Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kazım GÜLEÇYÜZ

Destek mesajları



Geçen hafta sizlerden gelen destek mesajlarında belirgin bir artış oldu. Teşekkür ediyor, bazılarını okurlarımızla paylaşıyoruz.

***

Bilal Tunç: Tahlillerinize cân ü gönülden katılıyorum. Milletin dînî hassâsiyetlerini, merhamet duygularını, başörtülerini istismâr ederek ikbâle kavuşanlar acabâ kaç başörtülünün, kaç imam-hatiplinin, kaç laiklik mağdurunun gözyaşını dindirdiler? Acabâ zerre mikdar bir vicdân azâbı duyuyorlar mı? Alınları secdeli olması iyi de benim kanayan yarama ne faydası var? Rabbim bizi laikçilerin, din tâcirlerinin şerrinden muhâfaza etsin. Bizlere basîret versin.

***

Mehmet Arslan: Yazılarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Çizgimiz doğru olduğu için hiç değişmez. Bu dönemde fikir kaynağımızın altın prensiplerini daha rahat anlatabiliriz. Düsturlarımız memleketimizi selâmet sahiline çıkaracak altın prensiplerdir. Fikirlerimizi usulüne uygun, zamanın ve memleketin şartlarını da izah ederek ikna edici üslûpla anlatmaya devam etmemiz gerekiyor. İşimiz zor, ama yolumuz doğru.

***

Yunus Elmas: Yaklaşık 17 senedir Yeni Asya’nın okuyucularındanım. Zaman zaman yazarlarımız değişse de Yeni Asya’nın çizgisi değişmedi. Bu çizginin birinci özelliği Nurculuk. İkinci olarak da siyasî tesbitleri. Onlarda da bir değişiklik yapılmadı. Ve yapmaya da gerek yok.

Nurculuğun yayılması için yapılan neşriyata ve yazılara pek itiraz gelmez, gelse de o konu gazetenin varlık sebebi olduğu için bertaraf edilmesi daha kolay.

Ama ikinci nokta olan siyasî duruş, tavır ve tesbitlerimize yapılan eleştiri ve itirazlara cevap verirken herkesi ikna etmek mümkün değil. Çünkü bu konuda itirazlarda bulunanların çoğu şu andaki konum, işleri ve menfaatleri gereği gerçeği göremiyor veya görmek istemiyor olabilir. İyi niyetli ve hakperest olanlar hariç.

Ancak siyasî tesbitlerinizde ölçünüz Risale-i Nur olduğu sürece arkanızdayız ve bu konuda zaman zaman can sıkıcı mesajlar alsanız da, bilin ki o mesaj sahiplerinin bin katı sizi takdir ediyor, ama mâlûmu ilâm olmaması için belki size yazıp bildirmiyorlar. Meselâ bizler her gün yazılarınızı okuyor ve tesbitlerinizi arkadaş ve dostlarımıza tavsiye ediyoruz. Ancak hepimiz insanız, zaman zaman duygusal olabiliyor, olayların perde arkasını tam göremeyebiliyoruz.

Yazılarınızdan ve tesbitlerinizden dolayı sizi tebrik eder, muvaffakiyetler dilerim. Risale-i Nur perspektifindeki tesbitleriniz çok önemli. Birkaç yanlış ses ve yoruma itibar etmeyin.

***

Halim Altay: Otuz yıldan fazla zamandır Yeni Asya’yı okuyor ve son dönemdeki yayın politikasını da aynen destekliyorum. Zaten, elimden geldiği kadar tanıtmaya da çalıştığım gazetemle otuz senedir fikren hiçbir ayrılık hissetmedim. Şuna inanıyorum ki, şer güçlerin dünyadaki ve Türkiye’de provokasyonları gün yüzüne çıktıkça, bugün sizi tenkit edenlerin hüsnüniyetli olanları hatalarını anlayacaklardır. Dualarım sizinle beraber. Allah sizi muhafaza etsin. Bugünlere inayet altında geldik. Bundan sonra da bu inayetin devamı için duacıyım.

03.06.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (02.06.2007) - Laiklik ve terör

  (01.06.2007) - Seçim havası niye yok?

  (31.05.2007) - Savrulma

  (30.05.2007) - Kuzey Irak ve ötesi

  (29.05.2007) - Derin kriz ve AKP

  (27.05.2007) - Mesajlar

  (26.05.2007) - Hatalar zinciri

  (25.05.2007) - Sorular

  (24.05.2007) - 27 Nisan süreci

  (23.05.2007) - Bugüne bakış

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004