Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

Aydınlar konuşuyor



Aydınlar Konuşuyor, Yeni Asya’nın 70’li yılların sonunda yayın dünyasına kazandırdığı bir eserin adı idi. O günün yaşayan aydınlarının Bediüzzaman Said Nursî ve Risale-i Nur Külliyatına ilişkin değerlendirmelerinin yer aldığı eser, yayınlandığında büyük akisler uyandırmıştı. Samimî kanaatlerini belirtip ilmin haysiyetini koruyanlar yanında, görüşleri sorulduğunda konuşmaktan çekinenler de, doğru zannettiği yanlışları tekrarlamaktan bıkmayanlar da olmuştu.

Aradan yıllar geçti, aydınlar yine konuştu. Giderek artan bir sayıda gazeteci, yazar, ilim adamı ve akademisyen Risale-i Nur’un çağın insanının ihtiyaçlarına cevap verecek yegâne eserler olduğunu dile getirdi. Bunlara dünyanın dört bir yanından ilim adamları dahil oldular.

İhtilâller, ara dönemler, süreçler, baskı ortamları gerçek aydınları yıldırmadı, onlar hep konuştular. Türkiye’de Prof. Dr. Şerif Mardin’le birlikte önemli bir aşama kaydeden peşin hükümden uzak görüş belirtme misyonu, geçtiğimiz hafta gazetemiz sayfalarına misafir olan Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş’ün açıklamaları ile yeni bir mecra kazandı.

Arkadaşımız Hasan Hüseyin Kemal’in görüştüğü Görmüş, Risale-i Nur’da ciddî bir entelektüel emek ve değer olduğunu belirterek, solculara, ön yargılardan sıyrılarak bu eserleri okuma çağrısı yaptı. Said Nursî’nin yazdıklarını okumadan, ona karşı çıkanların yanlış bir davranış sergilediklerini belirten Görmüş, bu topraklardaki herkesin birarada, kardeşçe yaşamaları için Said Nursî’nin metinlerinin daha dikkatli okunmasının gerektiğini söyledi.

Münâzarât’ı okuduğunu ve bu eserde çok ciddî bir entelektüel birikim bulduğunu anlatan Görmüş, külliyatın tüm metninin kendi okuma planının bir parçasını oluşturduğunu da belirtti.

Daha önce, AB’ye verdiği destek için Yeni Asya’yı alkışlayan yazısı ile bu sütunlara misafir ettiğimiz Görmüş, kendi yönetiminde yeniden yayın hayatına atılan Nokta dergisinde Said Nursî’nin Ermeniler konusundaki görüşlerine yer vermişti. Görmüş ve Nokta dergisi “Onlar sözlerini söylemişlerdi” kapak konulu hakperest çalışma ile teşekkürü hak etmişlerdi.

Dileğimiz demokrat aydınların korkusuzca konuşması, hep doğrular ve gerçeklerden yana tavır almaları...

***

21 Şubat hazırlıkları

Yaklaşık bir ay sonra, yayın hayatına atılışımızın 38. kuruluş yıldönümünü kutlayacağız. Her yıl olduğu gibi, şekil ve muhtevada belirli ölçüde yenilikler yapmak istiyoruz. Sizin de beklenti ve istekleriniz doğrultusunda ve imkânlarımız ölçüsünde yapmayı düşündüğümüz değişiklikler için gerek teknik ekip düzeyinde, gerekse sayfa sorumluları olarak çalışmalarımız sürüyor. 21 Şubat’ta daha dolgun bir muhteva ve şekil itibarıyla daha göze hoş gelen bir sayfa düzeni ile karşınıza çıkmayı hedefliyoruz. Fikrî katkı ve dualarınızı bekliyoruz.

***

Abone ve Dağıtım’a takviye

İstanbul abone ve dağıtımı yeniden yapılandırıldı. Bu maksatla, boş bulunan İstanbul Temsilciliğine Fatih Aydın getirildi. Abone ve Dağıtım Birimine bağlı olarak görev yapacak olan Aydın, İstanbul’daki gazete bayileri ve elden dağıtım çalışmalarının koordinasyonunu yürütecek. Okuyucularımız, gazetemizin istenilen bayilerde bulundurulması ve elden dağıtımda karşılaşılan problemlerle doğrudan muhatap olacak olan Fatih Aydın’a (0212) 655 88 60-220 ya da (0536) 561 13 15 numaralı telefonlardan ulaşarak taleplerini aktarabilecekler.

Öte yandan, bulunduğu bölgede satış ve pazarlama konusunda başarılı çalışmalara imza atan Kastamonu Yeni Asya Bürosu Temsilcimiz ve Karadeniz Bölge Bayimiz İbrahim Vapur da İstanbul Bölge Temsilcisi olarak bugün göreve başladı. Vapur ağırlıklı olarak, bölge çapında gazete abone çalışmaları yapacak.

Arkadaşlarımıza, aramıza hoş geldiniz diyor, yeni vazifelerinde başarılar diliyoruz.

***

Ve kampanya

Kültür kampanyamızın son halkasını teşkil eden Rüya Ansiklopedisi adlı eserin kupon neşrine 1 Şubat’ta başlanacağını duyurmuştuk. Eserin ‘tanıtım çalışmaları’nda kullanılacak el ilânları, kâğıt ve bez afişler ile radyo ve tv reklam cd’leri talep eden büro ve temsilciliklerimize gönderildi. Örnek nüshalar da bugünden itibaren kargoya verilecek.

Kampanyamızın abone çalışmalarına, ulusal ve mahallî radyo ve TV’lerde yayınına başlanan reklamlar ile destek veriliyor.

Hepinize hayırlı haftalar diliyoruz...

22.01.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (15.01.2007) - İşaratü’l-İ’câz: Örnek bir tefsir

  (08.01.2007) - Yeni hediyemiz: Rüya Ansiklopedisi

  (01.01.2007) - Bayram ve Uhuvvet

  (25.12.2006) - Okuyucu desteği

  (18.12.2006) - 28 Şubat hukuku

  (11.12.2006) - Medya ve Yeni Asya

  (04.12.2006) - Muhabbet kervanı

  (27.11.2006) - Fikir gazetesi

  (20.11.2006) - Çocuk kitapları

  (13.11.2006) - Yeni hediyemiz görgü kitabı

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004