"Gerçekten" haber verir 01 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Sami CEBECİ

Risâle dersleri ve seminerler sitesi başlarken



Asya Nur Kültür Merkezi inşaatına başlarken bir çok hayal ve idealimiz vardı. Meşveret zeminlerinde ortaya çıkan bu yüksek hedeflerin bir çoğuna ulaşmayı Cenâb-ı Hak nasip etti.

Avustralya’nın Melburne şehrinde ve Almanya’nın Ahlen ilçesinde örneğini gördüğüm bir hizmet modelinin aynısını gerçekleştirmek mutluluk vesilemiz oldu. Geniş bodrumu konferans salonu, girişteki büyük dükkân Kur’ân ve Risâle çeşitleri ve sâir neşriyatımızın satışa sunulduğu bir mekân, onun üstü risâle dersleri ve risâle seminerlerinin yapıldığı ve aynı zamanda dışa açık vakit ve Cuma namazlarının kılındığı geniş bir salon, üstteki iki katı üniversiteli gençlerin kaldığı dershane, en üst katı misafirhane olan beş katlı bina, çok amaçlı bir vazife ifâ ediyor. Yüzlerce gencin gelip gittiği ve programlı çalışmalarla hem imanlı, hem de ahlâklı olmasına vesile olunduğu bu şevkli tempo içinde bir hedefimiz daha vardı. O da, burada yapılan risâle derslerinin ve haftalık risâle seminerlerinin internet yoluyla yüz binlerce insanın istifadesine sunmaktı. Niyet hâlis olunca, âkıbet de hayırlı oluyor. Risâle-i Nurdaki yüksek iman hakikatlerini herkesle paylaşarak, geniş halk kitlelerinin taklidî olan imanlarını, tahkik mertebesine yükselterek dünya ve âhiret mutluluğunu elde etmelerini temin etmek zaten bizim aslî vazifemizdir. Kırk kişiden ancak birkaç kişinin kurtulabildiği bu âhirzaman şartlarında, Kur’ân ve iman hizmetinden daha büyük bir vazife ve hizmet olamaz. Üstadın dediği gibi, dünyanın en büyük meseleleri fâni olduğundan, bizim vazifemizin en küçük meselesine denk olamaz. Çünkü, onlarınki fâni, bizim vazifemiz ise bâkidir.

Teknoloji, Allah’ın çeşitli sebepler altında insanlığa sunduğu en büyük nimetlerindendir. Ancak, büyük nimetler de küllî şükür ister. Onları, Allah’ın râzı olmayacağı şekilde kullanmak, o nimetlere karşı yapılan en büyük nankörlüktür. Genel olarak bakıldığında, bu nimetlerin hayırda ve müsbette kullanmak yerine, şerde ve menfide kullanıldığı görülmektedir. Radyo, televizyon ve internetin nasıl kullanıldığı buna şahittir. Ehl-i dünya ve ehl-i dalâlet onları şerde ve habis işlerde kullanırken, ehl-i imanın da hayırda ve güzel işlerde kullanması zarûrîdir. Böyle yapılmalı ki, o nimetler küllî şükürde kullanılmış olsun.

Bahsi geçen hakikatlere binâen, meşveret zeminlerinde verdiğimiz karar gereği, Almanya’dan kiraladığımız bir server üzerinden “www.asyanur.info” adresiyle bir hizmet sitesi kurduk ve deneme yayınlarına başladık. Sitede videolardan risâle dersleri ve seminerler izlenebilmektedir. Şimdilik birkaç tanesini deneme amaçlı yüklediğimiz bu dersler, oldukça kaliteli olarak dinlenilmektedir.

“www.asyanur.info” veya “www.asyanur.org” adreslerinden girildiğinde ulaşılabilen sitemiz için daha ileri hedeflerimiz de var. Bunun için sizlerin duâsını talep ediyoruz. Cuma akşamları yapılan risâle derslerinin ve her Pazar akşamı takdim edilen risâle seminerlerinin ânında ve canlı olarak sitemizden izlenilmesi en büyük arzumuzdur. Alt yapısını güçlendirerek başarmayı umduğumuz bu çalışmaların dünya genelinde binlerce takipçisi olacağını tahmin ediyor ve rahmet-i İlâhiyeden bekliyoruz.

Kıt'alar arası uydu sistemleriyle ve karasal olarak fiber optik yansıtıcılarla birbirine bağlanan ve koskoca dünyayı küçük bir köy hükmüne getiren internet nimetiyle, hem Türkçe, hem de zamanla İngilizce olarak yapılacak risâle dersleriyle, İnşallah nice insanların Nur Risâleleriyle tanışmasına ve imanlarının kurtulmasına vesile olunacaktır.

Bu hususta en büyük istinadgâhımız Allah’ın yardımı, sonra da sizlerin yapacağı hâlisâne duâlardır. Küllî hizmetlere birlikte mazhar olmak duâsıyla...

01.04.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (25.03.2009) - Sen müsterih ol Üstâdım!

  (18.03.2009) - Ölümsüzlük ülkesine yolculuk

  (11.03.2009) - 40 yıllık Yeni Asya misyonu

  (04.03.2009) - Kütahya yollarında

  (26.02.2009) - Çile dolu bir kırk yıl

  (18.02.2009) - Bediüzzaman ve cihad kavramı

  (11.02.2009) - Ümraniye ve İstanbul hizmetleri

  (04.02.2009) - Değişimin gücü

  (28.01.2009) - Gazze soykırımı ve İslâm birliği

  (21.01.2009) - Ergenekon her yerde

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis