02 Mayıs 2023, Salı 23:26
Millet İttifakı’nı oluşturan altı parti, seçim gününü kendi genel merkezlerinden takip edecek, ancak oluşturulacak ortak veri havuzu aracılığıyla gelişmeler anlık olarak birlikte izlenecek. Oluşturulan WhatsApp grubundan Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) alınan anlık kararlar ve partiler arası gelen bilgiler paylaşılacak.
Milliyet’ten Mehtap Gökdemir’in haberine göre CHP, bu çerçevede Ankara’da seçim günü için muhtemel elektrik ve internet kesintisi ile siber saldırılara karşı tedbir aldı. Veri toplama merkezlerinin güvenliği ve her şartta çalışabilmesi için gerekli tedbirler belirlendi. Buna göre muhtemel elektrik kesintisi ihtimaline karşı temin edilen jeneratörler devreye sokulacak. İnternet aksaklıklarına karşı ise üç ayrı server kiralanacak. Serverlardan biri yurtdışında, ikisi ise Türkiye’nin farklı yerlerinde olacak.
Haber Merkezi
Okunma Sayısı: 1354
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.