Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

Ramazan’a güzel bir hediye



Risâle-i Nurların tamamını seslendirmeyi hedefleyen Asya Prodüksiyon, Ramazan ayı öncesi Ramazan, İktisat, Şükür Risâlesi'ni çok farklı bir sesle dinleyicilerin hizmetine sundu. Böylelikle; zaman bulamamaktan yakınanlar, okuma açığını, bulunduğu her ortama uygun vasıtalarla dinleyerek giderebilecekler. Ev hanımları iş yaparken, yolda olanlar kulaklıkla dinleyebilecek. İş yerinde bilgisayar başındaki insanlar rahatlıkla dinleyip motivasyonları olumlu yönde etkilenecek.

Sade ve anlaşılır bir üslûpla seslendirilen eser, Mehmet Ali Özkan tarafından okundu. Sözkonusu çalışma ses cd’si (audio) ve ses kaseti formatlarında hazırlandı. İlk girişinde, okunan risâlenin adı, muhtevası, telif edildiği yer ve yıl gibi ayrıntılı bilgiler yer alıyor.

Bir diğer özelliği de Arapça metinler okuyanın kendi okuyuşu olması ve Risâle içindeki parçaların indeksli olarak kaydedilmesi. (Cd’den dinleyen dinleyici hangi parçayı dinlemek istiyorsa, kolayca ulaşıp onu dinleyebiliyor. Tekrar dinlemelerde, aradığı yeri bulmada kolaylık sağlıyor.) Cd’lerde okuyuşun altında bir fon müziği özellikle kullanılmamış. Müzik tercihi kişiye göre değişim gösterdiği için sade bir seslendirme yapılmış.

Ramazan, İktisat, Şükür Risâleleri, Risâle-i Nur Külliyatı’ndan 29. Mektub-İkinci Risâle Olan İkinci Kısım (Ramazan Risâlesi), 19. Lem’a (İktisat Risâlesi) ve 28. Mektub-Beşinci Risâle Olan Beşinci Mesele (Şükür Risâlesi) olmak üzere üç temel risâleden oluşan bir eserdir.

Ramazan Risâlesi’nde orucun yetmiş hikmetinden dokuz hikmeti açıklanır. 1935 yılında Isparta’da Türkçe olarak telif edilen İktisat Risâlesi ile Şükür Risâlesinde ise konuyla ilgili âyetlerden yola çıkılarak iktisat ve şükrün önemi üzerinde durulur.

Daha önce İhlâs Risâlesi'ni seslendirerek piyasaya sunan Asya Prodüksiyon önümüzdeki günlerde de Küçük Sözler ve Hastalar Risâlesi'ni seslendirmeyi planlıyor.

Büro ve temsilcilerimizin dikkatine: Satış ve Pazarlama Servisimiz, Ramazan, İktisat, Şükür Risâlesi için Ramazan ayı öncesinde özel bir kampanya düzenleyecek. Kitap, cd ve kasetten oluşan bu set özel indirimlerle satışa sunulacak. Ramazan ayının mânâ ve hikmetlerini yakın çevrelerine duyurmak isteyenler için kolaylık sağlayacak bu set, Ramazan ayı için güzel bir hediye olacak.

***

Enstitü sayfası yeniden

Altı yılı aşkın bir zamandır Risâle-i Nur Enstitüsü tarafından hazırlanan ve her hafta Cuma günü gazetemizde yayınlanan “Enstitü” sayfalarına, 7 Temmuz 2006 tarihinde daha sonra yeniden beraber olma dilekleriyle bir süre ara vermiştik.

23 Mart 2000 tarihinde, Bediüzzaman Hazretlerinin 40. vefat yıldönümü dolayısıyla başlayan ve Risâle-i Nur adına hatırı sayılır bir birikimin ortaya çıkmasına vesile olan bu altı yıllık süreçte bine yakın çalışma ortaya konmuştu. Olayları ve olguları harfî bakış açısıyla yorumlayan ve bizlere farklı pencereler açan “Mânâ-i Harfî” köşesiyle birlikte, Risâle-i Nur’da adı geçen kişilere ait “Portre”lerin yayını da aralıksız devam etti. Portreleri kitap olarak neşretme taahhüdü ise henüz gerçekleşmemekle birlikte, bu yöndeki hazırlıkların devam ettiğini ve birkaç kitap halinde yayınlanacağını bir kez daha ifade edelim. Bunların yanında, Enstitü sayfalarında bazen dünyanın ve Türkiye’nin gündemine, bazen de kendi gündemimize uygun makaleler yayınlandı. Yayınlanan önemli metinlerden bazıları ise Ulusal Risâle-i Nur Kongreleri ve Arama Konferanslarının sonuç bildirileri oldu.

Risâle-i Nur’u anlama ve anlatma çabalarına önemli bir katkı sağlayan Enstitü sayfamızın, alışılan formatı ve konularıyla 15 Eylül tarihinden itibaren yeniden karşınızda olacağı müjdesini vererek hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyoruz.

Hepinize hayırlı haftalar...

11.09.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (04.09.2006) - Kurullar toplandı

  (28.08.2006) - Kastamonu Lâhikası çıktı

  (14.08.2006) - Yeni sezon hazırlıkları

  (07.08.2006) - Kadın ilmihali

  (31.07.2006) - Fırsatı kaçırmayın

  (24.07.2006) - Muhabbet Fedaileri

  (10.07.2006) - Tatil ve gazetemiz

  (03.07.2006) - YASEM Yayınları

  (26.06.2006) - Yeni kitaplar

  (19.06.2006) - Okuma zamanı

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004