Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

Okuma zamanı



Okulların tatili ile başlayan süreç, son yıllarda okuma-yazma faaliyetlerine ara verilen bir dönem olarak sunuluyor. Mutlu bir azınlık tarafından sahiplenilen bu anlayış, toplumun geniş kesimlerine de yaygınlaştırılmak isteniyor. Bu yanlış kanaat, sıcakların bastırması ile pekişmekte, tatil boşa geçirilmesi gereken bir zaman dilimi olarak algılanmaktadır. Özellikle dünyevileşmenin hakim olduğu son yıllarda tatil, bir kısım ehl-i din tarafından da bu yönüyle “moda”laştırılmaktadır.

Bediüzzaman Said Nursî Emirdağ Lâhikası’nda yer alan “Bir suale mecburî cevabın tetimmesidir” başlıklı bölümde tenbellik veya meşguliyetle ortaya çıkan bu ‘rehavet tehlikesi’ne şöyle dikkat çeker:

“Aziz sıddık kardeşlerim,

“Bu yaz mevsimi, gaflet zamanı ve derd-i maîşet meşgalesi hengâmı ve şuhûr-u selâsenin çok sevaplı ibâdet vakti ve zemin yüzündeki fırtınaların silâhla değil, diplomatlıkla çarpışmaları zamanı olduğu cihetle, gayet kuvvetli bir metânet ve vazife-i nûriye-i kudsiyede bir sebat olmazsa, Risâle-i Nûr’un hizmeti zararına bir atâlet, bir fütur ve tevakkuf başlar.

“Aziz kardeşlerim, siz katî biliniz ki, Risâle-i Nur ve şâkirtlerinin meşgul oldukları vazife, rû-yi zemindeki bütün muazzam mesâilden daha büyüktür. Onun için, dünyevî merakâver meselelere bakıp, vazife-i bâkiyenizde fütur getirmeyiniz. Meyvenin Dördüncü Meselesini çok defa okuyunuz; kuvve-i mâneviyeniz kırılmasın. (s.41)”

Bize göre tatil; sıla-i rahim yapma, dinlenme, farklı kültürel aktivitelere yönelme, tarihî yerleri gezme, bol bol okuma ve kâinatta bir resmigeçit halinde boy gösteren varlıkları tefekkür zamanı olarak değer kazanmalıdır. Yaz mevsimi de bu faaliyetler için güzel bir fırsat sunar.

Öyleyse, bu hakikatleri yaşamak ve yaz mevsimini okuma mevsimi yapmak isteyenleri, her yaştan okuyucumuza farklı alternatifler sunan okuma programlarına davet ediyoruz. Bu imkânı bulamayanlara da kâinat kitabı ile birlikte kâinatı okuyan Kur’ân-ı Kerim ve onun bu asra bakan tefsiri olan Risâle-i Nur eserlerini okumalarını tavsiye ederiz. Yeni Asya verdiği kültür hizmeti ile Yeni Asya Neşriyat ise satışa sunduğu eserlerle size bu konuda zengin bir tercih imkânı sağlamaktadır.

***

Çocuklara yaz seti

Yaz tatilinin çocuklar için de farklı bir okuma mevsimi olmasını isteyen Can Kardeş Yayınları, onlara bir yaz okuma seti hazırladı. Tatil Kitabı, Bahçe Oyunları, Eğlenelim Öğrenelim, Bul Boya ve Doya Doya Boya adlı kitaplardan oluşan bu beşli set, çocukların eğlenirken öğrenmelerini temin edecek. Tatil Kitabı zengin muhtevası ile çocuklarımıza tatilde okul heyecanı yaşatırken, Bahçe Oyunları onlara arkadaşlığın ve paylaşmanın kapılarını açacak. Öğrenmeyi eğlence tadında sunan meraklı bilgiler ve bilmecelerle bezeli Eğlenelim Öğrenelim’i, çocukların fıtrî kabiliyetlerinin ortaya çıkmasına yardımcı olan boyama kitapları Bul-Boya ve Doya Doya Boya tamamlayacak.

Toplam fiyatı 24.5 YTL olan bu set kampanya süresince 15 YTL’den satışa sunulacak. Büro ve temsilcilerimizin taleplerini bekliyoruz.

***

Duâ seti çığır açsın

Ankara’dan yazan Ahmet Özdemir, bu kampanya dönemimizin hediyelerini çok beğenmiş ve duygularını bizlerle paylaşmış: “Yeni Asya gazetemizin okuyucularına vereceği namaz ve duâ setini inceledim. Çok güzel hazırlanmış. Emeği geçenlerin ellerine ve yüreklerine sağlık. Bu vcd’ler bize 1980’li yılları hatırlattı. O yıllarda hazırlanan video kasetler ve ilim-teknik serileri birer çığır açmıştı. Şimdiki çalışmaların da öyle olmasını arzu ediyorum. Bu konuda gayreti olanları tebrik ederken başarılarının devamını temenni ediyorum.”

Son kampanyamızın hediyeleri olan üçlü vcd setinin beğenildiğini daha önce ifade etmiştik. Vcd’lerle ilgili tek şikâyet ise kampanya süresinin uzun tutulması oldu. Maliyet hesaplarına bağlı olarak belirlenen bu sürenin, talepler de göz önüne alınarak sonraki dönemlerde kısaltılması çalışmalarının yapıldığını da duyuralım.

Hepinize hayırlı haftalar diliyoruz.

19.06.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (12.06.2006) - Promosyonlara devam

  (05.06.2006) - Demokrat Hanımlar

  (29.05.2006) - Duâ ve Namaz Seti

  (22.05.2006) - Toplantının ardından

  (15.05.2006) - Toplantı haftası

  (08.05.2006) - Yeni Asya ve Demirel

  (01.05.2006) - Gündem Risâle-i Nur

  (24.04.2006) - Dergicilikte bir marka

  (17.04.2006) - Temel değerler

  (10.04.2006) - Fırsatı kaçırmadınız

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004