"Gerçekten" haber verir 04 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Sami CEBECİ

Kütahya yollarında



Birkaç senedir gidemediğim Kütahya’dan gelen bir dâvet dolayısıyla yola koyuldum. Niyet hizmet olunca, Cenâb-ı Hak sebeplerini de ihsan ediyor. Böyle yolculuklarda mutlaka müsait fıtratlı insanlarla karşılaşmak nasip oluyor.

Yan koltuktaki yol arkadaşım temiz yüzlü genç bir delikanlıydı. Tavşanlı ilçesinde bir markette çalışıyormuş. İkimiz de bir müddet istirahat ettik. Çünkü, o da iki gündür yollardaymış. Eskişehir’den Kütahya’ya kadar sohbet ettik. Abdülkadir Öğüt isimli bu genç arkadaş inançlı birisi olduğu halde, beş vakit namaz noktasında zayıf olduğunu söylüyordu. Zâten toplumun geneli de bu durumdaydı. Bu dünyaya Allah’ı tanımak, ona iman ederek ibâdet etmek maksadıyla gönderildiğimizi, bu ibâdetlerin başında beş vakit namaz geldiğini, namaz kıldıktan sonra, meşrû ve helâl dairesinde yapılan çalışmalarımızın ve diğer vakitlerimizin ibâdetten sayılacağını söyledim. Yirmi üç kilo sütü olan bir kimsenin, ona hiçbir muamele yapmadan birkaç gün bekletse ekşiyip döküleceğini, şayet kaynatılıp ılıştırılarak içine bir kilo maya katılsa, yirmi dört kiloluk yoğurt oluşacağını; işte abdestle birlikte bir saatimizi alan beş vakit namazın o maya gibi olduğunu, onun sayesinde bütün ömür saatlerimizin ibâdet hükmüne geçeceğini ifâde ettim. Misal çok hoşuna gitmişti. Sohbetimiz bu minval üzere sürüp gitti. Terminalde ayrılacağımız zaman, Tavşanlı’da bulunan bir öğretmen kardeşimizin telefonunu verdim. Muhakkak görüşeceğini ve sohbetlere katılacağını söyledi. Çantamdaki Yeni Asya gazetelerini ona vererek kucaklaşıp ayrıldık. Güzel bir hizmet olmuştu.

Kütahyalı gönül dostlarıyla buluştuk. Öğle namazından sonra Mustafa Hocayla gittiğimiz hanımlar topluluğuna, iki saati aşkın sorulu cevaplı bir ders ve sohbetimiz oldu. Faydalı bir ders olduğu ifâdelerinden belliydi. Hanımlar camiasındaki gayret ve hareketlilik dikkatimi çekti.

Akşam namazını müteakip, önceden plânlandığı üzere Kütahya TV programına katıldık. Program yapımcısı Güler Hanım gerçekten bir profesyoneldi. Sorduğu seviyeli sorularla bizi bir hayli konuşturdu. Bir saati aşan zamanın nasıl geçtiğini anlayamadık. Yeni Asya Gazetesinin 40. kuruluş yılı münasebetiyle yaptığı demokrasi ve hürriyet mücadelelerini, bu yüzden yaşadığı sıkıntılı süreçleri, buna rağmen hakkın ve hakikatin gür sesi olarak hâkim güçlere boyun eğmediğini, her zaman mağdur ve mazlûmların sesi olmaya devam ettiğini, Bediüzzaman Hazretlerinin takip ettiği hizmet çizgisinden taviz vermeyerek kimliğini koruduğunu, iktidarlara göre yön değiştirmediğini, ancak iyi yaparlarsa iyi demeyi, yanlış yaptıklarında da ikaz vazifesini ihmal etmediğini, her zaman gerçek bir cumhuriyet ve demokrasiden yana olan hürriyetçi demokrat bir karaktere sahip olduğunu, milletin birlik ve beraberliğini savunduğunu, hiçbir zaman devlet düşmanlığı yapmadığını, ancak devlet kurumlarını yanlış emellerine âlet edenleri de ifşâ ettiğini, siyasetin dinsizliğe âlet edilmesi ne kadar yanlışsa, dinin siyasete âlet edilmesinin de onun kadar yanlış ve dine zarar verdiğini savunduğunu vesâire.. Bunları ele alarak konuştuk. Bu da faydalı bir program olmuştu. Kader ve ölüm gerçeği üzerine iki program yapma sözü vererek oradan ayrıldık. Bu vesileyle, bize böyle bir program yapma imkânı veren Kütahya TV sahip ve yöneticilerine buradan şükranlarımı sunuyorum.

Üçüncü program, Kütahya’ya tepeden bakan özel bir mekânda yaptığımız toplantıydı. Yüzden fazla gönül dostumuzun katıldığı güzel bir cemaat vardı. Tavşanlı ilçesinden gelenler de olmuştu. Otobüste tanıştığımız güzel kalpli Abdülkadir Öğüt kardeşimin telefonunu Recep Hocaya verdim ve onunla ilgilenmesini rica ettim. Üç saati bulan ders ve sohbetimiz gerçekten verimli olmuştu. Mustafa Hoca ve Servet kardeşlerin plânladığı bu günübirlik hizmetler hepimizi derinden etkilemiş ve memnun etmişti. Televizyon yapımcısı Mehmet Özen ve arkadaşının da takip ettiği bu çalışmanın mutlaka arkasının gelmesini temenni ettiler. Gece bir buçuk otobüsüyle ulaştığım Ankara’da saat altı buçuğu gösteriyordu. Hizmetin ücreti ise, zâten bizzat hizmetin içinde olduğundan ruhum bayram yapıyordu. Hizmet yolunda yorulmak da, yorgunlukların en güzeliydi.

04.03.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (26.02.2009) - Çile dolu bir kırk yıl

  (18.02.2009) - Bediüzzaman ve cihad kavramı

  (11.02.2009) - Ümraniye ve İstanbul hizmetleri

  (04.02.2009) - Değişimin gücü

  (28.01.2009) - Gazze soykırımı ve İslâm birliği

  (21.01.2009) - Ergenekon her yerde

  (07.01.2009) - Nur mesleğinin iki mühim eseri

  (24.12.2008) - Meslek ve meşrep hassasiyeti

  (17.12.2008) - Hüsn-ü zan ve sû-i zan

  (03.12.2008) - Günah tuzakları ve kurtuluş çâreleri

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla