"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rusya’da Şiveluç volkanı uyandı, küller 7 kilometreye yükseldi

22 Mart 2015, Pazar 21:13
​Rusya’nın uzak doğu bölgesi Kamçatka’da bulunan Şiveluç volkanı kül püskürtmeye başladı.

Gün içinde dört kez patlamanın gerçekleştiği volkandan püsküren küller 7 kilometre yüksekliğe kadar çıktı. Uzmanlar bölgede yaşayan vatandaşlar ve havayolu şirketlerini uyardı.

Kamçatka Volkanik Patlamalar Müdahale Timi’nden yapılan açıklamada, dört kez gerçekleşen patlama nedeni ile 7 kilometreye kadar yükselen küllerin 225 kilometrelik bir alanda hissedildiği belirtildi.

Bilim adamları yayılan küller nedeniyle yerel halkın evlerinde kalmaları, yiyecek ve içecek depolamaları konusunda uyarıda bulundu. Şiveluç volkanı bölgede aktif olan en büyük 5 volkandan biri. Jupanovski, Klyuçevskoy, Karmiski ve Bezimianni volkanları da belirli aralıklarla kül püskürtüyor. 

Yaklaşık 60-70 bin yaşında olduğu tahmin edilen Şiveluç’un çapı 50 kilometre civarında, yüksekliği ise 3 bin 283 metre. Şiveluç en büyük patlamasını 12 Kasım 1964 yılında yapmıştı. Küller 15 kilometre yüksekliğe kadar çıkabilmişti.

Kamçatka bölgesinde 150’den fazla olan volkandan 30’u halen aktif.

Etiketler: volkan, rusya, kül
Okunma Sayısı: 438
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı