16 Nisan 2013, Salı
Dicle Üniversitesi’nde geçen hafta meydana gelen olaylarla ilgili basın toplantısı düzenleyen Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 2 Nolu Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Özaydın, “Öğrencilerimize sesleniyoruz: Hiç kimsenin oyununa gelmesinler” dedi.
Oyuna gelmeyin
Dicle Üniversitesi’nde geçen hafta meydana gelen olaylarla ilgili basın toplantısı düzenleyen Eğitim Bir Sen Diyarbakır 2 Nolu Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Özaydın, barış umudunun filizlendiği bu dönemde provokatif eylemlere dönüşebilecek tutum ve davranışlardan herkesin kaçınması gerektiğini vurguladı. Özaydın, “Öğrencilerimize sesleniyoruz: Hiç kimsenin oyununa gelmesinler. Üniversiteler demokratik ve özgür öğretim kurumlarıdır. Davasını anlatamayanlar, fikrini izah edemeyenler kaba kuvvete sarılırlar. Başkalarının fikirlerini açıklamasına müsaade etmemek tahammüllü olamamaktır” dedi. Yrd. Doç. Dr. Murat Özaydın, üniversitede yaşanan olayların tüm sağduyulu insanları endişelendirdiğini söyledi. Özaydın, “Hangi görüş, inanç siyasi fikirlerde olursa olsun üniversite öğrencilerinin bıçak ve sopalarla birbirlerinin yaşamlarına kastetmelerine gerekçe olamaz. Bu nedenle tüm öğrencilerimizi sükûnete ve aklıselime davet ediyoruz. Toplum olarak 30 bin insanımızı olaylar nedeniyle kaybettik. 300 milyar doları heba ettik. Yetmez mi?” şeklinde konuştu.
Okunma Sayısı: 993
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.