and security within secure and recognized borders in the areas now under fire. The plan, according to Chomsky, was supported by the entire world, including the Arab states, the PLO, Europe, and Eastern Europe, and Canada . It was rejected however by the United States . Why?

Because it’s not in the interest of the Zionists to have a Palestinian State established in the occupied territories when Israel is expanding into those lands. And it’s not in the interests of the United States Military Industrial Complex to have a peaceful region in the Middle East .

07.01.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (31.12.2008) - İsrail ve Filistin

  (25.12.2008) - Evet ey Hıristiyanlar!

  (17.12.2008) - Kurban Bayramı ve Noel

  (03.12.2008) - Müslümanların Hz. İsa inancı nedir?

  (26.11.2008) - İslâmı yeniden şekillendirmeye çalışan modern çabalar

  (19.11.2008) - Müslümanlar asla bölünmeyecek

  (12.11.2008) - Dinler arası diyalogda amaç belli olmalı

  (05.11.2008) - Amerika seçimleri ve Müslüman dünyası

  (29.10.2008) - Haçlı Rahibi cehaletini gösterdi

  (22.10.2008) - McCain ve Palin’in İslâm karşıtı söylemleri

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır