Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kazım GÜLEÇYÜZ

Beş gün kala



Sandığa gitmemize beş gün kala, iktidar partisiyle anamuhalefet arasındaki polemiğin geldiği nokta, tam bir düzeysizlik şahikası.

CHP lideri diyesiymiş ki, Erdoğan koluna 60 bin dolarlık saat takıyormuş. AKP lideri de, iktidar medyasının yere göğe sığdıramadığı Kazlıçeşme mitinginde buna cevap yetiştiriyor:

“Sayın Baykal, 15 bin dolara sana vereyim. O fazla gelirse 10 bin dolara da fit olurum...”

Erdoğan, kolundaki saate en düşük fiyat olarak 10 bin dolar biçerken, bu rakamın, partisine bağlı belediyelerce kömür, erzak, giyecek yardımı yapılan fukara hanelerinin sakinlerince nasıl algılanacağını da hesap etti mi acaba?

Yoksa “Ben ne söylersem söyleyeyim, onların bize karşı besledikleri derin ve engin minnet duyguları sarsılmaz” diye mi düşünüyor?

Ama bu işler hiç belli olmaz. Hele 10 bin doların, bir fukara ailesini en azından iki yıl geçindirebilecek bir rakam olduğu bir Türkiye’de.

Erdoğan Baykal’a lâf yetiştiriyor, ancak “Ben senden memnunum. Senin gibi bir anamuhalefet lideri benim işimi kolaylaştırıyor ve partimi güçlendiriyor” demekten de geri durmuyor.

Ve böylece, yaklaşık beş senedir siyaseti kilitleyen AKP-CHP kıskacının nasıl bir mizansen ve kurgu olduğunu da açığa vurmuş oluyor.

Bu arada, Gaziantep’ten yazan bir okuyucumuzun bildirdiği, “Burada geçen Cuma namazından sonra şehrin bütün camilerinde AKP’nin el ilânları dağıtıldı” haberi, onca “Değiştik” söylemlerine rağmen siyaseti camiye sokma ve dini siyasete alet etme anlayışının hâlâ devam ettiğini ele veriyor.

İstanbul’da, sandık kurulunda görev alacak bir okurumuzun ilettiği bilgi ise, seçim günü sandık kurullarında başörtüsü odaklı provokasyon hazırlıklarının yapıldığını haber veriyor.

Buna göre, mâlûm zihniyetin militanları sandık kurullarını da, AKP iktidarıyla birlikte gündemimize sokulan “kamusal alan” kapsamına dahil edip, başörtülülerin başkan, üye veya müşahit olarak kurulda görev alamayacağı iddiasıyla gerginlik çıkarmaya hazırlanıyorlarmış.

Umarız, önceden gerekli tedbirler alınıp uyarılar yapılarak, seçime bir de bu tartışmanın gerginliğini taşıma girişimlerine geçit verilmez.

Seçim haftasına girilirken ortaya atılan bir başka iddia da, Hudson senaryolarına paralel şekilde, seçime birkaç gün kala sarsıcı ve sansasyonel terör saldırılarının yapılacağı yönünde.

Mâlûm, o senaryolardan biri Kuzey Irak’a operasyon iddiasıydı. Ama göründüğü kadarıyla, bu konu gündemden düştü. Hükümetin, sırf seçim öncesinde MHP’yi zora sokmak için tezkereyi Meclisten geçireceği iddiaları da fos çıktı.

Şimdilerde ise bazı istihbarat ve güvenlik “uzman”larının terör saldırısı kehanetleri gündemde. Bunun çok ciddî bir ihtimal olarak vârit olduğunu söylüyorlar. Böyle bir saldırıyı önlemenin yolunu, “önceden deşifre etmek” olarak ifade eden yorumcular da var. Peki, böyle bir “deşifre” halkı panik ve tedirginliğe sevk etmez mi?

Nitekim Ankara’daki Anafartalar saldırısının ardından Genelkurmay Başkanının “Büyükşehirlerde bu tür saldırıların devamını bekliyoruz” beyanı bu yönde eleştirilere konu olmadı mı?

Dileriz, kehanetlerin aslı çıkmaz ve seçimi sükûnetle yapıp doğru tercihlerle sonuçlandırırız.

17.07.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (15.07.2007) - Sakın, sakın...

  (14.07.2007) - Daldan dala

  (13.07.2007) - Statüko ve AKP

  (12.07.2007) - Yine mi yanlış hesap?

  (11.07.2007) - Girdap

  (10.07.2007) - Seçim ve Çankaya

  (08.07.2007) - Yankılar

  (07.07.2007) - AKP ve merkez

  (06.07.2007) - Ağır vebal

  (05.07.2007) - Aynı tuzak

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004