"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu çocuklar da mı suçlu?

07 Mayıs 2017, Pazar
OHAL KHK’sı ile ihraç edilen ve örgüte üye olduğu iddiasıyla tutuklanan eski Kocaeli Savcısı Seyfullah Çakmak’ın ailesi, iki engelli çocuğunun bulunması dolayısıyla denetimli serbestlik beklerken Çakmak, Kocaeli Cezaevi’nden Silivri Cezaevi’ne nakledildi.

Seyfullah Çakmak’ın çocuklarının engellilik durumunu belirterek Kocaeli Cezaevi’ne geri gönderilme talebi kabul edilmedi.

Seyfullah Çakmak’ın eşi Hacer Çakmak’ın çocukların bakıma muhtaç olması sebebiyle babanın tutuksuz yargılanması yönündeki dilekçesine “çocukların Çocuk Esirgeme Kurumu’na alınabileceği” cevabı verilirken, itiraz dilekçesi içinde “hukuk müşavirliğinin görüşüne ihtiyaç duyulduğu, daha sonra cevap verileceği” karşılığı iletildi. Seyfullah Çakmak’ın tutuksuz yargılanması için çaba sarf eden Çakmak ailesi, Seyfullah Çakmak’ın Kocaeli Cezaevi’nden, Silivri Cezaevi’ne nakledildiği haberini aldı. Hacer Çakmak, çocuklarını bırakıp İstanbul’a eşini ziyarete gidemeyeceğini söylerken, eşinin evi geçindiren tek kişi olduğunu ve ileri derecede engelli olan iki çocuğuna engelli aylığı da verilmediğini belirtti.

Bir yanda iki tane yatalak çocuk, bir yanda hücreye atılan bir eş 

Hacer Çakmak eski MAZLUMDER Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu’na eşinin tutuklanması sonrası yaşadıklarını bir maille anlattı:

“Eşimin ne darbeye teşebbüs eden kişilerle ne de herhangi bir oluşumla ilgisi yoktur, iki tane yatalak halde çocuğu olan bir kişinin, delilsiz biçimde tutuklanması onu değil çocuklarımız ve bizi cezalandırmaktır, lütfen sesimizi duyun şu an kimse yoktur, Türkiye’deki hâkim ve savcılar kendilerine de FETO üyesi derler korkusuyla hukuka uygun karar verememektedirler, gözümüze baka baka  “maalesef elimizden bir şey gelmiyor” diyorlar, eşim hiçbir disiplin cezası almamasına rağmen bulunduğu cezaevinde hücreye atılmıştır, inanın ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, bir yanda iki tane yatalak çocuk bir yanda hücreye atılan bir eş, son çare olarak sizlere yazıyorum.

Hacer Çakmak.

Etiketler: gergerlioğlu
Okunma Sayısı: 10832
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    7.5.2017 10:35:13

    Benzer tatbikatları İSRAİL de FİLİSTİNLİ müslüman kardeşlerimize yapmaktadır.

  • Fatih

    7.5.2017 09:43:08

    Bu zulmu yapanlar nasil rahat uyku uyur inanamiyorum

  • Halit Kivanc

    7.5.2017 00:24:28

    İyi ki varsın Yeni Asya, şu dönemin en cesur ve yürekli gazetesi. Allah (cc) yardımcınız olsun. Sizden başka bu haberleri yapacak yürekli gazete kalmadı. İnşaallah size bir kötülük yaomazlar

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı