"Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Faruk ÇAKIR

Gördünüz, yıkılmadı işte



Türkiye’nin maddî ve manevî imkânlarının, boş yere devam ettirilen tartışmalarla heba edildiğini bir defa daha gördük. Aynı zamanda yaşadığımız derin çelişkileri de gösteren bu durum, yıllardan beri tekrarlanıp duruyor.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) TRT-6 kanalıyla Kürtçe yayın yapmaya başladı. Elbette bu başlangıç, müsbet ya da menfî değişik değerlendirmelere sebep oldu, ama geçmiş yıllarda yapılan bunca tartışmanın boşu boşuna yapıldığı da ortaya çıkmış olmadı mı?

Bunca yıllık iddiaya göre böyle bir adım atılması ülkemizi parçalayacaktı! TRT-6 kanalıyla Kürtçe yayını başladı ve görüldü ki hiçbir yer yıkılmadı. Nasıl ki geçmiş yıllarda Kürtçe kaset satılması yasaktı ve serbest bırakılma taleplerine de yine ‘yıkılırız, parçalanırız’ diyerek karşı çıkılmıştı. O günlerde de görüldü ki, Kürtçe kasetlerin serbest bırakılmasıyla kimse yıkılmadığı gibi ciddî bir kaset talebi de ortaya çıkmadı.

Aslında Türkiye’yi idare edenler bu ve benzeri konulardaki tecrübelerden yola çıkarak; korku üretenlerin tuzağına düşmemelidirler. Aynı şeyi başka konularda da yaşamıyor muyuz? En bilineni ifade özgürlüğünü sınırlayan yasaklardır. Madde numaraları değişmiş olsa bile (301 ya da 312 gibi), anlayışın değişmemesi sonucu hâlâ düşüncelerini söz ya da yazı ile ifade edenlerden korkuluyor, ürkülüyor. Yasakçılar da her fırsatta hayalî korkular yayarak keyfî tutumlarını sürdürmenin peşinde. Yarın bir gün bu anlamsız uygulamalar da İnşaallah sona erecek ve o zaman da herkes görecek ki, ifade özgürlüğünün önündeki engellerin sona ermesiyle ülkemiz batmayacak!

Milleti yanıltanların yaydığı hayalî korkulardan biri de, başörtülü öğrencilerle ilgilidir. Onların temelsiz iddiâlarına göre başörtülü öğrenciler üniversitelere girerse eğitim alt üst olacak! Bu kadar temelsiz bir iddiayı dile getirenlere değil de bu iddialara inananlara şaşmak lâzım. Başı örtülü ya da açık olan öğrenciler sokakta, bakkalda, markette, hastahanede, alış veriş merkezlerinde, velhâsıl her yerde ‘kardeşçe’ bir arada bulunabildiklerine göre, üniversiteye girdiklerinde niçin ‘kavga’ etsinler? Değil Türkiye’de, dünyada bu iddiayı ispatlayan bir hadise var mı? Yok ama yasakçıların inadı inat...

TRT-6’nın Kürtçe yayınından sonra YÖK’ün de benzer bir adım atması gündemde. Buna göre YÖK, İstanbul ve Ankara’daki üniversitelerde “Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü” açma niyetindeymiş. Bunun için de gerekiyorsa Fransa’daki Kürdoloji Enstitüsünden hoca getirilecekmiş. (Yeni Şafak, 3 Ocak 2009)

Acaba, milyonlarca kişinin Kürtçe konuştuğu bir ülkeye, Fransa’dan ithal dil uzmanı getirmeye mecbur kalmak yasakçıların yüzünü kızartır mı? Aynı zamanda Kürtçe yayın ve dil eğitimi konusunda ‘cesaretle’ adım atan ya da attıran hükûmet cenahının, kanuna dayanmayan başörtüsü yasağı konusunda; işi ağırdan almak bir yana, ‘ipe un sermesi’ hayra alâmet midir?

Gün gelecek, kanunsuz başörtüsü yasağı da sona erecek ve o zaman da yine ülkemizin yıkılmadığını, bölümmediğini hep beraber (yaşayanlar) göreceğiz. Ülkemiz yıkılmayacak, ama bazı yalanlar tuz-buz olacak İnşallah.

04.01.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (03.01.2009) - İnsafsız yaklaşım

  (02.01.2009) - İsrail’in değirmenine su taşınmasın!

  (01.01.2009) - Okuyun ve duâ edin

  (31.12.2008) - İmtihan içinde imtihan

  (30.12.2008) - Tepki göstermek için katliâmı beklemeye gerek yoktu

  (29.12.2008) - Adliye Saraylarında mescid olmaz mı?

  (28.12.2008) - Edirne'den Van'a sefalet manzaraları

  (27.12.2008) - Zâlimleri sevmeyenleri biz sevelim!

  (25.12.2008) - Özür dilenmesi gerekmeyen kimse var mı?

  (24.12.2008) - “Bu Ülke”nin aydını

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır