"Gerçekten" haber verir 12 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Ali FERŞADOĞLU

Bu çağrı kime ve neye hizmet eder?



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, Kanal D’de, kadınlara evlerinden dışarı çıkarak sosyal hayata katılmaları çağrısı yaptı. (Şeffaf Oda / 04.01.2009)

Zahire bakılırsa, bu hayırlı bir çağrı gibi görünüyor. Ama, madalyonun öbür yüzü öyle mi? Ayrıca, zaten evini terk edip sokağa fırlayan kadınlar teşvik edilmeye muhtaç mı? Ekonomik ve sosyal hayatın çarklarında bunalan kadınlar, eve dönüş hasreti çekiyor ve bunu da sık sık dile getiriyorlar! Üstelik meşhur iş kadınları, aktrisleri, modelistleri bile…

Kadim bir arkadaşım ve hizmetdaşım anlattı: Seçim zamanı, gece saat ikide hanımla bir sohbetten dönüyoruz. Yolda yalnız başına giden başörtülü bir bayanı gördük. Hanım, onu dâvet etti. Biner binmez AKP’yi desteklediğimizi düşünerek anlatmaya başladı: “15 gündür uyku uyumuyorum. Gece yarılarına kadar ev ev dolaşıp partimizi iktidar yapmak için çalışıyoruz. Bütün arkadaşlarımız aynı gayret içinde!..”

Dehşete düşmemek mümkün değil! Peki, İslâm’a hizmet diye başörtülü hanımefendileri ve beyleri iktidara taşındı. Dindar insanlar hesabına bir parça ilerleme var mı? İyileştirme var mı? Başörtülü Böhürler’in ifadesiyle, dindarlık artmadı, bilâkis geriledi! Şu halde, siyaset ve parti için harcanan meblâğların, enerjinin, yapılan çalışmaların onda biri iman-Kur’ân hakikatlerinin ev ev değil, mahalle mahalle anlatılması için olsaydı 7 senede Türkiye’nin rengi değişmez miydi?

Şimdi soralım: Hiçbir netice alınmadığı görülmesine rağmen kadınları tekrar tekrar evden çıkmaya, sokağa çağırmaya gerek var mı? Zaten sokağa döktü menfaat üzerine dönen canavar siyaset! Acaba Hayrünnisa Hanım, kadınları sokağa çağırır ve teşvik ederken, kim adına, hangi düşünce hesâbına hareket ettiğinin farkında mı? Takip edelim: “Mim’siz medeniyet, tâife-i nisâyı yuvalardan uçurmuş, hürmetleri de kırmış, mebzul metâı yapmış. Şer’-i İslâm onları Rahmeten dâvet eder eski yuvalarına. Hürmetleri orada; rahatları evlerde, hayat-ı âilede. Temizlik zînetleri;

Haşmetleri hüsn-ü hulk, lûtuf ve cemâli ismet, hüsn-ü kemâli şefkat, eğlencesi evlâdı. Bunca esbâb-ı ifsad, demir sebat kararı lâzımdır, tâ dayansın. Bir meclis-i ihvânda güzel karı girdikçe, riyâ ile rekabet, hased ile hodgâmlık debretir damarları. Yatmış olan hevesât birdenbire uyanır. Tâife-i nisâda serbestî inkişafı, sebep olmuş beşerde ahlâk-ı seyyienin birden bire inkişafı.” (Sözler, s. 668)

Açalım bir nebze: Alçak medeniyet, kadınlar taifesini yuvalarından uçurmuş; onlara olan saygıyı kırmış; dünyevî zevkler için ucuz bir ticarî mal, sermaye yapmış. İslâm Şeriatı (hukuku), onlara acıyarak ve şefkat ederek yuvalarına dâvet eder. Saygınlıkları, rahatları, hayatları evdedir. Süsleri, zinetleri temizliktir. Yücelikleri güzel ahlâk; nezaket, nezahet, letafetleri, güzellikleri günahsızlıkta. Olgunlaşmaları, mükemmelleşmeleri şefkatleridir. Eğlenceleri ise, çocuklarıdır. Bunca bozguncu, saptırıcı sebep varken, onlara demir gibi sebat lâzımdır, ki, dayanabilsinler. Dostlar meclisine güzel bir kadın girdikçe, riya ile rekabet, haset, kıskançlık ile yalnız kendini, zevkini düşünme duyguları depreşir; yatmış olan nefsî, hayvanî arzular uyanır. Kadınlar tayfasında serbestliğin artması; insanlıkta kötü ahlâkın da inkişaf etmesi demektir. (Bunların doğuracağı yaralama, cinayet, iş kayıpları, aile faciaları ve sosyal çalkantıları hesap etmek mümkün mü?)

Kadınları siyaset labirentlerine çekmek yetmemiş gibi, şimdi de, sokaklara çekmek, o nazik nazenin varlıkları perişan etmek, hem de insanlığın ifsatına kapı açmak; iyilik zannıyla fenalık yapmak değil mi?

12.01.2009

E-Posta: [email protected] [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (11.01.2009) - AKP iktidar mı, muktedir mi?

  (10.01.2009) - İsrail katliâmları, Yahudi hırsı ve deccalizmle ilgili!

  (09.01.2009) - Maddî kalkınmanın kaynağı da imandır

  (08.01.2009) - Chavez kadar da mı olamadın?

  (07.01.2009) - İman esaslarının ekonomi ile bağlantısı

  (06.01.2009) - “Ben bir hayvanım, beni idam edin”

  (05.01.2009) - Batı medeniyeti çöküşe mi gidiyor?

  (04.01.2009) - İsveç, Norveç'ten sonra darısı Türkiye'nin başına

  (03.01.2009) - Tevekkülün kazandırdığı güç

  (02.01.2009) - İman, tevekkül ve terakkî

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır