"Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Faruk ÇAKIR

Susanlar da suçlu



Gerek Filistin konusunda, gerekse benzer konularda tekrarlanan yanlışlar karşısında bütün dünyanın sessiz kalmasını anlamak mümkün değil. Her ne kadar, her ülkede; İsrail’in Filistinlileri katletmesi lânetlense de, bu tepkiler devam eden katliâmı durdurmaya yetmiyor. Bunun bir sebebi ülke yöneticilerinin tepki göstermekte geç kalması, bir sebebi de ısrarla ve inatla sürdürülmeye çalışılan ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” tavrıdır.

Daha ilkokulda öğretilen bilgilere göre, birinci ve ikinci dünya savaşının zararlarını gören dünya ülkeleri bir araya gelerek “savaşa karşı, barıştan yana” tavır almak üzere Birleşmiş Milletler Teşkilâtını kurmuş. Kurmuş kurmasına, ama bunca yıldır dünya barışının temin edilebildiğini söylemek zor. Bu noktada, BM’nin işleyişindeki çarpıklıklar bir yana, ‘büyük devletler’in bu noktada samimi olmadıkları da söylenebilir.

Dünyanın belli başlı bölgelerinde ‘çıban başı’ olan ülkeler ya da diktatör yöneticiler vardır. Onların işi her fırsatta ‘savaş’ı körüklemek ve dolayısı ile ‘savaş tüccarları’nın kasasını doldurmaktır. İsrail de, kurulduğu günden bu yana Ortadoğu’ya huzur ve sükûn bırakmamıştır. İsrailli yöneticilerin yaptığı yanlışları sıralamaya bile gerek yok. Son durumda, insanlığın bunca tepkisine ve itirazına rağmen Gazze’yi bombalamaya devam ediyor. Hem de sıradan bir bombalama değil. Özel hedefleri seçerek, insanları ve bilhassa çocukları hedef olarak katliâma devam ediyor. BM’nin yaptığı açıklamaya göre ölen ya da yaralananların üçte birini çocuklar oluşturuyor. Peki, çocukların ölmesi tesadüf mü? Asla ve kat’â! İsrail, ‘insafsız bir yaklaşım’la; Filistinli çocukları da ‘terörist’ olarak gördüğünden, kendince ‘kesin çözüm’ yoluna gidiyor ve çocukları büyümeden katlediyor. “Yok, o kadarını yapmaz” diyen safdiller mutlaka vardır. Ama görünen köy klavuz istemeyeceğine göre; İsrail’in devam ettirdiği katliâm da klavuz istemez.

BM’nin açıkladığı başka bir rapor da kan donduracak cinsten. Buna göre İsrail ordusu (Zeytun semtinde) güya korunmaları maksadıyla 110 sivili bir eve yerleştiriyor ve oradan çıkmamalarını tembihliyor. Akabinde de İsrail tankları bu evi top ateşine tutuyor ve 30 sivil ölüyor. Her halde ‘yanlışlıkla’ bombalamış olmalılar!

Tabiî ki bu İsrail’in yaptığı ilk katliâm değil. Onlar için katliâm yapmak sıradan bir iş. Bütün dünya ‘katliâma son ver’ diye seslenirken onlar, “Bize kimse ahlâk dersi veremez. Biz istediğimizi yaparız. Durmayız, asarız, keseriz” anlamına gelecek beyanlarda bulunuyorlar. Bu tavır da dünyanın uyanmasına sebep olmayacaksa, başka ne sebep olabilir? Bir devletin, bütün dünyayı ve insanlığı karşısına alarak inadını sürdürmesi ne kadar mümkün olur? Hiç olmaz ve olmamalı...

İsrail’de bulunan bazı insaf ehli ‘insan’ların da bu katliâma karşı çıktığı ve kendi bakanlıkları önünde “Katliâma son ver” diyerek yürüyüş yaptığı medyada yer almıştı. İnşallah bu ‘insan’lar çoğalır da İsrail yöneticilerinin “yüzde yüz” yanlışta ısrarından vaz geçmelerine sebep olurlar.

Dünya ülkeleri geç kalmadan İsrail’e karşı ‘netice alacak şekilde tepki’ vermek durumundadırlar. Sustukça sıranın, susanlara geldiğine tarih şahittir. İsrail’e suç ortağı olunmasın...

11.01.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (10.01.2009) - Darbeyi müstahdemler mi yapar?

  (09.01.2009) - Obama, Gazze’deki katliâmı gör!

  (08.01.2009) - Temiz kalan kimse yok mu?

  (07.01.2009) - Seçim uğruna katliâm olur mu?

  (06.01.2009) - Filistinli olmak nasıl bir şey?

  (05.01.2009) - Duyarsızlığa ‘dur’ diyelim

  (04.01.2009) - Gördünüz, yıkılmadı işte

  (03.01.2009) - İnsafsız yaklaşım

  (02.01.2009) - İsrail’in değirmenine su taşınmasın!

  (01.01.2009) - Okuyun ve duâ edin

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır