Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Abdil YILDIRIM

Lisede toplu namaz



Bir lisede mescit haline getirilmiş bodrum katındaki bir odada öğrenciler toplu halde namaz kılıyorlarmış. Bu çocuklardan birisinin annesi de bu suçu! kamera ile tesbit ederek medyaya aktarmış. Böylece büyük skandal ortaya çıkmış! Bu görüntüleri izlerken insanın asâbı bozuluyor. Aman Allahım, ne kadar dehşet verici görüntüler öyle? Bu zamanda bir devlet lisesinde, yani kamusal alanda birden fazla öğrenci namaz kılıyor. İnsan bu manzarayı görünce tüyleri diken diken oluyor, yüreği burkuluyor. Devlet ve millet adına heyecanlanıyor. Türk gençliği nereden nereye gelmiş demekten kendini alamıyor!

Türkiye günlerdir bu skandal olayla çalkalanıyor. Maazallah bir görüntüler ortaya çıkmasa ve durumdan haberdar olmasaydık, acaba halimiz nice olurdu? Belki bu fakir de bu saatte şu satırları yazamayacaktı. Çünkü bu fecaat birkaç gün daha devam etseydi, ülkemiz kim bilir ne hâle gelecekti?

Ben bunları düşünerek kahraman medyamıza şükranlarımı arz etmek isterken, Çanakkale savaşları sırasında kılınan bir toplu namaz resmi gözümün önüne geldi. Aman Allahım! Binlerce Mehmetçik namaz kılıyor, vatanın kurtarılması için duâ ediyor. Yüreğim burkuldu, gözlerim doldu. Demek ki bu zihniyetteki insanlar, yüzyıl önce de bu ülkede yaşıyorlarmış. Oradaki komutanlara da çok hayret ettim. Savaş ortamında, üstelik en kanlı cephede binlerce asker ibadet ediyor. Nerede bu komutanlar, bunları görmüyorlar mı? Üstelik onların da pek çoğu çocuk denecek yaştaydı. Bunlar mı vatan için kendilerini feda edecekler diye yüreğim sızladı. Demek ki Çanakkale komutanları da irticaya göz yummuş ve vatanın bu hale gelmesine sebebiyet vermişler diye düşündüm.

Ben böyle düşündüm de, bazıları öyle düşünmüyor işte. “Canım ne var bunda, Müslüman çocukları namazlarını kılamayacaklar mı, anayasada din ve vicdan özgürlüğü yok mu, burası bir İslâm ülkesi değil mi, namaz kılmak suç mu?” gibi söylemlerle bu hareketi masum göstermeye çalışıyorlar. Çocuklara okulda din dersi veriliyor, bu derslerde namazın nasıl kılınacağı anlatılıyor, namazın insanı nasıl güzel ahlâk ve fazilet sahibi yapacağı söyleniyorsa, size bunları tatbik edin denmiyor ya! Bildikleriniz belleğinizde, ilminiz kafanızda, imanınız kalbinizde kalsın yeter. Sonra her türlü toplu etkinliğin bu ülke için bir potansiyel tehlike olduğunu bilmiyor musunuz?

Bre gafiller, namaz bahanesiyle orada toplanan çocukların bir çete oluşturmak için bir araya gelmediklerini nereden biliyorsunuz? Haydi orada esrar ve eroin çekiyorlarsa? Tesbih çekenle eroin çekeni nasıl ayırt edeceğiz? Bu çocukların orada ihtilâl beyannamesi hazırlaması ve fırsat bulduklarında ülkeyi ele geçirmesi de pek âla mümkündür. Nasıl böyle bir tehlikeyi görmezden gelip de aymazlık içinde bulunabiliriz?

Yine böyle bir felâketi bir süre önce kahraman medyamızın ortaya çıkardığını ve memleketi uçurumun kenarından kurtardığını ne çabuk unuttunuz? Hatırlarsınız, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yapılan faaliyetlerin birinde 6 tane kız çocuğu tam teçhizatlı tesettürleri ile sahneye çıkmış, ilâhî okumuşlardı. Yani ilâhî okumak perdesi altında devlete meydan okumuşlardı. Bereket versin uyanık, işbilir ve işgüzâr medyamız, yine büyük bir özveri ile bu felâketi de önlemiş, ülkeyi uçurumun kenarından kurtarmıştı.

Tövbe tövbe, sen aklıma mukayyet ol Allah’ım! Ben neler saçmalıyorum. Ama beni ve benim gibileri böyle saçmalamaya iten madrabazlar utansın!

05.06.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (01.06.2007) - Mi’rac yolculuğu: Namaz

  (28.05.2007) - Şairler ve matematikçiler

  (22.05.2007) - Yağmur duâsı

  (12.05.2007) - Annemin tek taşı

  (28.04.2007) - Hangi medeniyet?

  (21.04.2007) - Gül ve bülbül

  (18.04.2007) - Ali Mutlu Ağabey

  (16.04.2007) - Ben bir kitap okudum

  (16.02.2007) - Herkes aynı şeyi düşünüyorsa

  (09.02.2007) - Gerilik, delilik, velîlik

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004