14 Eylül 2014, Pazar
HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, “HSYK seçimleri, Türkiye için çok önemli. Eşit şartlarda yarış yapılmıyor. Kamuoyu bunun farkında. Bir yandan Adalet Bakanlığının imkânlarıyla Yargıda Birlik Platformu, bir yanda dernekler, bir yandan da benim de içinde olduğum bağımsız adaylar yarışıyoruz” şeklinde konuştu.
HSYK seçimleri eşit şartlarda yapılamıyor
Hakimler ve Savcılar Yüksek kurulu (HSYK) 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, 12 Ekim’de gerçekleştirilecek seçimlerin eşit şartlarda yapılmadığını söyledi. İbrahim Okur, Bursa Barosu tarafından düzenlenen ‘Nasıl bir HSYK’ konulu panele katıldı. ‘Yargıda baskının tartışıldığı bugünlerde nasıl bir seçim olacak?’ şeklindeki soruya Okur, “HSYK seçimleri, Türkiye için çok önemli. Eşit şartlarda yarış yapılmıyor. Kamuoyu bunun da farkında. Bir yandan Adalet Bakanlığı’nın imkanlarıyla Yargıda Birlik Platformu, bir yanda dernekler, bir yandan da benim de içinde olduğum bağımsız adaylar yarışıyoruz. Meslektaşlarımın inandıkları, güvenlikli isimlerle kendi listelerini yapacaklarına inanıyorum.” karşılığını verdi.
Hukuk devletinde böyle madde olmaz
“Yeni çıkan Torba yasasında kamu görevlilerinin verdikleri kararlardan sorumlu olmayacaklarına ilişkin bir maddenin geçmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise İbrahim Okur, şöyle cevap verdi: “Bu konuda konuşursam yargıyı etkilemeye çalıştığım söylenebilir. Anayasa Mahkemesi’ne gideceğini düşündüğüm bir konu. Ancak hukuk devletlerinde böyle maddeler olmaz. Hukuk devletleri mahkeme kararlarına uymak zorunda olan devletlerdir. Bütün kamu görevlileri de mahkeme kararlarına uymak zorundadır. Bu şekilde belli sürelere yayılması yada uymayanlara ceza verilmeyeceğine dair maddelerin olması hukuk devletinin temel prensiplerine aykırıdır.”
Okunma Sayısı: 787
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.