Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Güvetçi köyü yakınlarına Suriye’den atılan bir top mermisi daha düştü. Önceki gün Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesinde zeytinlik alana düşen havan mermisinin ardından dün akşam saatlerinde Yayladağı’nın Aşağıpulluyazı beldesi kırsalına da mermi düşmüştü. Sabah saatlerinde ise Güveççi Köyü kırsalına düşen havan topu mermisinin ardından bölgede silah sesleri yükselmeye başladı. Can ve mal kaybının olmadığı olayın ardından Türk askerleri hemen karşılık verdi.
Suriye topları bu kez Hatay’da sınırı aştı
Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi Köyünün hemen karşısında bulunan bölgede Suriye’nin İdlip şehrine bağlı Harapjoz Köyünde yoğun çatışmalar sürerken Beşer Esad’a bağlı güçler ile Özgür Suriye Ordusu arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor. Esad birliklerinin muhaliflere yönelik attığı 3 top mermisinden ikisi, Hatay’ın Yayladağ ilçesine bağlı Güveççi Köyü karakolu yakınlarına biri de Altınözü ilçesi Hacıpaşa beldesi yakınlarına düştü. Türk askeri de Suriye tarafına toplam 6 atış yaparak karşılık verdi. Hatay Valiliği, Suriye tarafından atılan havan topu mermisiyle ilgili ‘’Top mermisinin Suriye Arap Cumhuriyeti güvenlik güçlerince sınır hattının Suriye Arap Cumhuriyeti tarafındaki Suriyeli muhalif gruplara atıldığı değerlendirilmektedir. Güveççi Hudut Karakolu’nda bulunan 81 mm’lik havan ile 4 atım yapılarak misliyle karşılık verilmiştir’’ açıklamasında bulundu. Valilik internet sitesinde yer alan açıklamada ise, top mermilerinden birisinin dün saat 07.00 sıralarında, diğerinin ise saat 11.30 sıralarında Türkiye topraklarına düştüğü belirtildi. Top mermilerinden birinin Yayladağı 3. Hudut Tabur Komutanlığı, 7. Hudut Bölük Komutanlığı, Güveççi Hudut Karakolu sorumluluk sahasında bulunan 358 No’lu Hudut Taşı mevkiindeki boş arazinin, Türkiye tarafına sınırı 50 metre geçerek düştüğü bildirildi. Top mermisinin düştüğü yerin en yakın yerleşim yeri olan Güveççi Köyüne yaklaşık 700 metre, Güveççi Hudut Karakolu’na ise yaklaşık 300 metre mesafede olduğunun ifade edildi. Diğer top mermisinin ise, sınırı 100 metre geçerek Türkiye topraklarına düştüğü bildirildi. Top mermisinin düştüğü yerin, en yakın yerleşim yeri olan Güveççi Köyüne yaklaşık bin 500 metre, Güveççi Hudut Karakolu’na ise yaklaşık 2 bin metre mesafede olduğunun belirtildi. Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadığı belirtilerek Güveççi Hudut Karakolu’nda bulunan 81 mm’lik havan ile misliyle karşılık verildiği belirtildi. Hudut birliklerinin emniyet tedbirlerini arttırılarak, gözetleme faaliyetlerine devam ettiği bildirildi.
GÜVEÇÇİ′DE BÜYÜK TEDİRGİNLİK
Suriye’de şiddetlenen çatışmalar dolayısıyla Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi Köyüne mermiler düştü. Vatandaşlar, anonslarla evlerinin balkonlarına çıkmamaları ve açık alanlarda durmamaları konusunda uyarıldı. Suriye’nin İdlip şehrine bağlı Harapjoz Köyünde şiddetlenen çatışmalar dolayısıyla, zaman zaman mermilerin Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi Köyüne geldiği görüldü. Sabahın erken saatlerinden itibaren çatışmaların sürdüğü Harapjoz Köyünden zaman zaman atılan mermiler, Güveççi Köyü kırsal alanına geldi. Televizyon kanallarının canlı yayın araçlarının bulunduğu alana doğru gelen kurşunlar dolayısıyla, bazı gazetecilerin korunmak için yere yattığı gözlendi. Bölgede görevli AA muhabirinin yanından da mermi geçti. Çatışmaların aralıksız devam ettiği bölgede, zaman zaman atılan havan toplarının da Suriye topraklarında ya da sınıra çok yakın bölgede patladığı ve bu alandan dumanların çıktığı gözlendi.